Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Space Wagon Zawieszenie Pomocy !!!
Autor Wiadomość
azael13 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Wagon 2.0 2001r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-12-2010, 12:44   Space Wagon Zawieszenie Pomocy !!!

Witam wszystkich miło. Mam do wymiany sforzeń wachacza w Space Wagonie 2001 2.0 benzyna. Szukam, szukam i nic. Mieszkam w UK i tubylcy mają kłopot ,robią wielkie oczy gdy pytam o sforzeń. Występuje co prawda ,ale do wcześniejszego modelu. Stąd moje pytanie i prośba. Czy ktoś z Was wymieniał, wie gdzie kupić w Polsce, jakiś namiar ??? Wielkie dzięki za podpowiedzi.

lapass 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,3 '01
Wysłany: 01-12-2010, 15:24   

Napisz coś więcej o aucie.
W VIN-ie powinien być zakodowany model - NxxW, gdzie xx może być 33 albo 83.
Podaj cały VIN jak możesz.

I na rany jeża - SWORZEŃ WAHACZA !

azael13 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-12-2010, 14:03   

Ło matko , wybaczcie pisownie, skopiowałem i nie zlukałem :)
Co do autka MSW 2001 r , nr. nadwozia JMALNN83W1Z000256
Z tego co wiem to sworzeń model 98 - 04.

lapass 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-12-2010, 14:35   

W TYM katalogu wygląda na to, że wymienia się cały wahacz (jeśli chodzi o sworzeń, bo tuleje są wymienne).
Poszukaj sobie na stronie jakiejś hurtowni (np. Inter-cars).
Dziwi mnie trochę ilość wersji wagona - jest np. wersja N5_W, której nie widzę w wymienionym wyżej katalogu, a była niby produkowana równolegle do Twojej.
Na szybko po numerze oryginału znalazłem cały wahacz Yamato - 627 PLN na dzień dobry...

Faktycznie, wygląda na to, że w starszym modelu - N3_W / N4_W były wymienne sworznie
(identyczne jak w carismie, colcie, galancie - przynajmniej wg katalogu Inter-carsu).

azael13 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-12-2010, 16:51   

Tak, wahacze też znalazłem , nawet w bardziej ,,rozsądnych ,, cenach :) Jednak nie do końca wiem czy te sworznie są wymienne ,czy nie. Na ebay-u(uk) wisi ogłoszenie z sworzniem do starszego modelu, ale ostatnio znalazłem do modelu 98-02r. Z tego co się orientuje powinno być ( jeśli już) 98-04. Sam nie wiem , powalczę jeszcze trochę z tematem . Nie chcę kupować pary ,skoro ma się okazać że część nie jest wymienna. Wrrrrr.....

lapass 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-12-2010, 08:57   

No właśnie to 98-02 czy 98-04 to pikuś, dziwniejsze jest to, że w niektórych katalogach Twoja wersja jest określana jako N50 (btw- na wikipedii jest też tak określona), a nie ma jej np w tym katalogu, który podałem wyżej (tam są tylko N83W i N84W).
Nie powiem Ci na pewno, czy sworznie są wymienne, bo tylko teoretyzuję ;) .
W każdym razie jak będziesz szukał części to trzymaj się tego, że masz model N83W.

lotek 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Wagon 2.4 GDI
Wysłany: 07-12-2010, 21:57   

Ja kupiłem całe kosztowały mnie 450zł szt stare spróbuje reanimować zdemontuje i zaniosę kolesiowi do sklepu może o czegoś dopasuje .

Jeremy79 
Mitsumaniak

Auto: KIA Carnival 2.9 CRDI
Wysłany: 09-12-2010, 10:08   

Nie polecam kupować zamienników. U mnie wytrzymały niecały rok. Po odkręceniu wahacze były w gorszym stanie niż oryginalne 10 letnie!!!
Dzwońcie do Japaneze- dobrał mi sworznie i tuleje bez najmniejszego problemu.
Carisma GLS 1,8 96'

azael13 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-12-2010, 23:20   

Witam Ponownie
Przekopałem się przez temat, i z info jakie do mnie dotarły wygląda to tak. Sworznie można wymienić. W katalogach ,w Polskich sklepach, właściwie nie ma info na temat mojej wersji, występują sworznie do wersji 2.4 z lat 98-04. Jednak 2.0 brak. Z rozmowy z Panem poleconym na forum wyszło że ,mimo iż nie ma w (w jego,nie wiem jakim) katalogu tej wersji ,to jednak rocznikowo się zgadza i będzie pasować. Rozmawiałem też z Panem z Japa....coś tam ,powiedział że nie ma problemu ,jednak koniec tygodnia. Nie zdążyłem zapytać czy dedykowane, czy dopasowane z jakiegoś innego wózka :) Swoją drogą jestem bardzo mocno zdziwiony że taki kłopot,i zamota u sprzedawców części ( bardzo często nie za bardzo wiedzieli o co chodzi) ze zwykłym sworzniem. Już nie wspomnę o wolnoamerykance z katalogami części, ilu ludzi sprawdzało, tyle miałem opinii różnych !!!! zazwyczaj Jeździłem ,,większymi wynalazkami,, i nie miałem takiej sytuacji :) Jeśli doprowadzę do końca tę nieszczęsną operację, dam znać dokładnie co i jak.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 10-12-2010, 21:02   

azael13, Japaneze możesz ufać - sam ma Space Wagona, a gratami do japończyków handluje od 17 lat..... jak do dziś pomylił się 1 (słownie jeden) raz w doborze części, a biorę od niego graty ponad 5 lat do wszystkich swoich misiów (a standardowe nie są ;) ) i okolicznych znajomych.

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Odpowiedz do tematu