|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CK1A 1.3] belka pod silnik |
Autor |
Wiadomość |
lewap2
Nowy Forumowicz lewap2
Auto: Lancer 1.3 '99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-11-2011, 08:15 [CK1A 1.3] belka pod silnik
|
|
|
Witam,
Mam Lancera 1.3 '99. Pękła w nim belka pod silnikiem. Belka ta, jest elementem do którego mocowany jest silnik. Belka wzdłuż samochodu, od przodu, pod chłodnicą, aż pod skrzynię biegów. dwie poduszki silnika są do niej mocowane. Opis trochę długawy, ale będzie wiadomo, o co chodzi.
Oczywiście byłoby najlepiej wymienić na używaną w dobrym stanie. Niestety nie mogę znaleźć na wymianę. Szukałem w Internecie (allegro, gumtree).
Czy ktoś z forumowiczów, może mi doradzić (jakieś telefony, maile) gdzie mógłbym znaleźć taką belkę? Może być komplet z poduszkami silnika, ale nie musi, bo poduszki są jeszcze, całkiem dobre.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
darkanian
Mitsumaniak Darson

Auto: Lancer CK1A GLX '96
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 174 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 07-11-2011, 13:22
|
|
|
TUTAJ masz aukcję allegro na której jest rozbity lancer. Belka powinna być cała. Nigdy nie szukaj po częsciach na allegro tylko wyszukuj całe samochody powypadkowe na częsci. Nie dość, że większosci części, jako osbne aukcje, nie znajdziesz to z rozbitka najczęściej są tańsze.
W jaki sposób pekła Ci ta belka? Zahaczyłaś o coś czy po prostu przerdzewiała? Pytam bo u mnie też nieciekawie wygląda.
Pozdrowienia.
P.S. Czy ktoś się orientuję czy z colta będzie też pasować? |
_________________ Mój UŁAN.
 |
|
|
|
 |
lewap2
Nowy Forumowicz lewap2
Auto: Lancer 1.3 '99
|
Wysłany: 08-11-2011, 07:47
|
|
|
Witam,
Dzięki za podpowiedź. Belkę zapewne kupię, dogaduje szczegóły, bo jest okazja kupić coś jeszcze.
Belka w moim Lancerze przerdzewiała i pękła.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
darkanian
Mitsumaniak Darson

Auto: Lancer CK1A GLX '96
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 174 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 08-05-2012, 08:44
|
|
|
Odkopuję trochę temat bo teraz na mnie przyszła pora jesli chodzi o belkę.
Czy ktoś się orientuje czy bedzie pasowć od Colta CJ1A? Niby silnik ten sam i wiele części jest tych samych ale czy belka pod silnik też?
Pozdrowienia! |
_________________ Mój UŁAN.
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 12-05-2012, 05:39
|
|
|
darkanian, zrób fotę i poproś kogoś kto ma Colta o porównanie.
Ważne będą otwory mocujące i poduszki.
Możesz też sprawdzic w katalogach online po numerach części, ale to akurat może byc mylące.
Najpewniej jest zadzwonic do ASO i poprosic o sprawdzenie w ich systemie. |
|
|
|
 |
|
|