Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Odpryski z przodu
Autor Wiadomość
Alph
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2007, 21:32   Odpryski z przodu

Witam,

Jak w temacie u Was też pojawiają się delikatne odpryski na lakierze i takie dziurki?

Od kupna zrobiłem ( 3 tygodnie) 4 000 km i mam wrażenie, że przybywa takich malitkich punkcików, jestem przeczulony, czy rzeczywiście teraz lakiery są bardziej czułe?

Czy można jakoś w prosty sposób to maskować?

Pozdrawiam,

Maciek

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-04-2007, 11:59   

Niestety teraz do produkcji farm nie można używać ołowiu - i lakiery są bardziej miękkie. A co do tego jak to maskować - zależy jaki masz kolor samochodu - jak czarny to niestety widoczne to jest bardziej niż na białym :) Można kupić zaprawki o takim samym numerze w małym pojemniczku z pędzelkiem - zawsze to lepsze niż biała kropka. Dobrze jest też woskować karoserię - lepsze zabezpieczenie tym głębszych odprysków.

Czas może na Space Stara dla żony?

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 04-04-2007, 12:35   

Niestety takie odpryski to sprawa naturalna, koszmarnie wygląda to przy ciemnych lakierach, można czasowo maskować kredkami lub woskiem koloryzującym, zaprawek nie polecam.Między innymi dlatego kupiłem srebrnego metalica, na ciemnych widać najmniejszą rysę.

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2007, 21:15   

z ciemnymi lakierami tak jest nanich wszystko widac co jest bardzo drazniace,co do odpryskow to ja mam w małym pojemniczku dobranom komputerowo farbe i jak sie jakas nieprzyjemna kropeczka pojawia zaraz ja likwiduje i jest ok :)

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 04-04-2007, 23:26   

Najgorsze w zaprawkach jest to że z bliska nie wygląda to ładnie. Po użyciu koloryzującej kredki z wyglądu jest lepiej, ale z trwałościa gorzej.

Czas może na Space Stara dla żony?

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2007, 23:34   

MMC sprowadza oryginalny zestaw Mitsu do usuwania drobnych ubytków. Kosztuje koło 40zl, ale starcza na długo. Do lakieru metalik sa dwie buteleczki: kolor i lakier bezbarwny (zewnetrzny). Odpryski po kamieniach najczęściej obejmują tylko bezbarwny zewnetrzny. Jeśli "rana" jest do pokładu no to trzeba użyć obu. Ale faktycznie, najwiekszy problem to jak to nałożyć i nie zrobić "kleksa"

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 05-04-2007, 10:08   

Czy do mojego Lancera 98r. mogę kupić oryginalny lakier do zaprwek po numerze lakieru, czy muszę dobierać lakier ? Czy na tabliczce znamionowej jest num lakieru?
Jeżeli tak to ja mam num. niebieski-T73 czy dostanę jeszcze taki lakier?

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 05-04-2007, 23:31   

zapytaj dealera, ja kupiłem w Mitcar w Warszawie

xor 
Mitsumaniak
handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Wysłany: 16-04-2007, 13:04   

Na kropeczkę może ujdą zaprawki, ale jak coś więcej - to szczerze ODRADZAM kupowanie zaprawek. Im starsze auto, tym bardziej :)
Sam kupiłem - niby ten sam kolor (A71), a różnica gigantyczna. Zaprawka jest zdecydowanie ciemniejsza. Może przy innych kolorach - ciemniejszych - różnica będzie mniej widoczna, przy moim metaliku jest nieakceptowalna.

Odpowiedz do tematu