[3.2 DID] Ustawienie rozrzadu i dokrecanie glowicy??? |
Autor |
Wiadomość |
koniusek
Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lut 2011 Posty: 62 Skąd: Zabierzów
|
Wysłany: 23-02-2011, 20:14 [3.2 DID] Ustawienie rozrzadu i dokrecanie glowicy???
|
|
|
Witam
Jestem nowym uzytkownikiem zarowno forum jak i Pajero 3.2 DiD. Niestety to drugie dość szybko odmówiło współpracy a mianowicie urwało ślizg łancucha rozrządu który jest pod pokrywa zaworów i niestety Misiek zgasł.
Aktualnie wszystkie czesci zostały zakupione ale jezeli ktos ma to bardzo prosze o schemat ustawienia rozrzadu i momenty dokrecania głowicy poniewaz na zestawie uszczelek ktory zakupilem tej informacji nie było.
PS.
Wymieniam łancuch, napinacz, slizg gorny, olej i wiadomo komplet uszczelek gory. Jezeli jest jeszcze cos co powinienem sprawdzic prosze o info.
Z gory dzieki. |
|
|
|
 |
dominik32 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2011, 17:32
|
|
|
niby proste pytanie ale zadanie jest precyzyjne i skomplikowne - w innych autach pewnie tak samo ale sie nieznam na tyle więc przeraziła mnie procedura ustawienia. Jeśli chcesz to prześlę Ci na emaila skan z anglojęzycznej książki jak to sie robi. |
|
|
|
 |
KrzysG
Forumowicz
Auto: PajeroIII3.2D 3d man. lift
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Lut 2011 Posty: 154 Skąd: Poznan
|
|
|
|
 |
koniusek
Forumowicz
|
Wysłany: 26-02-2011, 08:07
|
|
|
JEZELI MOZESZ PRZESLAC TO MOJ MAIL KONIUSEK@OP.PL DZIEKI BARDZO.
NIE CHCIALBYM POPELNIC BLEDU A PRZYZNAM SZCZERZE NIGDY WCZESNIEJ NIE MIALEM AUTA NA LANCUCHU A JUZ TROCHE TA AWARIA MNIE KOSZTOWALA I CHCIALBYM ZLOZYC TO TAK JAK SIE NALEZY.
POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
hajmanek
Forumowicz
Auto: shogun 2,8 tdi gls
Kraj/Country: UK
Pomógł: 7 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 252 Skąd: gogle
|
Wysłany: 26-02-2011, 10:20
|
|
|
Wysylam ci serwisowke na maila ale po angielsku |
|
|
|
 |
AKA
Nowy Forumowicz
Auto: PAJERO III 3,2DID LONG
|
Wysłany: 02-03-2011, 19:24
|
|
|
Doczytałem w autodata, że niestety w takim przypadku zaleca się wymianę śrub głowicy. |
|
|
|
 |
koniusek
Forumowicz
|
Wysłany: 02-03-2011, 20:57
|
|
|
Tak to juz tez wiem ale dzieki. a nie masz w tej autodacie schematu tego rozrzadu??? Bo z tego linka ktory dostalem niestety za wiele nie zrozumialem....poza momentami dokrecania glowicy. Jezeli cos znajdziesz bede bardzo wdzieczny. |
|
|
|
 |
|