|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: roch_27 05-09-2007, 09:36 |
Aparat zapłonowy 1,8 16V 96 |
Autor |
Wiadomość |
chmielt [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2006, 11:53 Aparat zapłonowy 1,8 16V 96
|
|
|
Witam.
Po wizycie u trzech znajomych mechaników (nie znachoróf) mam kupić aparat zapłonowy do mojego autka. Szukam zatem takiego cudeńka o oznaczeniu T543-2. Zanalazłem w Zielonej Górze zakład, który "regeneruje" aparaty zapłonowe (cewki i/lub moduły). Chłopaki chcą za wymianę cewki 450,- i trochę mniej za moduł.
Pytania zatem mam dwa:
1. Gdzie i czy kupic aparat używany (
2. Czy lepiej skorzystać z "regeneracji" (podobno wada produkcyjna w Galantach)
Dzięki za każdy post
Pozdrawiam
Tomek (Biała Podlaska) |
|
|
|
 |
ROOB
Mitsumaniak ROOBert 01218/KMM

Auto: Galant EA5A 6A13
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Wrz 2006 Posty: 123 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 12-11-2006, 16:11
|
|
|
T543-2 hmmmmm... witaj w grodzie Bachusa... co to za zakład?? podaj adres. przejade się, zobaczymy dlaczego tak drogo tak na marginesie... może warto poszukać na allegro. widziałem tam kilka takich aut na części. pozdrawaiam.. |
_________________ Był. E52A, EA5A, obecnie Hanka ale, wszystko z czasem...
 |
|
|
|
 |
chmielt [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2006, 17:20
|
|
|
Hehe
Kurs do Warszawki i zakup nowej cewki za 195zł zaowocował odpaleniem autka.
Jakiś picek z Zielonej Góry pomylił pewnie cenę cewki z modułem.
A te cyferki T543-2 to nie numer - do numeru cewki i modułu trzeba cały aparat w drobiazgi rozebrać - co też uczyniłem.
Pan w sklepie gdzie kupowałem cewkę oczywiście nie omieszkał zauważyć, że skoro cewka jest do d... to i moduł powinienem kupić,
bo najpewniej spalony i też nie działa - całe szczęśćie się pomylił, a ja naciągaczy nie słucham.
Pozdrawiam all |
|
|
|
 |
|
|