Akcja serwisowa czy muszą wymienić? |
Autor |
Wiadomość |
Pawulon
Nowy Forumowicz
Auto: 3.2 did
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-09-2010, 15:47 Akcja serwisowa czy muszą wymienić?
|
|
|
Witam dzwoniłem dzisiaj do Margo Gdańsk serwis z pytaniem czy moja pojarka podlega akcji serwisowej. w odpowiedzi otrzymałem informacje ze tak, na miarke oleju i akumulator ciśnienia, serwisant powiedział jeszcze że musza sprawdzić czy aby napewno mój akumulator wymaga wymiany? Czy nie jest tak ze przy akcji serwisowej muszą wymienić daną część???. Hamulce ma dobre i boje sie ze jak pojade do nich to nie będą chcieli wymienić tego akumulatora. |
|
|
|
 |
gildor
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Lut 2010 Posty: 156 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-09-2010, 16:26 Re: Akcja serwisowa czy muszą wymienić?
|
|
|
Pawulon napisał/a: | Witam dzwoniłem dzisiaj do Margo Gdańsk serwis z pytaniem czy moja pojarka podlega akcji serwisowej. w odpowiedzi otrzymałem informacje ze tak, na miarke oleju i akumulator ciśnienia, serwisant powiedział jeszcze że musza sprawdzić czy aby napewno mój akumulator wymaga wymiany? Czy nie jest tak ze przy akcji serwisowej muszą wymienić daną część???. Hamulce ma dobre i boje sie ze jak pojade do nich to nie będą chcieli wymienić tego akumulatora. |
może się okazać, że został już wymieniony przy okazji naprawy gdzieś indziej, dlatego chcą sprawdzić czy element o danym nr seryjnym rzeczywiście podlega wymianie. mam to samo.
zadzwoniłem w końcu do MitCaru olewając tą Wrocławską nieszczęsną (W-wa) i telefonem dowiedziałem się o bagnecie i gruszce od wspomagania hamulca. we wtorek jade na obejrzenie (właśnie sprawdzenie nr seryjnego) elementu i wymiane bagnetu. po co mają wymieniać element jak jest sprawny? |
|
|
|
 |
Robag
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DiD 2001
|
Wysłany: 22-09-2010, 11:18
|
|
|
Witam kolegów.
Miałem to samo. Wymiana HBB tzn regulator ciśnienia hamowania. Przy wciśnięciu pedału hamulca dziwnie brzęczało. W margo Gdańsk wymienili na akcji serwisowej bez szemrania. zajmuje to 1,5 godz ale bawili się z tym od 10 do 16 (praktykant). Sprawdzą VIN auta i nr HBB na pompie. jeśli jest fabryczna wymieniają bez problemu. |
|
|
|
 |
Pawulon
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-09-2010, 16:02
|
|
|
Byłem w serwisie i stwierdzili ze podlega wymianie czekam na cześci i termin wymiany. |
|
|
|
 |
Robag
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-09-2010, 17:46
|
|
|
Pawulon napisał/a: | Byłem w serwisie i stwierdzili ze podlega wymianie czekam na cześci i termin wymiany. |
Tak dla Twojej informacji to ta grucha tzn HBB w serwisie normalnie kosztuje 1600zł plus wymiana. |
|
|
|
 |
Pawulon
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-09-2010, 21:33
|
|
|
A oco chodzi z wymianą miarki oleju, słyszłem ze jest zle wyskalowana. Za niski poziom oleju w silniku czy co?? |
|
|
|
 |
gildor
Forumowicz

|
Wysłany: 22-09-2010, 21:37
|
|
|
Pawulon napisał/a: | A oco chodzi z wymianą miarki oleju, słyszłem ze jest zle wyskalowana. Za niski poziom oleju w silniku czy co?? |
tak, pokazuje ze jest ok, a ok litra za malo wtedy jest. |
|
|
|
 |
watcher79
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
|
Wysłany: 23-09-2010, 12:43
|
|
|
Ja wymieniłem jedno i drugie mimo że auto świetnie hamowało. Ważne że numer seryjny akumulatora ciśnienia był na "czarnej liście" |
_________________ Pajero '01 - 3,2 DID, automat (V78)
Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY
 |
|
|
|
 |
RafalB
Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 DID long
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2010 Posty: 34 Skąd: Limanowa
|
Wysłany: 23-09-2010, 20:36
|
|
|
Mnie dziwi inna rzecz przecież z tą źle wyskalowaną miarką to są samochody z początku produkcji, więc dlaczego przez tyle lat poprzedni właściciele naszych miśków tego nie wymieniali. Nadmienie że sam byłem w tym miesiącu m. in. na wymianie miarki z tym tylko że ja dopiero PIII kupiłem. |
|
|
|
 |
gildor
Forumowicz

