Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:32
Kupna Carismy 1,8 GDI prośba o ocene.
Autor Wiadomość
zygizwro
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2011, 23:00   Kupna Carismy 1,8 GDI prośba o ocene.

Jak w temacie zamierzam kupić w niedziele ta Carisme:
Carisma z Allegro

A oto opis, który mi koleś wysłał:
"Witam, auto ma centralny z pilota, klimatronik(do nabicia, działa na pewno) elekt. szyby przednie, 4 poduchy, ABS, głośniki tylne wymienione na MAGNAT 150watt w miejsce seryjnych. Auto ma aktualnie 168000 przebiegu, nigdy mnie nie zawiodło. Nie kupiłem go na chandel tylko dla siebie, a mam je od 3 lat i jestem zadowolony, Teraz juz by sie przydalo wymienic opony bo sa zimowe i juz w nie najlepszym stanie...Przy zamknietej tylnej klapie tego nie widac ale jak sie ja otworzy przy lewej lampie zaczyna sie wdzierac korozja, nie duzo ale jednak:) za takie pieniadze auto godne uwagi..Spalanie w miescie ok.9l. w trasie da sie zejsc do 6,5l Rozrzad wymieniany przy 140000, jak je sprowadzilem auto mialo 121000 przebiegu. Zaczyna sie robic goraco wiec pierwszy wydatek to bedzie klima zeby byla sprawna, z oponami mozna jeszcze poczekac, a poza tym mozna jezdzic:) W lato czy zime odpala bez najmniejszych problemow, tankowane 95pb, a wnetrze auta zadbane tylko w jednym miejscu na tylnej kanapie jest slad prawdopodobnie po papierosie, ale tak juz mial odkad go mam."

Wiem, że warto sprawdzić sprężarkę, co jeszcze?

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-06-2011, 23:57   

dobrze jak byś miał tester lakieru ze sobą albo gdzieś na stację podjechał chociaż pewnie gołym okiem będzie widać, że lewy bok był robiony, na zdjęciach wygląda jak by miał inne odcienie, a srebrny kolor jest dosyć nie wdzięcznym kolorem do malowania i ciężko dobrać dobry odcień,
część zegarów zgasła, czyli żarówki do wymiany zapewne

co do klimy to możesz jeszcze zobaczyć czy włącza wiatraki oba, ten od klimy i ten od chłodnicy.

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 11-06-2011, 02:00   

Podepnij Evoscana (na forum poczytaj bo ciekawe :D ) i sprawdź ciśnienie na pompie WC pod obciążeniem, powąchaj olej czy jest z benzyną (nie musi to być groźne ale zawsze za to z ceny można urwać), oblukaj spawy i zwróć uwagę na kontrolkę SRS czy zapala się i gaśnie. A co do klimy to poszukaj jakiegoś magika od nabijania kimy w okolicy jedź z gościem nabić i sprawdzić szczelność (nawet za swoje), bo jak jest pusta w ryj to gdzieś freon ucieka, przebieg wiadomo, zdjęcia niewyraźne i wybrakowane ale widać spore zużycie wnętrza, no i plastiki pod maska tak jakby wypucowane. Za 5 tysięcy nie ma się co spodziewać cudów, mogą pierdółki nie działać brakować kilku plastików/gumek/zaślepek. Ale pompa WC w GDI to spory wydatek. Jakbyś chciał jechać do Zduńskiej ją obejrzeć to po drodze mogę się zabrać, przejedziesz się moją Cari i będziesz mieć porównanie.

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi