|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Silnik kuleje na benzynie |
Autor |
Wiadomość |
PABLO998
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,6; Outlander I 2,4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 490 Skąd: Cedynia
|
Wysłany: 23-10-2010, 21:54 Silnik kuleje na benzynie
|
|
|
Witam! Mam Colta 1,5 12V z 91r. i mam tam założony gaz. Od dawna mam problemy z pracą silnika na benzynie, szarpał i wyglądało to tak jakby gdzieś na chwilę uciekał jeden cylinder. Teraz natomiast już w ogóle chyba nie chodzi na jeden cylinder na benzynie, na gazie jest wszystko ok. Czy to wina wtryskiwacza? Czy można podczas pracy silnika odłączyć kostkę od któregoś wtryskiwacza, aby sprawdzić czy jest dobry? Czy jest jakiś domowy sposób na sprawdzenie wtryskiwaczy?
[ Dodano: 24-10-2010, 11:40 ]
Sprawdziłem jeden wtryskiwacz nie pracuje bo po jego odłączeniu silnik pracował tak samo (czyli na trzy cylindry). Wymieniłem ten wtrysk i dalej to samo. |
|
|
|
 |
szkodnik
Forumowicz
Auto: Colt C52 GLXi 1.5 12V 91r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-10-2010, 09:56
|
|
|
To ze wtryski są zalezione przy jeżdzeniu na gazie to standard. Ja swojego co miesiąc przepalam na bezynie kilka km na wysokich obrotach ( tak doradził mi mechanik) i poprawił się bo na początku na benzynie nie dało się jeździć, dławił się nie mógł wejśc na obroty i nie mał mocy zupełnie.
Wtryski odpinałem u siebie na pracującym silniku. Sprawdz czy podczas pracy silnika masz napięcie na wszystkich końcówkach.
Nie wiem jaką masz instalację, jeśli komp od gazu odcina ci napięcie do wtryskiwaczy to możliwe ze jeden odcina ci cały czas niezależnie od tego na czym pracuje silnik. Albo ECU ma popsute jedno wysterowanie. |
_________________ Colt C52A 1.5 12V GLXi 91r.
Colt C52 1.5 (gaźnik) 90r. |
|
|
|
 |
|
|