Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przerywanie,poszarpywanie
Autor Wiadomość
atego815 
Forumowicz

Auto: pajero 3.2did
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-11-2010, 08:13   Przerywanie,poszarpywanie

Witam.
Uszkodzenie chyba z gatunku:najlepiej jak całkiem padnie,będzie wiadomo...Ale może ktoś już sie spotkał i wie co to? Przy każdej szybkości,każdych obrotach,każdym obciążeniu silnika,auto ma takie pojedyncze,krótkie szarpnięcia,przerwania.Takie jedno,dwusekundowe braki paliwa.Pierwszy taki sygnał był ze 20-30 tyś km temu.Zdarzało się że raz w miesiącu tak sobie szarpnął...Teraz jest to co parę kilometrów.Myślałem że może filtr.To nie to.
Żadnych kontrolek,żadnych innych "ciekawostek".
Rocznik 2001 przelatane 230tys. 3.2 DID,lewar.

Tonio80 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 long A/T
Wysłany: 01-11-2010, 08:30   

Witaj.Może to być objaw kończącej sie pompy.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 01-11-2010, 09:22   Re: Przerywanie,poszarpywanie

atego815 napisał/a:
Witam.
Uszkodzenie chyba z gatunku:najlepiej jak całkiem padnie,będzie wiadomo...Ale może ktoś już sie spotkał i wie co to? Przy każdej szybkości,każdych obrotach,każdym obciążeniu silnika,auto ma takie pojedyncze,krótkie szarpnięcia,przerwania.Takie jedno,dwusekundowe braki paliwa.Pierwszy taki sygnał był ze 20-30 tyś km temu.Zdarzało się że raz w miesiącu tak sobie szarpnął...Teraz jest to co parę kilometrów.Myślałem że może filtr.To nie to.
Żadnych kontrolek,żadnych innych "ciekawostek".
Rocznik 2001 przelatane 230tys. 3.2 DID,lewar.

Zacznij od wymiany filtrów. Sprawdź zbiornik paliwa, czy nie ma wycieków, zgniła rurka smoka itd. Sprawdź poziom oleju w skrzyni jeśli to automat.

tompol34 
Forumowicz

Auto: pajero 3,2 automat long
Wysłany: 01-11-2010, 16:19   

cześć, mój kolega miał podobny przypadek w nisanie patrolu, okazało się, że miał przytkane odpowietrzenie zbiornika paliwa.

pozdrawiam

pajeroX 
Mitsumaniak

Auto: Mitsu Pajero 3.2 Di-D WAGON
Wysłany: 04-11-2010, 14:13   

polecialo Ci koło dwumasowe

atego815 
Forumowicz

Wysłany: 31-01-2011, 20:04   

Moja dzisiejsza przygoda z poszarpywaniem, czyli ciąg dalszy... Otóż jadę sobie spokojnie koło 60km\h. Tradycyjnie dwa razy krótkie szarpnięcia... Ale nagle auto zaczyna samo ostro przyspieszać! (pamiętacie sprawę chyba toyoty w USA z zacinającym się gazem?) Stukam w pedał gazu, myślę zaciął się. Nic nie dało. Nic z przodu nie jechało,to pozwoliłem mu się rozpędzić do ponad 100. (zabudowany...) W końcu wycisnąłem sprzęgło. Obroty gwałtownie do maxa skoczyły.Nie pozostało nic innego jak wyłączyć zapłon i na pobocze...Chwilę odstałem układając "plan lawety". .. Po chwili odpaliłem całkiem normalnie.Następne 30 km nic się nie działo. Zastanawiam się czy powodem tego poszarpywania i dzisiejszej zagadki nie może być potencjometr gazu? Jak myślicie?

Tonio80 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 long A/T
Wysłany: 31-01-2011, 21:04   

Miałem podobne objawy jakiś czas temu.Silnik sam wchodził na obroty,trwało to jakieś kilka sekund po czym wszystko wracało do normy.Działo się to bardzo rzadko aż pewnego dnia padła pompa. :x

atego815 
Forumowicz

Wysłany: 08-02-2011, 16:39   

Zbyszek,jak szacujesz, może Twój diagnoskop coś powiedzieć w tej sprawie? Kawałek do Ciebie mam...Podpiąć i pojeździć, niby dużo roboty nie ma...Sam już nie wiem...A częstotliwość przerywania się nasila... :evil:

Odpowiedz do tematu