|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Traci moc przy ok.110km/h. POMOCY!! |
Autor |
Wiadomość |
ketrina
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 DiD Long 2005r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-11-2011, 22:50 Traci moc przy ok.110km/h. POMOCY!!
|
|
|
Witam. Mój problem polega na tym, że podczas jazdy auto traci moc. zawsze gdy na liczniku jest ponad 100km/h.Biedak nie ma siły, trzeba go przyhamować i wtedy jest spoko, ale tylko do czasu. W serwisie nie mają pojęcia co jest przyczyną. Najpierw była diagnoza- pompa. Pompa zregenerowana, a problem pozostał. Potem, że 5 bieg nie wchodzi w automacie. Auto pojechało do Wawy do serwisu, skrzynia ok. Może Wy macie pomysł co może być przyczyną? Bardzo proszę o pomoc.
p.s. a czy w Pajero jest filtr cząstek stałych? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 14-11-2011, 07:55 Re: Traci moc przy ok.110km/h. POMOCY!!
|
|
|
ketrina napisał/a: | Witam. Mój problem polega na tym, że podczas jazdy auto traci moc. zawsze gdy na liczniku jest ponad 100km/h.Biedak nie ma siły, trzeba go przyhamować i wtedy jest spoko, ale tylko do czasu. W serwisie nie mają pojęcia co jest przyczyną. Najpierw była diagnoza- pompa. Pompa zregenerowana, a problem pozostał. Potem, że 5 bieg nie wchodzi w automacie. Auto pojechało do Wawy do serwisu, skrzynia ok. Może Wy macie pomysł co może być przyczyną? Bardzo proszę o pomoc.
p.s. a czy w Pajero jest filtr cząstek stałych? |
Który to rok? To, że pompa była robiona nie znaczy że jest OK. Prawdopodobnie dalej coś w niej jest nie tak. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
ketrina
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-11-2011, 19:32
|
|
|
rok 2005. A może być coś innego przyczyną takiego zachowania? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 14-11-2011, 19:49
|
|
|
ketrina napisał/a: | rok 2005. A może być coś innego przyczyną takiego zachowania? |
na 95% pompa, źle ustawiona dawka paliwa. Tez mam kilka takich pomp po naprawach. |
 |
|
|
|
 |
ketrina
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-11-2011, 20:00
|
|
|
ok, a w jaki sposób się ustawia dawkę paliwa? pompa musi być zgrana z wtryskami prawda? przepraszam, ale jestem laik jeśli chodzi o takie sprawy.
jeszcze na dodatek, podczas odpalania zaczyna trząść budą, a silnik chodzi jak w traktorze. prędzej tego nie było, dopiero teraz gdy auto stoi w serwisie zaczęło się tak dziać. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 14-11-2011, 20:58
|
|
|
ketrina napisał/a: | ok, a w jaki sposób się ustawia dawkę paliwa? pompa musi być zgrana z wtryskami prawda? przepraszam, ale jestem laik jeśli chodzi o takie sprawy.
jeszcze na dodatek, podczas odpalania zaczyna trząść budą, a silnik chodzi jak w traktorze. prędzej tego nie było, dopiero teraz gdy auto stoi w serwisie zaczęło się tak dziać. |
a więc to na 100% pompa, Nie trzeba zgrywać z wtryskami, ale trzeba ja ustawić na urządzeniu. jeśli naprawiał ja jakiś zakład to trzeba do niego się zwrócić. |
 |
|
|
|
 |
ketrina
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-11-2011, 15:48
|