|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zimowe Oponki |
Autor |
Wiadomość |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 12:53 Zimowe Oponki
|
|
|
Witam!
Sukam właśnie opon na zimę.
Jaki rozmiar jest optymalny dla Sigmy kombi?
Myślę że 205 będą za szerokie na śniegi...
Na jakich jeździcie Panowie w tym sezonie? |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 30-10-2006, 19:13
|
|
|
Ja jezdze na Michelinach Pilot Alpin i powiem ze sa bardzo bardzo dobre-wiec polecam.Sa ciche, maja dobra trakcje itp.)
Moi rodzice kupili sobie w zeszlym tygodniu Goodyearki Ultra Gripy 7, wiec jak sie przejade to napewno napisze jak mi sie jezdzi (na razie czekaja w serwisie na zalozenie) |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2006, 00:05
|
|
|
Witam,
15"/205 to rozmiar optymalny dla Sigmy, węższych był raczej nie zakładał. Jeżdziłem swego czasu na dwóch szerokościach Pirelli 210 Snow Sport: 195 i 205, nie było różnicy. 195 -tki były natomiast jak na mój gust już ciut za niskie. Co jest nie bez znaczenia w przypadku dość nisko "zawieszonego" auta jakim jest Sigma...
Swoją drogą Pirellki były całkiem Si, nie raz wdrapywałem się na nich pod strome oblodzone ulice, patrząc jak inni kierowcy ze zdumieniem wywalają gały
Teraz dla odmiany jeżdzę na Dunlop -ach WinterSport M3 (wcześniej były M2) i równiez z nich jestem bardzo zadowolony. Mimo, że to 225 -tki autko prowadzi się jak po szynach (nawet w głębokim sniegu). Spokojnie podpisał bym się tez pod Pilotkami, ojciec używa ich już kilka sezonów i muszę przyznać że jego autko również świetnie radzi sobie w śniegach...
Były też oponki, które źle wspominam min. Barum -y i Bridgestone -y ale nie pamietam juz jakie to były konkretnie modele opon (a to bardzo istotna sprawa).
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2006, 19:19
|
|
|
dzięki za popowiedi, jutro jadę coś kupić i zamontować.
'
P.S.
Chi-Man, czekma na aukcję |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2006, 19:12
|
|
|
ja kupuję z dostawą do domu za 300 PLN komplet 4 opon GY Ultra Grip 5 195/65/15 z bieżnikiem 6,5mm.
Myślę że rzucanie się na nówki nie wiedąc jak długo pojeździ się autem, jest czystą rożutnością.
Nie żebym rozważał rozstanie z Sigmą, ale wolę mieć więcej w portwelu na nieoczekiwane naprawy. |
|
|
|
 |
przyczlapus [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2006, 20:15
|
|
|
pc, agdzie tak tanio kupiłeś??? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 02-11-2006, 20:30
|
|
|
Uhhh... to już lepiej kupić _nowe_ Dębice Frigo 2 niz takie zjeżdżone i stare opony... Przy 6mm bieżnika to ja juz się poważnie zastanawiam nad wymianą na nowe a ty piszesz że takie chcesz zakładać... Nie żal ci rozwalić auto i naprawiac później za duuużo więcej? IMHO to jest kompletnie zły kierunek takie oszczędzanie na własnym (i auta) bezpieczeństwie. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|
|