Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] Mocowanie halogenów
Autor Wiadomość
Sebastian_T 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-02-2011, 13:47   [3.2 DID] Mocowanie halogenów

Witam,

rodzi mi się w głowie pewna idea, którą chciałbym wypróbować, ale do tego potrzebuję zamontować na przodzie dalekosiężne halogeny (myślę o Wesemach, tych okrągłych). Nie mam kangura. W jaki sposób najlepiej je przymocować, bez kangura (sam zderzak za miękki jest raczej na to)?
Pierwsza myśl, jaka mi przeszła, po zajrzeniu "przez dziurki", to pociągnięcie jakichś pasków metalowych od komory silnika (np. gdzieś tam w okolicach klaksonów mocowane) przez grila, i do nich przymocować lampy? Czy jest prostszy sposób, który nie rzuca mi się w oczy? ;-)

Czy może po prostu dać belkę na relingi i do belki? (ale wolałbym na przodzie jednak)

Światła nie będą używane do świecenia, a przynajmniej nie w takim zakresie widma, w jakim normalnie się je używa, kombinuję z "night vision" (znalazłem w piwnicy filtry IR, takie czołgowe, akurat średnica jak Wesemy, nie przepuszczają zupełnie światła widzialnego), w stylu jak Merc ma, do tego kamerka łapiąca widmo IR... Nie wiem, czy się uda i czy w ogóle jest sens, jak nie uda się, to mi zostaną lampy, więc chciałbym je porządnie i zgodnie ze sztuką zamocować... (ale bez kangura)
Podpowiedzcie mocowanie, proszę ;-)

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 07-02-2011, 16:30   

Zderzak i po dwa odciągi z regulacją ( śruba , jak na cięgnach ) zamocowane do góry grila lub blachy za grilem . W Skandynawi montują tak w wiekszości osobówek i sprawdza się bez problemów.

Sebastian_T 
Forumowicz

Wysłany: 08-02-2011, 19:01   

Pełna kultura - polski Wesem do swoich reflektorów (przynajmniej do modelu 2HO) dodaje "szynę przeciwwstrząsową", czyli problem w tej sytuacji wydaje się rozwiązany - jeśli zastosować sposób, podany przez PiotraKw, czyli mocowanie do zderzaka + odciąg (na oko wygląda na regulowany)

To teraz pozostaje skompletować resztę i spróbować...
;-)

winu 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero'02 3.2Did GLS Long
Wysłany: 22-02-2011, 00:40   

Jak kolega zamontował to niech jakieś zdjęcia pokaże:)

Mam 4 lampy hella luminator i też chciałbym je zamontować w podobny sposób.

Pozdrawiam:)

Sebastian_T 
Forumowicz

Wysłany: 23-02-2011, 19:23   

Jeszcze nie, teraz pojechałem na narty. Po powrocie się zajmę ;-)

Odpowiedz do tematu