Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] Tuningowe lampy przednie
Autor Wiadomość
Frędzel 
Forumowicz
tylko wysokie obroty

Auto: ACCORD CL7 K20A6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-10-2010, 14:07   [1G 90-94] Tuningowe lampy przednie

Witam!
Może ktoś ma na sprzedaż, badź wie gdzie można dostać jakieś inne lampy?
Np. widzialem w toyocie suprze mk3 i w mazdzie 323f że ma oddzielnie mijania i długie (najlepiej z ringami ;) )

Takie jak te lub coś w tym stylu:

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 25-10-2010, 15:01   

W kraju zapomnij, że cokolwiek dostaniesz. Jedynie szukanie na e-bay i sprowadzanie z USA ale nawet tam może być ciężko dorwać coś w tym stylu. Zostaje jakaś samoróbka.

MATi1G 
Forumowicz

Auto: Eclipse 1G N/A
Wysłany: 25-10-2010, 16:28   

Takich lamp do 1G nigdy nie widziłem, ksenony ,czarne wkłady,całe białe wkłady itp tak ale takich nigdy,chyba zostaje Ci właśnie samoróbka

Kazber 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G 2.0 DOHC
Wysłany: 25-10-2010, 17:50   

nie wydaje mi się żeby w wąską lampę eclipsa weszły dwie soczewki, ewentualnie możesz być pierwszym w Polsce który wsadzi do ecli lampy z supry.
Trochę rzeźby, trochę cięcia blachy i wszystko jest możliwe

Frędzel 
Forumowicz
tylko wysokie obroty

Wysłany: 26-10-2010, 08:17   

znalazlem jak to wyglada w 323f

zenek_bb 
Mitsumaniak
Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Wysłany: 26-10-2010, 11:37   

wg mnie super, jeżeli pociągnie to za sobą bezpieczeństwo Twoje i innych użytkowników czyli jak będzie świeciło zgodnie z prawem i lepiej oświetlało Twoją drogę, poza tym był byś jedyny :) ustawienie końca suwu otwarcia lampy wcześniej nie jest problemem, jeżeli masz wersję bez regulacji wysokości świecenia to nie ma też czego z żalem wywalać (ja mam i było by mi żal trochę), natomiast aby to zrobić tak by lepiej świeciło a kupisz to na ebay'u z USA niestety złamiesz prawo podwójnie, poprzez niedozwoloną przeróbkę ale przede wszystkim będziesz oślepiał jadących z naprzeciwka gdyż jak wiesz światła mijania w usa są symetryczne i świecą tak samo wysoko na stronę przeciwnego pasa ruchu, ale jak dorwiesz asymetryki to powodzenia !! :D

Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj :D

Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...

Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!!

Frędzel 
Forumowicz
tylko wysokie obroty

Wysłany: 26-10-2010, 11:46   

znalazlem tylne lampy na ebayu:
http://cgi.ebay.com/ebaym...=item483cd6b0b5

wciaz szukam przednich i jestem ciekawy jaki koszt transportu do polski

kamil4711 
Forumowicz

Auto: Eclipse 2G 95r. 420a N/A
Wysłany: 26-10-2010, 12:16   

Frędzel napisał/a:
znalazlem jak to wyglada w 323f
Obrazek

Do eclipsa w polsce raczej na ten moment nie dostaniesz takich lamp , jeżeli już to w USA ale tak jak napisał zenek_bb będą prawdopodobnie świeciły symetrycznie , w tej maździe najprawdopodobniej siedzą " długie i krótkie " z oringami niebieskimi , można je kupić na allegro i w prosty sposób wyrzeźbić , nawet to ładnie wygląda :) , niestety świecą symetrycznie i będzie problem jak zajedziesz do stacji diagnostycznej na przegląd .
Co do tych tylnych lamp to żebym miał je wstawić to bym raczej okleił folią czerwoną lub delikatnie przyciemnił .

MATi1G 
Forumowicz

Wysłany: 26-10-2010, 17:56   

tylne bym zostawił ori lampy i je przyciemnił specjalnym sprayem albo folią czarną, w USA kilka miśków tak ma porobione widziałem i całkiem fajnie to wygląda z tym ze jak masz czarnego to może się zlać,ale jak już chcesz coś zmieniać z tyłu to tylną blende w kolor nadwozia maluj od razu inaczej misiek wygląda :)

zenek_bb 
Mitsumaniak
Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Wysłany: 26-10-2010, 21:09   

no fakt, to że inaczej to pół biedy, ale trochę odpustowo... co kto lubi :)

przyciemnianie i tak "ciemnych" przednich lamp w 1G JA osobiście UWAŻAM za porażkę, bo tutaj akurat chodzi o bezpieczeństwo... takie moje zdanie, jak coś robić to wypolerować ładnie szkło z zewnątrz żeby ładniej wyglądało i lepiej świeciło, można zamalować ramkę szła dookoła, można by przyciemnić dolną połówkę szkła do linii światło cienia, będzie wyglądać inaczej, światła mijania będą świecić lepiej, natomiast długie wiadomo trochę słabiej, ale najważniejsze są mijania :) widziałem patent zasłaniania połowy szła np. w maluchach po zamontowaniu żarówek 90W, tak aby światło odbijane dołem odbłyśnika nie oślepiało innych ale żeby doskonale oświetlało drogę, zgodne z prawem to nie było ani nie jest, lecz to jeszcze można uznać za względnie bezpieczne

aby uzyskać niepowtarzalną blendę można ją zeszlifować i pomalować na czarno, od wewnątrz :) oryginalnie jest tam ala srebrna farba, pod światłem blęda będzie miała barwę ciemnej czerwieni, w słabszym oświetleniu będzie całkiem czarna, ale z głębią :)

Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj :D

Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...

Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!!

barteski 
Forumowicz

Auto: 1G TURBO 1G N/A
Wysłany: 27-10-2010, 19:11   

Frędzel, 2 lata temu były takie nowe na allegro gosc kupił w usa i nim przyszły sprzedal auto i lampy sie ostały . niestety pojedyncza soczewa srodek czarny jak dla mnie bomba za tel dzwonie ....................................... SPRZEDANE 380zł komplet
2 TYGODNIE CHOROWAŁEM
:cry:

krzypolo 
Mitsumaniak

Auto: plymouth laser,Outlander Turbo
Wysłany: 28-10-2010, 18:37   

a te widziałes ?

http://cgi.ebay.com/ebaym...sQ5fAccessories

http://cgi.ebay.com/ebaym...=item4aa58feb3c

i czarne

http://cgi.ebay.com/ebaym...=item588a8ab1a6

Cobra84 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Kombi
Wysłany: 28-10-2010, 18:54   

Szczerze powiedziawszy to przednie lampki takie fajne by były, ale tylnych bym nie zmieniał... Są takie akurat i widoczne. Teraz mało samochodów ma takie

MATi1G 
Forumowicz

Wysłany: 28-10-2010, 19:07   

Od razu dodam ze te lampy co zamieścił kolega pasują tylko do przedlifta , w poliftach trzeba przerabiać mocowania, poza tym w PL na tych lampach nie dostanie sie przeglądu :P

viader 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Wysłany: 29-10-2010, 09:34   

Poza tym ktoś je kiedyś wkładał i podobno prawie nie świecą, potrzebne jakieś specjalne żarówki.

Odpowiedz do tematu