Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:59
Carisma II 1.8 GDI
Autor Wiadomość
elvisek 
Mitsumaniak

Auto: MSS '03 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-06-2011, 16:12   Carisma II 1.8 GDI

Witam was po raz pierwszy,
stoję przed przymusem kupna "nowego" samochodu, bo mój poczciwy 20-latek już powoli się sypie. Szczerze mówiąc nie zamierzałem kupić Carismy, ale przypadkiem wszedłem na to ogłoszenie
http://otomoto.pl/mitsubi...-C18778404.html
i samochód mi sie spodobał, a co najważniejsze żonie też ;)
Jako że z braku doświadczenia z Carsima nie wiem jak powinien wyglądać oryginalnie samochód uprzejmie proszę o rzucenie swojego fachowego oka na ten model.

dziekuję i pozdrawiam !
Elvis

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 01-06-2011, 20:17   

Tyle co zauważyłem:

- fotel kierowcy i kierownica w kiepskim stanie...u mnie przy 140 tys km wygląda to o niebo lepiej...
- brak znaczka Mitsu na masce...raczej tak same z siebie nie odpadają
- samochód myty przed samym robieniem zdjęć, więc ciężko wypowiedzieć się co do lakieru
- brak zdjęć komory silnika
- szczeliny na masce według mnie trochę nierówne...tzn. lewa część maski dobrze przylega do świateł, natomiast praca część maski trochę jest wyżej...ale to może mi się zdawać

Ogólnie jak masz blisko to obejrzeć nie zaszkodzi, ale przed zakupem dobrze ją sprawdź. Pamiętaj, że w GDI trzeba szczególnie przyjrzeć się silnikowi, najlepiej podjechać i podłączyć się pod kompa...ewentualne usterki mogą być bardzo kosztowne...

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 01-06-2011, 21:11   

volve napisał/a:
fotel kierowcy i kierownica w kiepskim stanie...u mnie przy 140 tys km wygląda to o niebo lepiej...

nić dziwnego ;) ten egzemplarz ma prawie 230k km co jest napisane w ogłoszeniu

co do tego że myty, to chyba lepiej teraz widać niż jak by był brudny, ostatnio na drzwiach miałem wielką pajęczynę, jakiś pajączek sobie utkał. Podchodzi do mnie kolo i mówi "że ktoś mi zarysował drzwi z prawej strony, i jest taka wielka rysa przez całe drzwi" idę patrze uf... pajęczyna. na zdjęciach byłoby widać że to rysa.
A tutaj masz jak na dłoni że lewa strona ma 3 wgnioty widoczne na wysokości błotnika . Przynajmniej tak to widać ;)
Po za tym, uważam że warto się zainteresować, jak z polskiego salonu to kartę pojazdu będzie miał z 1 właścicielem, a jak ktoś tak długo nią jeździł to raczej nie kupiona była na wakacje. Nie musisz brać ale uwagi raczej warta.

elvisek 
Mitsumaniak

Auto: MSS '03 1.6
Wysłany: 02-06-2011, 16:17   

[quote="Saqu"]
volve napisał/a:

A tutaj masz jak na dłoni że lewa strona ma 3 wgnioty widoczne na wysokości błotnika . Przynajmniej tak to widać ;)
Po za tym, uważam że warto się zainteresować, jak z polskiego salonu to kartę pojazdu będzie miał z 1 właścicielem, a jak ktoś tak długo nią jeździł to raczej nie kupiona była na wakacje. Nie musisz brać ale uwagi raczej warta.

Wiecie, też wydawało mi się ze maska z przodu nieco krzywo idzie, ale tego boku kolo wlewu paliwa nie zauwazyłem, ech :) Na dniach obejrzę to naocznie i zobaczę jak to na żywo wygląda.
Jak jest z trwałością silników GDI ? Ja rocznie robię małe przebiegi (do kilku tysięcy w porywach) i jeżdzę też spokojnie, a sam samochód garażuję. Mam nadzieję, że przy założeniu, że silnik jest OK to myślę że te parę latek jeszcze pojezdzi i da mi radoche :) (przed finalnym zakupem mam zamiar podjechac AutoTW polecanego na forum, badz do Marek gdyby tam trzeba bylo długo czekać)
I powiedzcie jeszcze, takie delikatne nacieki na tylnym zderzaku pod tym plastikowym chyba paskiem to normalka? niedokładnie umyte brudy czy jakaś ruda ? Nie wiem czy zderzaki sa całe plastikowe ?

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 02-06-2011, 22:41   

elvisek, Ja mam ponad 230 i mysle spokojnie zrobic 300 tys. A że automat delikatniej traktuje silnik mysle, że 400 da rade zrobić.
No i Ja mam jeszcze ori sprzegło :D

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 02-06-2011, 23:45   

dziadek naklepał ponad 400k km cari gdi i nadal jeździ, to chyba trochę jeszcze nią pojeździsz jak małe przebiegi chcesz robić :P

Tryniu 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 98'
Wysłany: 05-07-2011, 18:24   

Witam.
Z zamiarem kupna "nowego" auta znalazłem taką właśnie Carisme
http://otomoto.pl/mitsubi...-C19432221.html
Myślę że to odpowiedni temat wiec poprosił bym o opinie.
Jutro chciałem jechać ją obejrzeć.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi