|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
REDUKTOR , jak rozblokować , paj did 3,2 A/T , 2002r |
Autor |
Wiadomość |
dami
Forumowicz pajero32"

Auto: pajero 2800 TDI .1998. automat
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-01-2011, 21:48 REDUKTOR , jak rozblokować , paj did 3,2 A/T , 2002r
|
|
|
witam po długiej długiej nie obecności ,jakiś czas temu zmieniłem pajero z 2.8 na 3.2 did 2002r na 35 calowych kołach ,ale do rzeczy po wypróbowaniu sprzętu w terenie okazało się że nie mogę wypiąć reduktora , pierwsze co zrobiłem to wykręciłem silniczek zmiany położenia ( ten przy reduktorze ) podłączyłem go na krótko do aku i dziala ale na kostce zasilającej ten silniczek nie na napięcia , rozebrałem dzwignie zmiany biegów i zaczełem mostkować po kolei wszystkie pozycje zmiany biegów i nic zero napięcia na kostce od silniczka , moje pytanie do was czy między dzwignią zmiany biegów polnych a silniczkiem przy reduktorze jest jakiś przekaźnik albo jakieś inne diabelstwo ,czy jak padnie jakiś czujniczek połażenia na reduktorze to silniczek przestanie działać |
|
|
|
 |
wojtekkkkk
Forumowicz
Auto: pajero 3.2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Paź 2007 Posty: 106 Skąd: lublin
|
Wysłany: 19-01-2011, 20:49
|
|
|
jak padnie jakiś czujniczek to silnik przestanie przełączać, a przełączaniem steruje moduł z którym można się połączyć za pomocą komputera. |
|
|
|
 |
|
|