Pytanie o zbiornik paliwa |
Autor |
Wiadomość |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2006, 10:59 Pytanie o zbiornik paliwa
|
|
|
Przegladajac forum znalazlem ze bak w Colt'cie ma 50 l, czy taki sam zbiornik paliwa jest w moim aucie? I druga sprawa- wskazowka paliwa, strasznie mnie wkurza:/ Jak na razie przejechalem od zatankowania pełnego baku 700km, rezerwa zapalila sie 140 km temu! Czy to jest normalne? Ile powinienem przejechac mniej wiecej na pelnym baku? z tych 700 km zrobilem okolo 250km po miescie nie szalejac i reszte w trasie jadac okolo 100km/h.
Wiem ze na forum byly juz podobne tematy ale jakos nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania.
Dzieki z gory za wszystkie odpowiedzi!
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2006, 13:08
|
|
|
ok 10 litrow rezerwy jest czyli 10+40
kontrolka zyda moze sie zapalac na zakretach i pod gorke, jezeli juz zapali sie na stale to znaczy ze zostalo ci ok 10 litrow paliwa |
|
|
|
 |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2006, 18:27
|
|
|
przejechalem 700km i samochod stanal, srednia wyszla 7,15 litra, troche duzo...jak przewaga jazdy byla w trasie. Myslalem ze bedzie troche mniej palil, no chyba ze mam jakis problem z autem. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
kaeres [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2006, 07:23
|
|
|
Jest to calkiem przyzwoity wynik spalania sredniego choc nie zachwyca bo robie taki notorycznie swoim 1.6 bez oszczedzania specjalnego. |
|
|
|
 |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2006, 17:56
|
|
|
no właśnie... czy to przez zapchaną przepustnice moze byc mozliwe? |
|
|
|
 |
Pawell [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2006, 10:46
|
|
|
A czy C5x rowniez posiada zbiornik o pojemnosci 50l |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 12-11-2006, 18:06
|
|
|
Pawell napisał/a: | A czy C5x rowniez posiada zbiornik o pojemnosci 50l | tak |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
|
Wysłany: 12-11-2006, 20:38
|
|
|
a powiedzcie mi jak jest z tym zydem? bo u mnie wskazowka juz wchodzi na czerwone i dalej nie swieci!!! czy sie zapali czy moze zaroweczka jest spalona? CAO 1.6 |
|
|
|
 |
kaeres [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2006, 09:58
|
|
|
Kleju napisał/a: | a powiedzcie mi jak jest z tym zydem? bo u mnie wskazowka juz wchodzi na czerwone i dalej nie swieci!!! czy sie zapali czy moze zaroweczka jest spalona? CAO 1.6 |
Zarowka zaczyna swiecic jak wskazowka jest na grubosc wskazowki ponizej czerwonej kreski.
Dla pewnosci woz ze soba baniaczek paliwka i se zobaczysz czy masz sprawna zaroweczke. |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2006, 13:43
|
|
|
[quote="kaeres"] Kleju napisał/a: | a powiedzcie mi jak jest z tym zydem? bo u mnie wskazowka juz wchodzi na czerwone i dalej nie swieci!!! czy sie zapali czy moze zaroweczka jest spalona? CAO 1.6 |
kaeres napisał/a: | Zarowka zaczyna swiecic jak wskazowka jest na grubosc wskazowki ponizej czerwonej kreski . |
To akurat nie jest standard.
kaeres napisał/a: | Dla pewnosci woz ze soba baniaczek paliwka i se zobaczysz czy masz sprawna zaroweczke. |
To nie jest dobra rada - zassie Ci syfy z dna zbiornika i kłopot gotowy. |
|
|
|
 |
r_oman73 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2006, 13:34
|
|
|
Cytat: | a powiedzcie mi jak jest z tym zydem? bo u mnie wskazowka juz wchodzi na czerwone i dalej nie swieci!!! czy sie zapali czy moze zaroweczka jest spalona? CAO 1.6 |
Nie ma jednej zasady jak kupiłem auto to miałem ten sam problem .. martwiłem sie czy aby zarówka była sprawna.
Teraz wiem że zapala sie gdy wskazówka spada bardzo nisko czerwonej kreski.
I nie radze jeżdzić na rezerwie po pierwsze moze pociągnąć syf z baku po drugie pompa paliwa jest chłodzona paliwem [ jest w zbiorniku] więc nie jest wskazane jeżdżenie na niskim stanie paliwa. |
|
|
|
 |
Pawell [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2006, 15:46
|
|
|
A nie wiecie co moze byc przyczyna przerywania wlewania paliwa przez dystrybutor w trakcie tankowania Zdarzylo mi sie to juz dwa razy pod rzad przy dwoch roznych dystrybutorach. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 21-11-2006, 20:22
|
|
|
Dystrybutor poczuł spienione paliwo w swojej rurce odsysającej. Zapewne problem z odpowietrzaniem sie twojego baku. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2006, 23:11
|
|
|
Pawell napisał/a: | A nie wiecie co moze byc przyczyna przerywania wlewania paliwa przez dystrybutor w trakcie tankowania Zdarzylo mi sie to juz dwa razy pod rzad przy dwoch roznych dystrybutorach. |
A czy nie chodzi tu o standardowe "kłopoty" z dystrybutorami przy tankowaniu Miśków?
Chodzi o to że pistolet dystrybutora trzeba odpowiednio ukierunkować i wsadzić na właściwą głębokość do baku przy tankowaniu. |
|
|
|
 |
|