|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Coś jakby nalot z kamienia wapiennego na przedniej szybie |
Autor |
Wiadomość |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 27-07-2011, 22:11 Coś jakby nalot z kamienia wapiennego na przedniej szybie
|
|
|
Od kilku miesięcy przez kilka sekund po przetarciu wycieraczki mam na szybie jakby taki nalot w kształcie kropelek. Po sekundach woda (z deszczu) rozlewa się spokojnie po szybie i wzorek znika. To jest coś podobnego do nalotu jaki zostawia woda kranowa na kabinie prysznicowej. Nie jest to tłuste, stosowałem już kilka rodzajów odtłuszczaczy w tym alkohol izopropylowy. Czy usunąć te ślady, bo czasem w deszczu utrudniają widoczność. |
|
|
|
 |
Wuzlasu
Nowy Forumowicz
Auto: Space Runner 1.8 16v
|
Wysłany: 16-08-2011, 15:57
|
|
|
Auto nie było szpachlowane/lakierowane?
Zazwyczaj taki nalot bierze się właśnie z pyłu z warsztatów blacharskich.
Czym to zmywają? Nie mam najmniejszego, ew. dobra myjnia ręczna - coś poradzą, coś z markowych środków... |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 20-08-2011, 13:45
|
|
|
Wuzlasu napisał/a: | Auto nie było szpachlowane/lakierowane?
Zazwyczaj taki nalot bierze się właśnie z pyłu z warsztatów blacharskich. | Mój samochód był u blacharza/lakierni ostatnio jakieś 5 lat temu, po tym czasie szyba przednia była wymieniana na nową. Ten efekt objawił się dopiero po roku od wymiany szyby. |
|
|
|
 |
|
|