|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem ze światłami i radiem. |
Autor |
Wiadomość |
html
Nowy Forumowicz
Auto: Space Wagon 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-06-2011, 16:13 Problem ze światłami i radiem.
|
|
|
Otóż dziś w moim Space Wagonie (1998r silnik 4D68) załozyłem nowe radyjko (wczesniej nie miałem). I Zaczął się problem, gdy włączyłem światła radio gasło ( przestał płynąć prąd w kablech do radia), gdy wyłączyłem światłą radio grało. PO długich kombinowaniach i wyciągnięciu bezpiecznika od lewej strony świateł ( stojąc od tyłu) po włączniu świateł radio działało, jednak nie było podswietlenia liczników, zapalniczki, sterownia dmuchawą). Gdy spowrotem wsadziłem ten bezpiecznik było wszystko ok pozatym że radio nie działało przy włączonych światłach. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 16-06-2011, 19:44
|
|
|
Podłączyłeś masę radia pod przewód sterujący ściemnianiem radia po włączeniu świateł. Przy wyłączonych światłach działa jak masa a po włączeniu na pozycyjne pojawia się na nim + i zaczynają się dziać dziwne rzeczy z radiem i światłami. W Mitsu w instalacji w kostce od radia nie ma masy i trzeba ją podłączyć gdzieś do karoserii gdzie siedzi radio. |
|
|
|
 |
|
|