Czy istnieje nowy soft do 1.8 MIVEC |
Autor |
Wiadomość |
lukas1
Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 Sportback Intense
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lut 2009 Posty: 337 Skąd: Z domu
|
Wysłany: 19-02-2011, 17:59 Czy istnieje nowy soft do 1.8 MIVEC
|
|
|
gdzies na forum czytalem ze komus w servisie zrobiono reprograming i od tego czasu auto lepiej sie zachowuje na nizszych obrotach. zastanawiam sie jak podejsc serwis aby to zrobili , moze jakeis bledy im wmowic co sie pokazuja na kompie....hmmmm. Ja mialem problem parenascie razy z odpalaniem ale to juz bylko poruszane.
Moze mi cos poradzicie w tej kwestii
dziekuje z gory |
_________________ Z C4 na Lancera jak z chinskich trampek na chinskie korki |
|
|
|
 |
Witoldu
Forumowicz
Auto: SpaceStar 1,3
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Paź 2010 Posty: 42 Skąd: Polska
|
Wysłany: 19-02-2011, 18:24
|
|
|
jest reprograming powiedz że przestaje działać tempomat i zapala kontrolkę silnika a po odpięciu akumulatora jest ok - reprog załatwia problemy z obrotami |
|
|
|
 |
lukas1
Forumowicz
|
Wysłany: 19-02-2011, 18:43
|
|
|
dzieki w poniedzialek sie umowie |
|
|
|
 |
MichalRej
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.8
|
Wysłany: 19-02-2011, 22:41
|
|
|
A nie można tak normalnie do nich podejść i poprosić o zmianę softu...??
Czy wszystko w tym kraju trzeba robic podstępem...
Zwłaszcza że jeśli wyszła nowa mapa, sprawdzona, to dlaczego by mieli jej nie wypuszczać...?? |
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 19-02-2011, 23:01
|
|
|
Jak jestem na przeglądzie, zawsze podłączają kompa w poszukiwaniu błądów i dodatkowo sprawdzają czy nie ma nowych aktualizacji dla softu itp. Wystarczy zapytać nawet podając prawdziwe powody, to nie wstyd ani obciach. Po co kleić "wariata" .
Jeśli chodzi o problemy z odpalaniem, to ktoś już kiedyś podawał link do strony, chyba w USA, gdzie wymieniano sterownik na inny model. |
|
|
|
 |
lukas1
Forumowicz
|
Wysłany: 20-02-2011, 15:03
|
|
|
Cytat: | A nie można tak normalnie do nich podejść i poprosić o zmianę softu...??
Czy wszystko w tym kraju trzeba robic podstępem... |
no wlasnie czesto zalezy to od panow w serwisie, jak po prostu zapytasz i wytlumaczysz ze slyszales ze po przeprogramowaniu jest lepiej i chcialbyc to zrobic u siebie to nie zawsze ich zmobilizuje, ja pytalem okolo 2 miesiace temu to uslyszalem ze nie niemamy nowego softu i taki raczej nie isnieje. wiec pomyslalem zeby z goru zciemnic i nie zostac znowu splawionym.
czasami przeciez nawet jezeli nie ma nowej wersji softu wystarczy powiedzmy przeinstalowac ta sama wersje. Tak jak w Pc czsami musisz zrobic reinstalacje i po soft chodzi plynniej niz wszesniej nawet jesli wersja jest ta sama |
|
|
|
 |
zelu
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan
|
Wysłany: 21-02-2011, 12:03
|
|
|
Witoldu napisał/a: | jest reprograming powiedz że przestaje działać tempomat i zapala kontrolkę silnika a po odpięciu akumulatora jest ok - reprog załatwia problemy z obrotami |
z czym konkretnie z tymi obrotami? lepiej ciagnie z dolu czy co? u mnie jest tak ze czasem w chwili odpalenia jest tak ze zalapie i jakby chcial a nie mogl wkreca sie na obroty jalowe |
|
|
|
 |
lukas1
Forumowicz
|
Wysłany: 24-02-2011, 13:06
|
|
|
2 marca w srode mam wizyte w serwisie i dokonaja reprograming, wiec pozniej sie odezwe i dam cyne czy jest jakas roznica |
|
|
|
 |
zelu
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan
|
Wysłany: 25-02-2011, 11:31
|
|
|
oki czekam na relacje |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-02-2011, 01:16
|
|
|
lukas1 napisał/a: | 2 marca w srode mam wizyte w serwisie i dokonaja reprograming, wiec pozniej sie odezwe i dam cyne czy jest jakas roznica |
To ja juz powiem że różnicy nie ma. Reprograming zmienia tylko kryteria oceny wykrywania kodu P0500. Nic więcej. |
|
 |
lukas1
Forumowicz
|
Wysłany: 02-03-2011, 12:36
|
|
|
wlasnie wrocilem z serwisu wspomnailem tez o problemie z zapalaniem. Wiec wyjasnili mi ze wgrali mi nowsza wersje softu niz byla od poczatku i ta wersja ma poprawic problem z bledami kompa, z odpalaniem i kultura pracy silnika. terz siedze w pracy ale w przeciagu nastepnych dni sprawdze jak to soe ma do rzeczywistosci |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-03-2011, 17:16
|
|
|
lukas1 napisał/a: | Wiec wyjasnili mi ze wgrali mi nowsza wersje softu niz byla od poczatku i ta wersja ma poprawic problem z bledami kompa, z odpalaniem i kultura pracy silnika. |
Trzeba było dodać że dużo pali to pewnie panowie z serwisu powiedzieliby że ten nowy soft także ten temat załatwi:) |
|
 |
|