Lancer słaba skuteczność świateł mijania. |
Autor |
Wiadomość |
BRyhu
Nowy Forumowicz BRyhu

Auto: MitsubishiLancer HyundaiLantra
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-09-2011, 19:51 Lancer słaba skuteczność świateł mijania.
|
|
|
Mitsubishi Lancer 1.6 kombi rocznik- 2006 słaba skuteszność świateł mijania
Witam czy ktoś ma podobny problem i czy to jest wada leflektorów?
Mianowicie autko ma 5 lat. zewnętrzne szkła a raczej (Tworzywo szkło podobne)są idealne(nie są zmatowiałe ani porysowane) a światła mijania kiepsko świecą ! Mam skodę felicję rocznik 99'oraz hyundaia Lantrę rocznik 92'I oba te autka świecą o wiele lepiej.Jaśniej i dalej Dodam że regulacja zasięgu czyli pokrętło podnoszenia leflektorów jest na maxa w górę, fakt świeci dalej ale nie dalej jak poprzednicy bardzo mało światła pada na jezdnię w serwisie sprawdzałem ustawienie świateł jest ok. Czyżby wada konstrukcyjna odblaśników w tym modelu???!Ma ktoś podobny problem? Wymiana żarówek na mocniejsze Philipsa +50% zbyt wiele nie dało!!! |
_________________ Mmmmmmmmmmm...
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 29-09-2011, 22:43
|
|
|
Jeśli wcześniej było ok i stan lamp też jest ok, to na początek sprawdź ładowanie a następnie na pracującym silniku i na włączonych światłach sprawdź napięcie na kostkach żarówek reflektorów, wszędzie powinno być około 14,4V.
Spadek napięcia 1 - 2V może spowodować że światła będą słabiej świeciły. Jeśli napięcie na akumulatorze będzie niższe to możesz mieć problem z ładowaniem a jeśli spadek będzie tylko na samych żarówkach to może być problem z obwodem tych świateł.
W sumie to dość młode auto na taką awarię ale czasem różne rzeczy się zdarzają. |
|
|
|
 |
BRyhu
Nowy Forumowicz BRyhu

|
Wysłany: 29-09-2011, 23:16
|
|
|
Ładowanie jest ok stan akumulatora wynik... naładuj a może ten typ tak ma chodzi o świecenie. Dzięki za odpowiedz może odezwie się ktoś kto posiada ten model i mi powie czy ma tą przypadłość. |
 |
|
|
|
 |
PaczekDNA
Forumowicz
Auto: Lancer 1,8/Colt 1,3
|
Wysłany: 26-10-2011, 20:42
|
|
|
Ja zauważyłem gorsze świecenie w carismie 98, lecz nie wiem czy to nie subiektywna opinia. Zauważ, że lampy w środku są zakurzone i to już może powodować różnice. Zakurzony jest zarówno odbłyśnik jak i lampa. Zawsze mnie intryguje gdy na allegro widzę Carisme z 99 która ma lampy jak z salonu i nie jest bita. Ja czyściłem lampę w skuterze i była różnica zarówno w świeceniu jak i wyglądzie zewnętrznym. |
|
|
|
 |
BRyhu
Nowy Forumowicz BRyhu

|
Wysłany: 21-12-2012, 11:14
|
|
|
W tym skuterze to czyściłeś szkło na zewnątrz ,czy tylko w środku klosza(kórz,i pył). |
 |
|
|
|
 |
|