|
Wysłany: 23-09-2010, 20:44
|
|
|
RafalB napisał/a: | Mnie dziwi inna rzecz przecież z tą źle wyskalowaną miarką to są samochody z początku produkcji, więc dlaczego przez tyle lat poprzedni właściciele naszych miśków tego nie wymieniali. Nadmienie że sam byłem w tym miesiącu m. in. na wymianie miarki z tym tylko że ja dopiero PIII kupiłem. |
zależy od kiedy jest akcja serwisowa i czy informacja byla tylko przy okazji wizyty, czy wysylano papierek z zaproszeniem. jako ze o akcjach dowiaduje sie generalnie z forum, wiec jak widac info jest tylko przy okazji wizyt w ASO. a ja nie lubie naprawiac auta w ASO jak nie musze. za drogo i nie za bardzo mam zaufanie. |
|
|
|
 |
RafalB
Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 DID long
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2010 Posty: 34 Skąd: Limanowa
|
Wysłany: 23-09-2010, 21:28
|
|
|
gildor napisał/a: | zależy od kiedy jest akcja serwisowa i czy informacja byla tylko przy okazji wizyty, czy wysylano papierek z zaproszeniem. jako ze o akcjach dowiaduje sie generalnie z forum, wiec jak widac info jest tylko przy okazji wizyt w ASO. a ja nie lubie naprawiac auta w ASO jak nie musze. za drogo i nie za bardzo mam zaufanie. |
Prawdę mówiąc ja tez o akcji serwisowej dowiedziałem się z forum. |
|
|
|
 |
gildor
Forumowicz

|
Wysłany: 24-09-2010, 09:06
|
|
|
Robag napisał/a: | Tak dla Twojej informacji to ta grucha tzn HBB w serwisie normalnie kosztuje 1600zł plus wymiana. |
no ale co chciałeś przez to powiedzieć? popsute dali, wymieniają na własny koszt. na tym polega akcja serwisowa. co nas obchodzi ile to kosztuje, jak mają to wymienić za darmo? |
|
|
|
 |
watcher79
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
|
Wysłany: 24-09-2010, 10:09
|
|
|
W niektórych ASO też niestety nie informują o akcjach serwisowych. W łódzkim SATALu wymienili mi akumulator cisnienia bo sam do nich pojechałem i powołałem się na akcję ale jeszcze wtedy nie wiedziałem o potrzebie wymiany bagnetu. Sami oczywiście gęby nie otworzyli w tym temacie i musiałem jechać jeszcze raz (tym razem do MITCARu). Niby auto mieli na widelcu (w SATALU) i wystarczyło poinformować klienta co jeszcze mogą za darmo wymienić w ramach akcji a jednak tego nie zrobili. Zyskali by dużo w moich oczach a tak tylko stracili mimo że wymianę refunduje im pewnie Mitsubishi. |
_________________ Pajero '01 - 3,2 DID, automat (V78)
Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY
 |
|
|
|
 |
Pawulon
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-09-2010, 19:40
|
|
|
Dla informacji jak jeżdziłem Jeepem to akcji serwisowej podlegały maty grzewcze w siedzeniach, często sie przecierały o druty konstrukcji siedzenia i paliły sie jeepki. Gdy rozebrałem siedzenie w swoim, nie wiedząc jeszcze o wymianach w ramach akcji serwisowej, to siedzisko było kawałek wypalone od zwarcia, dobrze ze cały nie poszedł z dymem. |
|
|
|
 |
Robag
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-09-2010, 20:39
|
|
|
gildor napisał/a: | Robag napisał/a: | Tak dla Twojej informacji to ta grucha tzn HBB w serwisie normalnie kosztuje 1600zł plus wymiana. |
no ale co chciałeś przez to powiedzieć? popsute dali, wymieniają na własny koszt. na tym polega akcja serwisowa. co nas obchodzi ile to kosztuje, jak mają to wymienić za darmo? |
To chciałem powiedzieć, że kolego to tyle normalnie kosztuje jeśli numery się nie łapią na akcji. Ja ze swoim pojechałem wymienić to nikt w aso gęby nie otworzył że może być za darmo tylko chcieli mnie skroić 1600zł, dopiero z forum się dowiedziałem że była na to akcja serwisowa. |
|
|
|
 |
|