|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5] KLEKOTANIE PO ODPALENIU NA LUZIE |
Autor |
Wiadomość |
metall666
Nowy Forumowicz Diabeł za kierownicą
Auto: pajero sport GLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-07-2010, 18:19 [2.5] KLEKOTANIE PO ODPALENIU NA LUZIE
|
|
|
Witam, dzisiaj odpaliłem pajero na luzie bez sprzęgła, i usłyszałem dziwny klekot jakby ze skrzyni albo ze sprzęgła. Klekot znika gdy nacisnę sprzęgło lub dodam gazu. Mechanicy powiedzieli mi że to może być łożysko-wyrobione sprężyny, brak oleju w skrzyniach lub dwumasa(nie wiem co to jest w ogóle).
Proszę was pomóżcie, może ktoś z was miał ten problem, i czy to będzie ta dwumasa bo podobno 4,5 kafla wymiana tego.
Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 12-07-2010, 19:29 Re: [2.5] KLEKOTANIE PO ODPALENIU NA LUZIE
|
|
|
metall666 napisał/a: | Witam, dzisiaj odpaliłem pajero na luzie bez sprzęgła, i usłyszałem dziwny klekot jakby ze skrzyni albo ze sprzęgła. Klekot znika gdy nacisnę sprzęgło lub dodam gazu. Mechanicy powiedzieli mi że to może być łożysko-wyrobione sprężyny, brak oleju w skrzyniach lub dwumasa(nie wiem co to jest w ogóle).
Proszę was pomóżcie, może ktoś z was miał ten problem, i czy to będzie ta dwumasa bo podobno 4,5 kafla wymiana tego.
Z góry dzięki za pomoc. |
sport nie ma dwumasy. sprawdź poziom i jakość oleju.
Może to być mały stan oleju, łożysko sprzęgłowe lub, jakieś łożysko w skrzyni. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 13-07-2010, 01:47
|
|
|
Jak jesteś z Warmia to podskocz do mnie. Podejrzewam, ze to bociani klekot czyli dolegliwość wszystkich Mitsu 4x4. Nikt nie wie co to ale wszystkie jeżdżą. Ewenement - wszystko ciche gdy wciśnięte sprzęgło. odwrotnie niż powinno, bo sprzęgło odzywa się nie wciśnięte. A poza tym byś się przywitał może? |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
metall666
Nowy Forumowicz Diabeł za kierownicą
Auto: pajero sport GLS
|
Wysłany: 13-07-2010, 10:13
|
|
|
Dzięki za informacje, już myślałem że to będzie grubsza inwestycja, olej w skrzyni wymienię i do sprzęgła zajrzę.
Sorki że się nie przywitałem, tak więc SIEMA |
|
|
|
 |
|
|