Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: lukasz12
12-02-2011, 01:46
sigma kombi - geometria kół przednich
Autor Wiadomość
mitsu-fan
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2006, 16:28   sigma kombi - geometria kół przednich

czy ktoś z szanownych Forumowiczów dysponuje może danymi nt wartości kątów ustawienia geometrii przednich kół w mmc sigma kombi 95r 3.0 v6 12v automatic?
Będę b. wdzięczny

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 05-10-2006, 16:43   

a co chcesz sam ustawiac czy zaklad gdzie pojechales nie dysponuje takimi danymi ?? jesli to drugie to zmien warsztat :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

mitsu-fan
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2006, 16:53   

wyczuwam drwinę......
Zadałem proste pytanie - może ktoś inny z foruumowiczów będzie bardziej elokwentny?

Nachbar
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2006, 17:30   

wydaje mi się że nie było w tym pytaniu drwiny. Jak sciągnąłem niusie i pojechałem na pierwszy przegląd to od razu chłopcy powiedzieli mi że muszę poprawić zbierzność bo jest nie taka...

mitsu-fan
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2006, 17:37   

hi nachbar - ale czasem nie dysponujesz danymi o które mi chodzi?

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-10-2006, 17:53   

ale po co Ci te dane :?: :?:

pojedz do PIERWSZEGO LEPSZEGO zakladu, ktory robi geometrie, a tam w komputerze powinni wszystko miec .

w zaleznosci od zakladu , ustawienie zbieznosci kosztuje ok 60 zl (ja u siebie place 40 )

old
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2006, 17:56   

zbieżność przód 0,0+-3.0 w mm pochylenie kół przód 0.00stopni+-0.30 kpi 13stopni,15min rozbieżność tył 0.0+-3.0mm pochylenie kół tył 0.00+-0.15 wielkość opony 205/65 R15 ciśnienie przód 2.1 bar tył 1.8bar grubość tarcz przód min.22.4mm tył 18.4mm ps.kąty pochyleń podałem w stopniach a po przecinku minuty powodzonka!

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 05-10-2006, 18:38   

mitsu-fan napisał/a:
wyczuwam drwinę......

byla drwina z zakladu w ktorym byles, poprostu albo wlaczaja komputer i reguluja, albo otwieraja autodate i sprawdzaja, nie napisze juz o tym ze mozna sciagnac cala ksiazka z internetu
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-10-2006, 18:40   

raczej nie drwinę, lecz troskę - zakład, który poważnie myśli o robieniu geometrii aut powinien te dane mieć

mitsu-fan
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2006, 20:49   

dziękuję Ci "old" - wreszcie znalazł się ktoś kto rzeczowo potraktował moje pytanie, a nie rzucał mądrościami i sloganami - niestety Matejko musze Ci też utrzec nosa, bo dzwoniłem również do MMC w Kaliszu Autocentrum - Lis i krótko mówiąc mnie olali, gość z serwisu obiecywał oddzwonić i podać te dane, ale jakoś widac zapomniał. A poza tym "krzyżak" i "Rafal_Szczecin" na forum oczekuję rzeczowych rozmów, a nie żartów, jezeli pytałem o te dane to miałem w tym jakiś cel, a nie aby odpowiadac po co mi te dane.
Poza tym aby Was w pełni uszczęsliwić to dane te potrzebowałem do tego aby potwierdzić czy zakład, w którym mam robić geometrię ma własciwe dane bo spotkałem się z tym, że dwa różne zakłady miały całkiem inne dane odnośnie sigmy. A nie będę płacił za buble i nie mam czasu na to aby ściągać książkę z netu.
Tak więc Panowie traktujmy się naprawdę serio i poważnie. Uwagi pozostawcie sobie.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 06-10-2006, 04:37   

coz o braku naszej wiedzy, i o braku wiedzy aso w kaliszu - nie wiem o co chodzilo z utarciem nosa, nie jestem wlascicielem tego ASO, swiadczy ilosc postow na forum, oraz ilosc klikniec pomogl dla nas przez inne osoby to tyle z mojej strony w rozrachunku braku mojej wiedzy krzyzaka i rafala,
dla mnie nie jest problemem otwarcie autodaty i sprawdzenie tych katow, ale po co isc na latwizne, to tak samo jakby ktos zakladal codziennie temat o biegach w carismie - co ma miejsce, a po 2 takim temacie juz nikomu nie chce sie pisac o co chodzi tymbardziej ze temat o tym wisi 3 posty nizej :?
Lexus IS220D
Calish4nia

Odpowiedz do tematu