Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E34A 1.8TD] Lusterka manualne na elektryczne
Autor Wiadomość
Pitucha 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 88r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-10-2010, 13:18   [E34A 1.8TD] Lusterka manualne na elektryczne

Witam. Będąc dzisiaj na złomie znalazłem dwa piękne miśki. Strasznie zaciekawiło mnie czy dałoby sie do mojego Galanta 1,8TD zamontować elektryczne lusterka, więc dla pewności powykręcałem co trzeba i kupiłem ;) PO powrocie do domu, zauważyłem, że w miejscu gdzie ma być sterowanie lusterek jest wolna wiązka identyczna jak ta od przełącznika całego :) Tylko jest taki problem, bo po zdjęciu tapicerki okazało się, że w drzwiach nie ma żadnej kostki :/ I nie wiem, czy mam jej szukać w instalacji, czy jej w ogóle nie ma... I teraz moje pytanie, czy da sie w ogóle do Galanta z dieslem zamontować elektryczne lusterka? Czy instalacja jest inna?
Ostatnio zmieniony przez Maretzky85 24-10-2010, 21:13, w całości zmieniany 1 raz  

mismen1980 
Mitsumaniak

Auto: GALANT 1.8 GLS TD E34A 4D65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-10-2010, 16:57   

Witam,
niedawno rozwiązywałem taki sam "problem". Kupiłem przypadkowo elektryczne podgrzewane lusterka ale original miał tylko manual bez podgrzewania. No i moja reakcja była taka sama jak twoja. O tuż w moim było tak że okablowanie do lusterek kończyło się w kostkach w słupku przed drzwiami. A więc wyciągnąłem sobie sam 5 kabelków i podłączyłem. Podgrzewanie 2 czarne bez znaczenia który na który a sterowanie kolorowe kable z tym że ja ich ustawiałem metodą błędu. Za pierwszym razem chodziły odwrotnie a za drugim razem już trafiłem. Trochę trudniej było dojść do kostki u kierowcy bo jest ona za bezpiecznikami, ale w końcu też się udało. Resztę pociągnąłem gumowym karczkiem w drzwiach i działa. Podgrzewanie działa z przycisku szyby tylnej. Jeśli będziesz potrzebował jakąś pomoc to napisz.

Odpowiedz do tematu