Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:56 |
Mitsubishi Carisma 2001 1.9 DID 102KM |
Autor |
Wiadomość |
paul1985
Nowy Forumowicz
Auto: Seat Toledo II 1.6 16V
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 07-05-2011, 18:18
|
|
|
Powiem szczerze, że ja się niczego nie dopatrzyłem złego.
Jedyne w co bym nie uwierzył to taki przebieg did'a z 2001 roku
z tego co widzę nie masz daleko, warto podjechać i obejrzeć.
pozdrawiam |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=88868 |
|
|
|
 |
paul1985
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-05-2011, 12:16
|
|
|
No nie mam daleko i jestem już po oglądaniu. Pierwsze co rzuciło się w oczy to ten nosek maski silnika lekko przesunięty w prawą stronę (patrząc na auto od przodu). Auto sprowadzone z Niemiec od jakiegoś gościa (rocznik 1960 - jest ksero z jego niemieckiego dowodu osobistego). Opłacona akcyza, autko zarejestrowane. Brak książki serwisowej. Na fakturze zakupu 3tys. euro. Obecny właściciel ponoć miał nią jeździć, ale jednak sprzedaje bo mu kasa na dom potrzebna (taka gadka wydaje mi się dziwna bo na jego podwórku stały jeszcze dwa inne autka na handel). Wymieniono i pomalowano drzwi kierowcy bo (wg właściciela) były tak jakby "okopane". Rdzy nie zauważyłem nigdzie. Silnik nie umyty, wycieków nie zauważyłem. Lekko nierówne szpary klapy bagażnika (ale naprawdę trzeba się przyjrzeć by zauważyć). Wnętrze zadbane, a wręcz wypicowane. Elektryka i klima sprawne. Gałka na drążku zmiany biegów obraca się wokół własnej osi. Poza tym nic złego nie zauważyłem. Jazda próbna ok, nic nie znosi ani nie stuka. Właściciel zgadza się na sprawdzenie auta na stacji diagnostycznej i u mechanika z tym, że jeśli sprawdzenie nie wykaże żadnych wad technicznych cena nie podlega negocjacji. Nie zgadza się natomiast zapłacić za badanie ze swojej kieszeni jeśli sprawdzenie auta wykaże poważne wady typu cztery ślady czy inne dyskwalifikujące autko z zakupu. |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2011, 13:13
|
|
|
Cytat: | Brak książki serwisowej |
Nie wierz więc w przebieg.
Cytat: | rocznik 1960 - jest ksero z jego niemieckiego dowodu osobistego |
Typowe zagranie handlarza.
Cytat: | Właściciel zgadza się na sprawdzenie auta na stacji diagnostycznej i u mechanika z tym, że jeśli sprawdzenie nie wykaże żadnych wad technicznych cena nie podlega negocjacji. |
Dobrze kombinuje. Jeżeli sam chcesz pokombinować, to wyślij jakiegoś kumpla żeby zabrał auto na diagnostykę. Jeżeli będzie OK to sam jakiś tydzień później umów się i zbijaj cenę za krzywą maskę, szczeliny czy malowane drzwi. |
|
|
|
 |
paul1985
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-05-2011, 14:06
|
|
|
kuzi napisał/a: |
Dobrze kombinuje. Jeżeli sam chcesz pokombinować, to wyślij jakiegoś kumpla żeby zabrał auto na diagnostykę. Jeżeli będzie OK to sam jakiś tydzień później umów się i zbijaj cenę za krzywą maskę, szczeliny czy malowane drzwi. |
Też mi się wydaje, że to niezły giguś. Tak w ogóle to o co chodzi z tymi dowodami od Niemca? Fałszują te ksera?
Może zrobię tak jak piszesz, ale póki co interesuje mnie do obejrzenia czarna Carisma z Wrocławia, którą również dałem do oceny na forum bo nie wiem czy opłaca mi się jechać taki kawał |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2011, 16:15
|
|
|
W dobie photoshopa łatwo robi się takie rzeczy. Często nawet umowy kupna-sprzedaży (Niemca i handlarza) prezentowane kupcowi w Polsce są fałszywe - zmieniane są dane sprzedającego za granicą oraz zawyżana jest cena. Wtedy argumentuje się: "Panie, kupiłem samochód za 3000€, nie sprzedam za 13.000PLN bo stracę". |
|
|
|
 |
paul1985
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-05-2011, 16:33
|
|
|
kuzi napisał/a: | W dobie photoshopa łatwo robi się takie rzeczy. Często nawet umowy kupna-sprzedaży (Niemca i handlarza) prezentowane kupcowi w Polsce są fałszywe - zmieniane są dane sprzedającego za granicą oraz zawyżana jest cena. Wtedy argumentuje się: "Panie, kupiłem samochód za 3000€, nie sprzedam za 13.000PLN bo stracę". |
Jak się przed tym bronić? |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2011, 17:21
|
|
|
Zakupić samochód nie od handlarza a od osoby prywatnej, najlepiej z forum. |
|
|
|
 |
Mario

|
|
|
|
 |
paul1985
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-05-2011, 17:37
|
|
|
Na forum też dałem posta, że chcę kupić takie autko Jakby ktoś miał na sprzedaż jakiegoś zadbanego diesla 102 lub 116KM to chętnie kupie. Co do benzyny to trochę się boje tego GDI a 1.6 nie wiem czy nie będzie za słabe (musiałbym przetestować) na moje potrzeby |
|
|
|
 |
Mario

|
|
|
|
 |
paul1985
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-05-2011, 17:43
|
|
|
No wiesz... jak zadbane to wezmę pod uwagę, ale GDI w moim regionie nie widzę żadnego więc nawet nie mam się jak przejechać. Jak masz jakieś fajne na oku to daj znać Przedlift raczej mnie nie interesuje |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2011, 18:10
|
|
|
MaRIo_ napisał/a: | O z tym się zgodzę Kuzi a jak Twoja Carisma? Dalej na sprzedaż ? |
Dalej na sprzedaż. |
|
|
|
 |
|