|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 14:05 |
[Cari 1.6] Sedan Comfort - prosze o ocene |
Autor |
Wiadomość |
protec
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-07-2011, 21:34 [Cari 1.6] Sedan Comfort - prosze o ocene
|
|
|
Witam Was po raz pierwszy,
Forum juz przekopuje juz od tygodnia i szczerze mowiac juz mam niezly metlik. Za duzo wiadomosci na raz
Ale do rzeczy, mam ochote kupic sobie Carisme lub Space Stara, jako samochodzik dla malo wymagajacej rodziny 2+2.
Wypatrzylem takie auto u dealera AutoGT
http://autogt.otomoto.pl/...ow&id=C19873437
Pierwsze co mnie zastanawia to silnik 1.6 100KM. Wg Autocentrum taki silnik byl produkowany tylko do 2000 roku, a auto jest z 2002.
Drugie pytanie mam czy to jest samochod po II lifcie ? I czy tak powinien wygladac ten rocznik ? Probowalem znalezc oryginalne zdjecia danych rocznikow do porownania, ale google glownie wypluwalo mi zdjecia ze sprzedazy a tam wiadomo pelno roznych skladakow, wiec nic mi z tego nie wyszlo.
Ja ze zdjec jedynie zauwazylem obtarcie na lewym tyle, ulamany plastik przy nawiewie przy kierowcy - ale to drobiazgi ... Kierownica w jednym swietle wyglada na mocno zuzyta, w innym wyglada calkiem OK - do zweryfikowania na zywo ....
Aha, gaz sekwencja zakladana 4 lata temu |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 21-07-2011, 21:47
|
|
|
Wg mnie auto godne zainteresowania, oczywiście jest po drugim lifcie, a moc silnika to zalezy z jakieko kalkulatora się liczy, bo równych 100koni nie miała, albo 99 albo 103, oczywiście jest to auto po drugim lifcie.
Obcierke na tylnym zderzaku po stronie kierowcy widziałeś |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
protec
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-07-2011, 22:14
|
|
|
Robertdg
Oczywiście ze obcierkę zauważyłem, nawet napisałem w pierwszym poście o tym
Dzięki za info o silnikach, dopytam się jutro telefonicznie, który to konkretnie silnik.
Bo na żywo dopiero w sobotę będę mógł
I jeszcze dodatkowe pytanie: czy w wersji Comfort jest regulacja wysokosci siedziska kierowcy i kierownicy ? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
|
|
|
 |
Sxizo
Mitsumaniak

Auto: Turboutek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sty 2011 Posty: 324 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-07-2011, 10:37
|
|
|
protec napisał/a: |
I jeszcze dodatkowe pytanie: czy w wersji Comfort jest regulacja wysokosci siedziska kierowcy i kierownicy ? |
Jest |
|
 |
mazt
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander PHEV III
|
Wysłany: 22-07-2011, 11:07
|
|
|
Też widziałem go na aukcji jednak nie odpowiadają mi siedzenia i zagazowanie. Skoro Ty masz rodzinę to zastanowiłbym się podwójnie nad jasnym wnętrzem... |
|
|
|
 |
protec
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-07-2011, 12:24
|
|
|
Taaak, jasna tapicerka wogole sie nie sprawdzi przy dzieciach, dlatego juz zdazylem przewertowac forum uzywając słowa kluczowego : tapicerka, Carisma ten feler przełknę pod warunkiem dobrej sprawności mechanicznej samochodu.
Co do gazu, pojde poczytac forum na co zwrócić uwagę ...
Robertdg, dzięki za świetne linki, tera juz wiem co powiniem mieć ten model. Tylko znaczki mi nie pasują. W obydwu przykładach znaczki są czerwone, tutaj srebne, tak może być ?
[ Dodano: 24-07-2011, 10:09 ]
Panowie, byłem i ogladałem. Ocena typowo laicka, mało znam się na samochodach.
Cari nieco zmęczona warszawskimi drogami i ciasnotą na parkingach - sporo obcierek. Ale niemalowana na moje oko.
Silnik chodzi ładnie, z tym ze ja nosze aparaty słuchowe, wiec ocena nie jest miarodajna.
Parę pierdółek, typu niedziałający czujnik otwartych drzwi, lampka w schowku, przyciski do otwierania szyb jeszcze działają, ale ledwo się trzymają.
Ogólnie da się z tej ceny zbić.
Ale tu mam prośbę to forumowiczów warszawskich, czy ktoś znający się na Carismach mógłby podjechać i ocenić silnik i zawieszenie??? Moi koledzy akurat na urlopach, a moja wada słuchu plus słaba znajomość samochodów nie pozwala mi dobrze ocenić. Szczególnie że wcześniej miałem starego Diesla i dla mnie niemal każdy benzyniak ładnie i cicho chodzi
Oczywiście za odpowiednią gratyfikacją !
Kończy się właśnie przegląd techniczny, ale właścicielka zapowiedziała ze przegląd robi na własny koszt. SKP jest koło salonu, więc można skorzystać z tej okazji i zerknąć od spodu.
Podłączenie do kompa jest możliwe w serwisie, ale właśnie chciałbym żeby ktoś postronny to obiektywnie obejrzał. |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 28-07-2011, 00:53
|
|
|
Prawdę powiedziawszy pierwszy raz widzę sedana po II lifcie. Teoretycznie w II lifcie występowały jedynie liftbacki.
Od 2001 roku montowane były jedynie jednostki 103KM. Najłatwiej rozpoznać tą wersję poprzez zmieniony kolektor (obudowa zamiast rurek + sonda w kolektorze) czy poprzez próbę sprawdzenia błędów spinaczem - nieudana próba potwierdza, że jest to wersja 103KM.
Co do znaczków - po II lifcie są TYLKO srebrne. |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 28-07-2011, 06:57
|
|
|
kuzi napisał/a: | Teoretycznie w II lifcie występowały jedynie liftbacki. |
tylko teoretycznie - co widać u mnie w stopce
w opisie małe przekłamanie - lusterka nie są malowane w tej wersji wyposażenia
wygląda na zadbany model bo przy jasnej tapicerce utrzymać czystość to sztuka - konieczne pokrowce
dopytaj jeszcze kiedy był założony gaz i jaki przebieg na LPG i jaki to typ instalacji |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
|
|