Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] Demontaż deski rozdzielczej.
Autor Wiadomość
taz 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-04-2010, 23:20   [3.2 DID] Demontaż deski rozdzielczej.

Witam,
jako że jestem przyzwyczajony do cichej pracy silnika a po zmianie auta na Pajero moje uszy przeżywają masakrę podczas dalszych tras postanowiłem wyciszyć grodź silnika od strony deski rozdzilczej.
Ma ktoś może jakąś instrukcję jak ją zdemontować ?
Na co zwrócić uwagę?
Z góry dziękuję za odpowiedź

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 29-04-2010, 07:44   

To nie będzie łatwe, bo musisz zdjąć nie tylko deskę ale też obudowę wentylatora, nagrzewnicy, i prę pierdół.

taz 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DID
Wysłany: 29-04-2010, 08:32   

zbyszekm2 napisał/a:
To nie będzie łatwe, bo musisz zdjąć nie tylko deskę ale też obudowę wentylatora, nagrzewnicy, i prę pierdół.

zdaje sobie z tego sprawe że trochę czasu mi to zajmie ale myślę że gra warta świeczki

gildor 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Wysłany: 29-04-2010, 13:04   Re: Demontaż deski rozdzielczej.

taz napisał/a:
jako że jestem przyzwyczajony do cichej pracy silnika a po zmianie auta na Pajero moje uszy przeżywają masakrę podczas dalszych tras postanowiłem wyciszyć grodź silnika od strony deski rozdzilczej.
Ma ktoś może jakąś instrukcję jak ją zdemontować ?

samą deskę z zegarami, to Ci powiem, bo wymieniałem własnie żarówki.
jak odkręcisz te dwie śrubki u góry, to wyciągaj najpierw dół ramki w miare prostopadle. tam są zatrzaski, które lubią pękać. jak wyjdą, to masz już z górki. wyciągaj dalej ramkę dołem w kierunku kierownicy, góra wyjdzie sama.
same zegary po wykręceniu 4ech srub zwyczajnie wyciągnij prostopadle do w kierunku kierownicy. trzymają sie chyba tylko na 3ech interfejsach elektrycznych.
dalej męczysz się już sam :) bo to za mało do zrobienia tego, co chcesz zrobić.

jabol66 
Forumowicz

Auto: PII 2,8 3,0 3,5
Wysłany: 10-02-2011, 17:44   

mam podobny problem tylko ja chcę się dobrać do komputera bo podobno jest pod deską rozdzielczą, odświerzę trochę temat ale widze że chyba nikt nie pomoże bo data twojego posta mówi sama za się, chyba że dałeś radę sobie podpowiedz jak Ci poszło

gildor 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long '01
Wysłany: 10-02-2011, 17:51   

jabol66 napisał/a:
mam podobny problem tylko ja chcę się dobrać do komputera bo podobno jest pod deską rozdzielczą, odświerzę trochę temat ale widze że chyba nikt nie pomoże bo data twojego posta mówi sama za się, chyba że dałeś radę sobie podpowiedz jak Ci poszło

jakiego komputera?
interfejs OBD masz u kierowcy, a kostki ECU z prawej strony w nogach pasażera

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 10-02-2011, 18:33   

chyba się rozchodzi o sterownik silnika :)

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 10-02-2011, 20:50   

jabol66 napisał/a:

Komputer jest na dole prawego przedniego słupka, na wysokości deski, zdejmij plastik na dole na boczku pod deską, spójrz do góry i zobaczysz sterowniki, dwa jeśli jest automat i jeden jeśli manual.

Odpowiedz do tematu