Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Akcja serwisowa czy muszą wymienić?
Autor Wiadomość
Pawulon 
Nowy Forumowicz

Auto: 3.2 did
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-09-2010, 15:47   Akcja serwisowa czy muszą wymienić?

Witam dzwoniłem dzisiaj do Margo Gdańsk serwis z pytaniem czy moja pojarka podlega akcji serwisowej. w odpowiedzi otrzymałem informacje ze tak, na miarke oleju i akumulator ciśnienia, serwisant powiedział jeszcze że musza sprawdzić czy aby napewno mój akumulator wymaga wymiany? Czy nie jest tak ze przy akcji serwisowej muszą wymienić daną część???. Hamulce ma dobre i boje sie ze jak pojade do nich to nie będą chcieli wymienić tego akumulatora.

gildor 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Wysłany: 17-09-2010, 16:26   Re: Akcja serwisowa czy muszą wymienić?

Pawulon napisał/a:
Witam dzwoniłem dzisiaj do Margo Gdańsk serwis z pytaniem czy moja pojarka podlega akcji serwisowej. w odpowiedzi otrzymałem informacje ze tak, na miarke oleju i akumulator ciśnienia, serwisant powiedział jeszcze że musza sprawdzić czy aby napewno mój akumulator wymaga wymiany? Czy nie jest tak ze przy akcji serwisowej muszą wymienić daną część???. Hamulce ma dobre i boje sie ze jak pojade do nich to nie będą chcieli wymienić tego akumulatora.

może się okazać, że został już wymieniony przy okazji naprawy gdzieś indziej, dlatego chcą sprawdzić czy element o danym nr seryjnym rzeczywiście podlega wymianie. mam to samo.
zadzwoniłem w końcu do MitCaru olewając tą Wrocławską nieszczęsną (W-wa) i telefonem dowiedziałem się o bagnecie i gruszce od wspomagania hamulca. we wtorek jade na obejrzenie (właśnie sprawdzenie nr seryjnego) elementu i wymiane bagnetu. po co mają wymieniać element jak jest sprawny?

Robag 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD 2001
Wysłany: 22-09-2010, 11:18   

Witam kolegów.
Miałem to samo. Wymiana HBB tzn regulator ciśnienia hamowania. Przy wciśnięciu pedału hamulca dziwnie brzęczało. W margo Gdańsk wymienili na akcji serwisowej bez szemrania. zajmuje to 1,5 godz ale bawili się z tym od 10 do 16 (praktykant). Sprawdzą VIN auta i nr HBB na pompie. jeśli jest fabryczna wymieniają bez problemu.

Pawulon 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-09-2010, 16:02   

Byłem w serwisie i stwierdzili ze podlega wymianie czekam na cześci i termin wymiany.

Robag 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-09-2010, 17:46   

Pawulon napisał/a:
Byłem w serwisie i stwierdzili ze podlega wymianie czekam na cześci i termin wymiany.

Tak dla Twojej informacji to ta grucha tzn HBB w serwisie normalnie kosztuje 1600zł plus wymiana.

Pawulon 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-09-2010, 21:33   

A oco chodzi z wymianą miarki oleju, słyszłem ze jest zle wyskalowana. Za niski poziom oleju w silniku czy co??

gildor 
Forumowicz

Wysłany: 22-09-2010, 21:37   

Pawulon napisał/a:
A oco chodzi z wymianą miarki oleju, słyszłem ze jest zle wyskalowana. Za niski poziom oleju w silniku czy co??

tak, pokazuje ze jest ok, a ok litra za malo wtedy jest.

watcher79 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
Wysłany: 23-09-2010, 12:43   

Ja wymieniłem jedno i drugie mimo że auto świetnie hamowało. Ważne że numer seryjny akumulatora ciśnienia był na "czarnej liście" :)

Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY

RafalB 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID long
Wysłany: 23-09-2010, 20:36   

