Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
dlaczego na benzynie niema ssania?
Autor Wiadomość
kuba23
[Usunięty]

Wysłany: 11-10-2006, 21:57   dlaczego na benzynie niema ssania?

witam wszystkich mam problem z moim miskiem poniewaz niewlacza mu sie ssanie na benzynie a na na gazie ssanie chodzi co wy o tym sadzicie ? dodam ze mam miska na gazniku aisan silnik 4g15

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-10-2006, 13:42   

A ile ma obr. na ssaniu na gazie? Jak odpalisz na benzynie to zgaśnie, czy jakoś tam chodzi?

kuba23
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2006, 21:38   

na gazie ma tak 1300 a na benzynie chodzi ale obroty dziwnie skacza w granicach 300-400
gdy sie troche przegazuje to sie troche poprawiaja ale na krotko

gondoljerzy
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2006, 21:56   

Nie wiem czy podobny Aisan siedział u mnie w galancie, ale załączenie ssania polegało w nim na przymknięciu przepustnicy ssania na wlocie do I przelotu gaźnika i jednoczesnym zwiększeniu uchylenia przepustnicy głównej I przelotu. Może ta górna przepustnica ssania nie zamyka Ci się tak jak powinna, a główna się otwiera. Wtedy na gazie ssanie będzie bo uchylenie przepustnicy głównej zwiększa przepływ mieszanki, a na benzynce mieszanka będzie niedostatecznie wzbogacona i silnik świruje.

kuba23
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2006, 22:14   

czyli co powinienem zrobic jak sprawdzic czy ta gorna przepustnica ssania nie zamyka sie tak jak powinna?

gondoljerzy
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2006, 09:34   

Ano tak. Raniutko, gdy jest najchłodniej, zdjąć pokrywę filtra i bez odpalania silnika wcisnąć pedał gazu. Przepustnica powinna się przymknąć. Temperatury nie są jeszcze ekstremalne, ale powinna być bardziej zamknięta niż otwarta.:-)
Jeszcze jedna możliwa przyczyna przychodzi mi do głowy - termostat lub zawór sterujący ciepłym powietrzem dla silnika. Przy całkiem zimnym powietrzu silnikowi na benzynce jest trudniej. Dla gazu ciepłe powietrze jest zbędne i jesli nałogowo zapala się zimny silnik na gazie można to ustawić żeby silnik ssał tylko zimne, ale na benzynce jest wtedy gorzej.

kuba23
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2006, 10:44   

dzieki gondoljerzy zobacze dzis czy przepustnica sie przymyka, wiesz moze jakie czujniki znajduja sie w filtrze powietrza tam ida 2 przewody do niego z gaznika i gdy jeden odepne to silnik lepiej pracuje tak jakby ten przewod go dusil :|

Odpowiedz do tematu