[3.2 DID] Problemy z odpalaniem podczas mrozow |
Autor |
Wiadomość |
KrzysG
Forumowicz
Auto: PajeroIII3.2D 3d man. lift
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Lut 2011 Posty: 154 Skąd: Poznan
|
Wysłany: 03-02-2011, 11:53 [3.2 DID] Problemy z odpalaniem podczas mrozow
|
|
|
Witam,
Od pewnego czasu mam problem z odpalaniem podczas mrozu. Silnik jakby chcial zapalic ale tylko "chrzaknie" i nic. Po podgrzaniu komory silnika wentylatorem zapala. Paliwo leje na Shellu i dodaje uszlachetnicze od mrozu i wody w paliwie. Wymienilem filtr paliwa. Nie swieci sie zadna kontrolka a jak juz zapali to wszystko jes ok. Co prawda nie sprawdzilem swiec zarowych, ale kontrolka gasnie po kilku sekundach od przekrecenia kluczyka. Czyzby to poczatek problemow z pompa? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 03-02-2011, 12:04 Re: Problemy z odpalaniem podczas mrozow
|
|
|
KrzysG napisał/a: | Witam,
Od pewnego czasu mam problem z odpalaniem podczas mrozu. Silnik jakby chcial zapalic ale tylko "chrzaknie" i nic. Po podgrzaniu komory silnika wentylatorem zapala. Paliwo leje na Shellu i dodaje uszlachetnicze od mrozu i wody w paliwie. Wymienilem filtr paliwa. Nie swieci sie zadna kontrolka a jak juz zapali to wszystko jes ok. Co prawda nie sprawdzilem swiec zarowych, ale kontrolka gasnie po kilku sekundach od przekrecenia kluczyka. Czyzby to poczatek problemow z pompa? |
Sprawdź świece, a później czy do listwy dochodzi prąd? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
KrzysG
Forumowicz
|
Wysłany: 11-02-2011, 12:46
|
|
|
Mam pytanie odnoscie czasu pracy swiec. W instrukcji przeczytalem ze dla zimnego silnika powinien byc ok 180s; u mnie, zarowno na cieplym jaki na zimnym jest ok 8s? |
|
|
|
 |
Balugass
Nowy Forumowicz diesel power
Auto: outlander 2.0 DiD BSY
|
Wysłany: 21-02-2011, 20:47
|
|
|
KrzysG napisał/a: | Mam pytanie odnoscie czasu pracy swiec. W instrukcji przeczytalem ze dla zimnego silnika powinien byc ok 180s; u mnie, zarowno na cieplym jaki na zimnym jest ok 8s? |
świece dogrzewają nawet jak kontrolka sie nie świeci... po odpaleniu też przez jakis czas działają |
|
|
|
 |
KrzysG
Forumowicz
|
Wysłany: 24-02-2011, 11:45
|
|
|
Swiece zostaly wymienione na nowe i teraz nawet przy -15st pali za pierwszym razem. Wczesniej sprawdzilem i bylo napiecie na listwie wiec ten wariant zostal odrzucony. |
|
|
|
 |
|