Mnie dziwi inna rzecz przecież z tą źle wyskalowaną miarką to są samochody z początku produkcji, więc dlaczego przez tyle lat poprzedni właściciele naszych miśków tego nie wymieniali. Nadmienie że sam byłem w tym miesiącu m. in. na wymianie miarki z tym tylko że ja dopiero PIII kupiłem.

gildor 
Forumowicz

Wysłany: 23-09-2010, 20:44   

RafalB napisał/a:
Mnie dziwi inna rzecz przecież z tą źle wyskalowaną miarką to są samochody z początku produkcji, więc dlaczego przez tyle lat poprzedni właściciele naszych miśków tego nie wymieniali. Nadmienie że sam byłem w tym miesiącu m. in. na wymianie miarki z tym tylko że ja dopiero PIII kupiłem.

zależy od kiedy jest akcja serwisowa i czy informacja byla tylko przy okazji wizyty, czy wysylano papierek z zaproszeniem. jako ze o akcjach dowiaduje sie generalnie z forum, wiec jak widac info jest tylko przy okazji wizyt w ASO. a ja nie lubie naprawiac auta w ASO jak nie musze. za drogo i nie za bardzo mam zaufanie.

RafalB 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID long
Wysłany: 23-09-2010, 21:28   

gildor napisał/a:
zależy od kiedy jest akcja serwisowa i czy informacja byla tylko przy okazji wizyty, czy wysylano papierek z zaproszeniem. jako ze o akcjach dowiaduje sie generalnie z forum, wiec jak widac info jest tylko przy okazji wizyt w ASO. a ja nie lubie naprawiac auta w ASO jak nie musze. za drogo i nie za bardzo mam zaufanie.

Prawdę mówiąc ja tez o akcji serwisowej dowiedziałem się z forum.

gildor 
Forumowicz

Wysłany: 24-09-2010, 09:06   

Robag napisał/a:
Tak dla Twojej informacji to ta grucha tzn HBB w serwisie normalnie kosztuje 1600zł plus wymiana.

no ale co chciałeś przez to powiedzieć? popsute dali, wymieniają na własny koszt. na tym polega akcja serwisowa. co nas obchodzi ile to kosztuje, jak mają to wymienić za darmo?

watcher79 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
Wysłany: 24-09-2010, 10:09   

W niektórych ASO też niestety nie informują o akcjach serwisowych. W łódzkim SATALu wymienili mi akumulator cisnienia bo sam do nich pojechałem i powołałem się na akcję ale jeszcze wtedy nie wiedziałem o potrzebie wymiany bagnetu. Sami oczywiście gęby nie otworzyli w tym temacie i musiałem jechać jeszcze raz (tym razem do MITCARu). Niby auto mieli na widelcu (w SATALU) i wystarczyło poinformować klienta co jeszcze mogą za darmo wymienić w ramach akcji a jednak tego nie zrobili. Zyskali by dużo w moich oczach a tak tylko stracili mimo że wymianę refunduje im pewnie Mitsubishi.

Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY

Pawulon 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-09-2010, 19:40   

Dla informacji jak jeżdziłem Jeepem to akcji serwisowej podlegały maty grzewcze w siedzeniach, często sie przecierały o druty konstrukcji siedzenia i paliły sie jeepki. Gdy rozebrałem siedzenie w swoim, nie wiedząc jeszcze o wymianach w ramach akcji serwisowej, to siedzisko było kawałek wypalone od zwarcia, dobrze ze cały nie poszedł z dymem.

Robag 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-09-2010, 20:39   

gildor napisał/a:
Robag napisał/a:

no ale co chciałeś przez to powiedzieć? popsute dali, wymieniają na własny koszt. na tym polega akcja serwisowa. co nas obchodzi ile to kosztuje, jak mają to wymienić za darmo?

To chciałem powiedzieć, że kolego to tyle normalnie kosztuje jeśli numery się nie łapią na akcji. Ja ze swoim pojechałem wymienić to nikt w aso gęby nie otworzył że może być za darmo tylko chcieli mnie skroić 1600zł, dopiero z forum się dowiedziałem że była na to akcja serwisowa.

Odpowiedz do tematu