Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Szum wody z tylu w trakcie deszczu
Autor Wiadomość
czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-11-2006, 12:37   Szum wody z tylu w trakcie deszczu

Nie wiem czy w coltach CA4A byly montowane z tylu nadkola plastikowe?
U mnie takowych nie ma sa gole blachy i efekety dzwiekowe podczas jazdy w deszczu sa tekie ze ma sie wrażenie ze woda sie leje do srodka szerokim strumieniem... mozna sie przyzwyczaic ale to strasznie irytuje....
Jesli nie bylo takowych moze ktos cos dopasowywal z innych modeli albo wie jak "wyciszyc tyl samochodu

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2006, 13:27   

Ale to nie koniecznie musi być od tego, niektóre opony wydają takie dźwięki na mokrej nawierzchni. A co nadkol to w tych co widziałem to były.

mechu102 
Forumowicz

Auto: Colt CA0 '93 4G92 1,6 16V
Wysłany: 10-11-2006, 09:04   

chcialem zapytac sie gdzie mozna takie nadkola kupic bo w moim tez nie ma nadkol a bardzo by mi sie przydały.
kiedys szukalem ale nie znalazlem nigdzie do tego modelu.
mowili ze nie ma w sklepach.
moze mozna dopasowac od nnego modelu.
kolega kiedys kupił od innegomsamochodu i wyginał palnikiem gazowym na goraco i dopaowywał do swojego samochdu.nawet mu wyszło jakos ale ja wole oryginalne dopasowane.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 10-11-2006, 10:54   

Ja nie mam nadkoli plastikowych i nie wiem czy powinny być. Nieoryginalnych nie polecam (w zasadzie to żadnych nie polecam), bo zawsze trafi się szczelina i błoto oraz sól dostanie się między nadkole i blachę, a tam już tak łatwo nie odparuje (wypłukać też nie ma jak) i ruda zacznie gryść autko (z resztą zauważyłem ten sam efekt w nowych samochodach z fabrycznymi nadkolami :? ).
Zwróć jeszcze uwagę że nadkolami zmienisz kształt wnęki na koło. Jeśli masz jakieś szerokie felgi (np.:15/7,5") to nie zmieszczą Ci się w tych nadkolach. Lepiej zastanów się czy nie lepiej wygłuszyć autko matami w środku.

P.S. Pamiętacie płonące Peugeoty 307 ??? To wynikało właśnie z tego że sól i wilgoć przedostawały się do kostki pompki spryskiwacza, tóra jest w okolicy nadkola i powodowały zwarcie prowadzące z czasem do pożaru autka. :(

dzinia
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2006, 12:14   

witam ja u siebie tez nie mam i przychyle się do wypowiedzi wcześniejszej ze lepiej ich nie montować bo faktycznie rdza sie szybciej pojawi .

Jogurt 
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Wysłany: 10-11-2006, 20:49   

fabrycznie tylko z przodu są wąskie nadkola. wiecie czemu auta fabrycznie nowe koroduja jeśli mają nadkola? bo wkręcaja je na żywca w blache i niczym nie zabezpieczają itd (przyp. z serwisu opla)

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 16-11-2006, 13:59   

dzinia napisał/a:
witam ja u siebie tez nie mam i przychyle się do wypowiedzi wcześniejszej ze lepiej ich nie montować bo faktycznie rdza sie szybciej pojawi .

Co zrobiła fabryka tego się nie dotyka, bo jak się polepszy to się pop*cenzura*szy :mrgreen:

Tom2szek
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2006, 23:09   

ja u siebie z przodu tez nie mam nadkola przyczepionego i chlapie mi na swiadla od srodka :/ jak samochod wysycha to widac jak z pod swiatel po zderzaku wyciekala woda z piaskiem i zasychalo.. nie podoba mi sie wlasnie najbardziej to ze perfidnie chlapie mi po swiatlach pod maska.. co do tego to chyba raczej nadkola mi sie przydadza co nie? hmm.. niewiecie skad mozna skminic takowe?

Odpowiedz do tematu