|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Mocowanie halogenów |
Autor |
Wiadomość |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-02-2011, 13:47 [3.2 DID] Mocowanie halogenów
|
|
|
Witam,
rodzi mi się w głowie pewna idea, którą chciałbym wypróbować, ale do tego potrzebuję zamontować na przodzie dalekosiężne halogeny (myślę o Wesemach, tych okrągłych). Nie mam kangura. W jaki sposób najlepiej je przymocować, bez kangura (sam zderzak za miękki jest raczej na to)?
Pierwsza myśl, jaka mi przeszła, po zajrzeniu "przez dziurki", to pociągnięcie jakichś pasków metalowych od komory silnika (np. gdzieś tam w okolicach klaksonów mocowane) przez grila, i do nich przymocować lampy? Czy jest prostszy sposób, który nie rzuca mi się w oczy?
Czy może po prostu dać belkę na relingi i do belki? (ale wolałbym na przodzie jednak)
Światła nie będą używane do świecenia, a przynajmniej nie w takim zakresie widma, w jakim normalnie się je używa, kombinuję z "night vision" (znalazłem w piwnicy filtry IR, takie czołgowe, akurat średnica jak Wesemy, nie przepuszczają zupełnie światła widzialnego), w stylu jak Merc ma, do tego kamerka łapiąca widmo IR... Nie wiem, czy się uda i czy w ogóle jest sens, jak nie uda się, to mi zostaną lampy, więc chciałbym je porządnie i zgodnie ze sztuką zamocować... (ale bez kangura)
Podpowiedzcie mocowanie, proszę |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Pomógł: 25 razy Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 843 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 07-02-2011, 16:30
|
|
|
Zderzak i po dwa odciągi z regulacją ( śruba , jak na cięgnach ) zamocowane do góry grila lub blachy za grilem . W Skandynawi montują tak w wiekszości osobówek i sprawdza się bez problemów. |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

|
Wysłany: 08-02-2011, 19:01
|
|
|
Pełna kultura - polski Wesem do swoich reflektorów (przynajmniej do modelu 2HO) dodaje "szynę przeciwwstrząsową", czyli problem w tej sytuacji wydaje się rozwiązany - jeśli zastosować sposób, podany przez PiotraKw, czyli mocowanie do zderzaka + odciąg (na oko wygląda na regulowany)
To teraz pozostaje skompletować resztę i spróbować...
|
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
winu
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero'02 3.2Did GLS Long
|
Wysłany: 22-02-2011, 00:40
|
|
|
Jak kolega zamontował to niech jakieś zdjęcia pokaże:)
Mam 4 lampy hella luminator i też chciałbym je zamontować w podobny sposób.
Pozdrawiam:) |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

|
Wysłany: 23-02-2011, 19:23