Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.4 MIVEC] Porównanie samochodów.
Autor Wiadomość
andrzejski 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-11-2010, 06:31   [II 2.4 MIVEC] Porównanie samochodów.

Jakos nie moge sie przekonac do tego samochodu, delikatny lakier, szum od opon i od drogi zbyt duzy jak na samochod za ta cene (pisalem juz o tym, wiem, wiem :? ) blachy wg mnie tez jakies cieniutkie. Zastanawia mnie jednak jedna rzecz. Porownujac Outlandera z innymi samochodami podobnej klasy, okazuje sie, ze jest on i tak z nich najlepszy (w 80% przypadkow). Jedna z porownywarek: http://opinie.auto.com.pl/opinia_porownanie.php
probowalem tez porownywarki z zagranicznych stron i oceny sa zblizone. Nie jezdzilem tymi samochodami, ale czy rzeczywiscie moga byc jeszcze gorzej wykonane, glosniejsze itp? :wink:

skaut 
Mitsumaniak
per aspera ad astra

Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Wysłany: 02-11-2010, 08:29   

Przed wakacjami miałem podobne dylematy. Łącznie odbyłem kilkanaście jazd próbnych różnymi samochodami. Wiem, że kilkunastominutowa jazda nie da odpowiedzi na większość pytań, pozwoli jednak "poczuć" auto i wybrać jedno, dwa, które najbardziej Ci "leżą".
Jeżeli chodzi o jakość tego czy innego to jak dla mnie jest bardzo porównywalna w danej klasie aut. Rynek bardzo się zunifikował. Wiadomo, że jak wybierasz auto klasy premium, to czy to jest Mercedes, BMW, Audi czy Lexus to są to porównywalne samochody. Jak sądzę podobnie jest w klasie samochodów SUV.
Wybór należy do Ciebie. Powodzenia
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ :-(
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY

medyc 
Forumowicz

Auto: VW Tiguan
Wysłany: 02-11-2010, 08:44   

ja tak czytam czytam i mam coraz większy dylemat z zakupem samochodu. Coraz częściej zastanawiam się czy nie zostać dalej ze swoim Qashqaiem z którego jestem zadowolony. W Mitsubishi narzekają na rdze przy fotelach, słabe blachy , CRV też płaczą ... Może poprostu zmienię na QQ +2 :)

Dario_W 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 CVT
Wysłany: 02-11-2010, 08:45   

Widzę, że podobne dylematy ma kolega andrzejski.

Ja szukałem samochodu z napędem na cztery, z dużym bagażnikiem i w miarę ładnego. Budżet był do 120 tysięcy. Jeździłem nowym Sportyge, iX35, CRV, RAV4 i podobnymi. W zasadzie porównywalne ceny, podobne samochody. Różnica była w dostępności samochodu ze skrzynią automatyczną. Jedyny dostępny egzemplarz to OII ze skrznią CVT. Mam świadomość, że to inna skrzynia, że jest nieco głośniej. Ale wybrałem OII. Może jutro go odbiorę to się przekonam, czy to był dobry wybór...

andrzejski 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-11-2010, 12:36   

Dario_W napisał/a:
Widzę, że podobne dylematy ma kolega andrzejski.

Ja szukałem samochodu z napędem na cztery, z dużym bagażnikiem i w miarę ładnego. Budżet był do 120 tysięcy. Jeździłem nowym Sportyge, iX35, CRV, RAV4 i podobnymi. W zasadzie porównywalne ceny, podobne samochody. Różnica była w dostępności samochodu ze skrzynią automatyczną. Jedyny dostępny egzemplarz to OII ze skrznią CVT. Mam świadomość, że to inna skrzynia, że jest nieco głośniej. Ale wybrałem OII. Może jutro go odbiorę to się przekonam, czy to był dobry wybór...

Mam CVT z silnikiem benzynowym 2.4. Do tych podzespolow akurat nie mam zastrzezen. Skrzynia przelacza szybko, bez opoznien i plynnie, zadnego szarpania czy tez duszenia sie silnika, ktory ma tez i dosc mocy, aby rozpedzic w miare szybko samochod o takiej masie.

Napisz jutro, jakie miales pierwsze wrazenia z jazdy. :)

[ Dodano: 02-11-2010, 12:39 ]
skaut napisał/a:
Przed wakacjami miałem podobne dylematy. Łącznie odbyłem kilkanaście jazd próbnych różnymi samochodami. Wiem, że kilkunastominutowa jazda nie da odpowiedzi na większość pytań, pozwoli jednak "poczuć" auto i wybrać jedno, dwa, które najbardziej Ci "leżą".
Jeżeli chodzi o jakość tego czy innego to jak dla mnie jest bardzo porównywalna w danej klasie aut. Rynek bardzo się zunifikował. Wiadomo, że jak wybierasz auto klasy premium, to czy to jest Mercedes, BMW, Audi czy Lexus to są to porównywalne samochody. Jak sądzę podobnie jest w klasie samochodów SUV.
Wybór należy do Ciebie. Powodzenia

Wiec moze te rankingi wcale tak bardzo nie przeklamuja? Outlander dosc dobrze sie w nich trzyma na wysokiej pozycji.

regon 
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
Wysłany: 02-11-2010, 16:54   

Silnik ok, skrzynia biegów (automat) ok, wykonanie wnętrza porównywalne z innymi suv-ami, napewno większy bagażnik niż w w/w samochodach, lakiery takie same jak u pozostałych marek. Minus? kiepskie wygłuszenie - a i tak silnik benzynowy jest o niebo cichszy niż diseal. Nawigacja działa ok - tylko za dużo sobie życzą za updata.
Ogólnie po roku eksploatacji jestem zadowolony.

andrzejski 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-11-2010, 06:59   

regon napisał/a:
Silnik ok, skrzynia biegów (automat) ok, wykonanie wnętrza porównywalne z innymi suv-ami, napewno większy bagażnik niż w w/w samochodach, lakiery takie same jak u pozostałych marek. Minus? kiepskie wygłuszenie - a i tak silnik benzynowy jest o niebo cichszy niż diseal. Nawigacja działa ok - tylko za dużo sobie życzą za updata.
Ogólnie po roku eksploatacji jestem zadowolony.

W tym rzecz wlasnie. Ja tu sobie narzekam, a moze sie okazac, ze i tak byl to najrozsadniejszy wybor.

Dario_W 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 CVT
Wysłany: 26-03-2011, 00:28   

minęło ponad 4 miesiące i 26 000 km moim 2.4 CVT - dobry wybór, skrzynia rewelacja !!!

Odpowiedz do tematu