Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Silnik kuleje na benzynie
Autor Wiadomość
PABLO998 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,6; Outlander I 2,4
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 23-10-2010, 21:54   Silnik kuleje na benzynie

Witam! Mam Colta 1,5 12V z 91r. i mam tam założony gaz. Od dawna mam problemy z pracą silnika na benzynie, szarpał i wyglądało to tak jakby gdzieś na chwilę uciekał jeden cylinder. Teraz natomiast już w ogóle chyba nie chodzi na jeden cylinder na benzynie, na gazie jest wszystko ok. Czy to wina wtryskiwacza? Czy można podczas pracy silnika odłączyć kostkę od któregoś wtryskiwacza, aby sprawdzić czy jest dobry? Czy jest jakiś domowy sposób na sprawdzenie wtryskiwaczy?

[ Dodano: 24-10-2010, 11:40 ]
Sprawdziłem jeden wtryskiwacz nie pracuje bo po jego odłączeniu silnik pracował tak samo (czyli na trzy cylindry). Wymieniłem ten wtrysk i dalej to samo.

szkodnik 
Forumowicz

Auto: Colt C52 GLXi 1.5 12V 91r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-10-2010, 09:56   

To ze wtryski są zalezione przy jeżdzeniu na gazie to standard. Ja swojego co miesiąc przepalam na bezynie kilka km na wysokich obrotach ( tak doradził mi mechanik) i poprawił się bo na początku na benzynie nie dało się jeździć, dławił się nie mógł wejśc na obroty i nie mał mocy zupełnie.

Wtryski odpinałem u siebie na pracującym silniku. Sprawdz czy podczas pracy silnika masz napięcie na wszystkich końcówkach.
Nie wiem jaką masz instalację, jeśli komp od gazu odcina ci napięcie do wtryskiwaczy to możliwe ze jeden odcina ci cały czas niezależnie od tego na czym pracuje silnik. Albo ECU ma popsute jedno wysterowanie.

Odpowiedz do tematu