Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zapisy w umowie
Autor Wiadomość
rworks 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2011 2.4CVT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-03-2011, 18:25   Zapisy w umowie

Jakie zapisy w umowie (przedwstępnej sprzedaży) powinny się znaleźć, żeby kupić nowy samochód bez wad o jakim się rozmawia.

1. Czy potrzebna jest pełna lista wyposażenia, czy wystarczy tylko wersja + dodatki ekstra?
2. Czy potrzebne są jakieś zapisy/Czy mogą być jakieś zapisy/ żeby się zabezpieczyć przed szkodami transportowymi?

i inne porady, które uważacie za stosowne z chęcią przeczytam ...

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 07-03-2011, 21:42   

rworks napisał/a:
Czy potrzebne są jakieś zapisy/Czy mogą być jakieś zapisy/ żeby się zabezpieczyć przed szkodami transportowymi?
Poproś dealera o pomiar grubości lakieru przy zakupie. Ja niestety tego nie zrobiłem :evil:

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Auto: O2 FL
Wysłany: 07-03-2011, 22:26   

rezon napisał/a:
rworks napisał/a:
Czy potrzebne są jakieś zapisy/Czy mogą być jakieś zapisy/ żeby się zabezpieczyć przed szkodami transportowymi?
Poproś dealera o pomiar grubości lakieru przy zakupie. Ja niestety tego nie zrobiłem :evil:

No to dobra rada, mój tata też tego nie zrobił, ale na razie lepiej żyć w niewiedzy niż coś ma być nie tak :P

Lista wyposażenia raczej tutaj jest jakby znikoma, ponieważ są poszczególne wersje jak Invite, Intense itp. których nie można doposażyć, no chyba, że Navi, akcesoria itp. ale to już raczej kwalifikuje się pod dodatki.

Zależy również czy samochód stoi w salonie, czy będzie zamawiany na jakiś mniej/więcej ustalony termin. Czytałem na forum, że przesuwają nie raz termin dostawy o nawet kilka miesięcy także lepiej się zabezpieczyć przed czymś takim na umowie.

Mój tata miał to szczęście, że taka wersja jaką on chciał stała w salonie więc jedynie papiery do zakupu i oględziny auta wystarczyły.

Odpowiedz do tematu