|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
jaka grubość chłodnicy MSW - załatwione, można zamknąć |
Autor |
Wiadomość |
szamcio11
Forumowicz
Auto: space wagon 2,0 B+LPG, 93 AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 227 Skąd: kraków
|
Wysłany: 16-07-2010, 09:00 jaka grubość chłodnicy MSW - załatwione, można zamknąć
|
|
|
Witam.
Okazało się, że chłodnica u mnie już nie daje rady, i potrzeba nowej.
I tu pojawia się problem - szukając po katalogach i sklepach wychodzi, że powinna to być chłodnica 16mm grubość rdzenia, ale po znalezieniu takowej, w specyfikacji jest podane że to do silnika 1,8 4G93, a do space Wagona, z silnikiem 4G63, 2,0 powinna być 27 mm
Czy to może miec jakieś znaczenie?
U mnie stara ma 16 mm, ale okazuje się, że nie wydaje już w tych temeperaturach?
pozdrawiam
szamcio
PS - poszukuję takowej chłodnicy, dość pilnie - może ktoś ma na zbyciu?
Sprawa załatwiona - 27 mm pasuje, i daje dobrze radę w tych temperaturach |
Ostatnio zmieniony przez szamcio11 21-07-2010, 09:18, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 16-07-2010, 18:14
|
|
|
Tak pokazuje katalog
 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
szamcio11
Forumowicz
Auto: space wagon 2,0 B+LPG, 93 AWD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 227 Skąd: kraków
|
Wysłany: 17-07-2010, 09:11
|
|
|
dzięki
problem tylko taki, że w większości inncyh katalogów taka chłodnica występuje tylko do 1,8.
Sam mam założona 16 mm, i nie wydaje, choć to pewnie przez wiek. Ale zastanawiam się właśnie, czy jednak nie wziąć takiej na 27mm - zapas chłodzenia może się przydać, klimat się nam może nie ociepla, ale robi bardziej skrajny |
|
|
|
 |
|
|