Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ratunku Lantra 1.6 16V g4cr pali ponad 12l/100km
Autor Wiadomość
wmaniek
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2006, 22:15   Ratunku Lantra 1.6 16V g4cr pali ponad 12l/100km

Ostatnio stalem sie szczesliwym(nie do konca posiadaczem lantry z 92r. silnik niby g4cr ale bez paska balansowego - wielkie zdziwienie goscia w sklepie gdy oddalem mu pasek balansowy i jego rolke :D gosc twierdzil ze to nie mozliwe ze tego nie ma - a jednak.Silnik po wymianie uszczelek rozrzadu i pali jak smok- gdzie szukac przyczyn??Innych objawow brak no moze troche zamulony jest do 2500obr. - jezdzilem taka sama lantra kumpla i jemu to pali 8l w trasie 6,7 wiec co jest nie tak z moja??Prosze o jakies porady

abbadona
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2006, 17:12   

Może pomóc wymiana przewodów wysokiego napięcia, świec, kopułki jeśli jest taka potrzeba, a napewno filtra paliwa oraz filtar powietrza.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-10-2006, 20:55   

sprawdź sondę lambda - koszt testu ok. 20 zł (za tyle też możesz zrobić sobie fajny diodowy wskaźnik do tego), ew. - jak niesprawna - wymień

wmaniek
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2006, 00:15   

Krzyzak a masz moze schemat tego testera lambdy??

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 09-10-2006, 06:32   

link do schematu

google rulezzzz 8)

tutaj jest też gdzies gotowy z tego co pamiętam

a na http://www.jony.piasta.pl...1_25-LAMBDA.pdf całkiem cekawy artykuł +schematy

[ Dodano: 09-10-2006, 06:39 ]
ooo jeszcze jeden :) klik

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 09-10-2006, 08:12   

no - ja robiłem wg tego pierwszego linka, co Dawid zapodał - działa

wmaniek
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2006, 17:21   

Dzięki Chooper w sumie wczoraj sam go znalazlem ale dzieki za pomoc punkcik for You.Zabieram sie do skladania testerka moze nawet dziś wieczorem.Pozostaje mi jeszcze wymigać kody błędów moze to mi coś podpowie.

[ Dodano: 17-10-2006, 22:55 ]
Hmmm wiec tak probowalem dzis wymrugac kody bledow ale raczej mi sie to nie udalo - podlaczylem wszystko tak jak trzeba przekrecilem stacyjke a dioda mryga sobie jednostajnie - czy to znaczy ze nie ma zadnych bledow??Czy w lantrzee jest kontrolka Check Engine??

[ Dodano: 18-10-2006, 20:31 ]
Hmmm wiec tak probowalem dzis wymrugac kody bledow ale raczej mi sie to nie udalo - podlaczylem wszystko tak jak trzeba przekrecilem stacyjke a dioda mryga sobie jednostajnie - czy to znaczy ze nie ma zadnych bledow??Czy w lantrzee jest kontrolka Check Engine??
W przyszlym tygodniu bede mial laptopa to sprawdze to wszystko moze to mi cos podpowie.

Odpowiedz do tematu