Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Silnik wariuje
Autor Wiadomość
sajmon 
Nowy Forumowicz

Auto: COLT c58 gti 1991
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-07-2010, 18:36   Silnik wariuje

Witam, nie dosc ze walcze ze skrzynia w c58 to jeszcze pojawil sie kolejny problem:
Odpalam auto i wszystko ok, moge caly dzien przejezdzic i wszystko chodzi jak ta lala a czasmi powyzej 4500 rpm zaczyna sie skakanie obrotow tak jakby ial odcinke przy 5500.
na luzie na parkingu przy pelnym gazie nieraz wkreca sie jak wirtarka a innym razem tak jakby wolnije z widoczym wachnieciem okolo 5500 rpm a niekiedy tak jakby odcinal paliwo przy 5500, czym moga byc te rzeczy spowodowane?
Check sie nei pali i nie ma bledow a autem szarpie. oszalec mozna prosze o pomoc!

Mateusz071 
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Wysłany: 13-07-2010, 21:42   

sprawa wyglada na świece do wymiany a jak masz LPG to na bank. Ja tak mialem az pewnego razy zgasl i nie odpalil juz, wszytsko posprawdzałem wymieniłem swiece i gitarra.

sajmon 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-07-2010, 21:45   

własnie o to chodzi ze wymienilem i niemam lpg i dalej to samo.
odnosze wrazenie ze lepiej idzie bez przerywania jak jest chlodniejsze powietrze wieczorem. ale moze mi sie tylko tak wydaje, ogolnie powyzej 4800 rpm chwyta zamułe i nie chce sie wkrecac juz trak dynamicznie.
Ale tak jak powiedzialem, czasami jest ok i sie wkreca. Chceck sie nie pali wiec nie za bardzo jakis blad bedzie...

Mateusz071 
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Wysłany: 14-07-2010, 08:23   

Jeżeli mowa o zimnym powietrzu to za to jest odpowiedzialny przypływomierz. Odlącz go na wlaczonym silniku i jak nie bedzie reakcji to masz winnego (oczywiscie check ci sie zapali na chwile odpiecia). mogą to byz również cefka, przewody, pompa paliwa, regulator cisnienia, woda w ukladzie paliwowym, zawalone wtryski, przypychający sie filtr paliwa lub powietrza, lewe powietrze moze gdzies dostawać, odpowietrznik zbiornika paliwa?

oblak 
Nowy Forumowicz

Auto: eclipse 1g
Wysłany: 17-07-2010, 08:28   

ja polecam sprawdzić to lewe powietrze na początek, nie pamiętam dokładnie ale w C58 jest chyba bardzo podobna rura łącząca przepływomierz z przepustnicą do tej w eclipse, a w eclipse one lubią pękać i objawy są bardzo podobne. Sprawdź dokładnie tą rurę, szczególnie tą "perforację" i łączenia.

sajmon 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-08-2010, 17:49   

zakupiłem u japaneze 2 cewki oraz wzmacniacz zapłonu, zobaczymy co dalej :)

Odpowiedz do tematu