Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
eclipse 1g i brak mocy
Autor Wiadomość
1111
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2006, 21:33   eclipse 1g i brak mocy

Czy ktoś z forumowiczów mial podobny problem? Brak mocy w eclipsie 1g, z silnikiem 1.8(i niby 130KM fabrycznych)... jak na mój gust moje auto ma delikatnie mowiąc "muła". 4.3tys obrotów na 5tym biegu i przy tym 160km/h max jakie wyciągnąłem. przy starcie też nie czuć aż takiego przyspieszenia (a o spaleniu laczka można praktycznie pomarzyć...przy takiej mocy jaką eclipse powinna się charakteryzować to nie powinien być raczej problem). Generalnie nie chodzi mi o to, żeby piszczeć przy kazdym starcie i latać po 200km/h na każdej prostej, ale spodziewałem się czegoś więcej po takim autku...
czy przyczyną może być po prostu wyeksploatowany silnik? czy auto może wymaga regulacji/wymiany jakichś podzespołów? czy ktoś przerabiał podobny temat?

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2006, 21:39   

No moze nie az jest az tak zle ze silnik tak wyekploatowany .... a filtr paliwa , powietrza dawno temu wymieniane byly ? a spalanie duze jest czy w normie ? bo jezeli duze to moze sonda lambda padla

1111
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2006, 21:47   

hmm...filtry powietrza/paliwa były wymieniane chyba nie dawniej niż rok temu (ja nie wymieniałem, ale poprzedni właściciel zapewniał mnie, że to zrobił...może ściemniał :P )co do spalania, to ciężko oszacować, bo nigdy nie zalewałem go do pełna (marzenie hehe), ale generalnie nie jest tragicznie...raczej spala poniżej 10...bo domyślam się, że duże spalanie w tym przypadku to byłoby powiedzmy z 15+ L

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2006, 21:52   

podobny problem Eclipsa opisany na naszym forum - moze okaze sie pomocny

1111
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2006, 22:02   

hmm...w moim nie mam LPG, praca silnika wydaje się regularna-obroty trzyma, nie prycha, nie szarpie, nie gaśnie na jałowym...tylko ta moc...ahhh :wink:
no nic, popytam jutro mechanika, może coś podpowie, posłucha, oglądnie

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-11-2006, 22:28   

1111 napisał/a:
Brak mocy w eclipsie 1g, z silnikiem 1.8(i niby 130KM fabrycznych)

Nie chciałbym być niegrzeczy, ale ktoś Ci poprostu ciemnotę wcisnął......

Eclipse 1G 1.8 to samochód który szybko.......wygląda i musisz się z tym pogodzić..... fabrykę opuścił mając całe [b]92 KM[/b - i ciesz się że nie masz wersji na Kalifornię, gdzie ma poniżej 90 KM....... stąd słabe osiągi, a przy dużej masie i deptaniu masz spore spalanie......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

1111
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2006, 22:51   

oo hehe...i przyczyna już znana. taka moc, przy takiej masie...to rzeczywiście rzutuje na osiągach...no cóż, faktycznie dałem się wrobić...no ale co, człowiek się uczy na błędach, co nie? :shock:

Odpowiedz do tematu