|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] Przerywa podczas rzyspieszenia |
Autor |
Wiadomość |
benq872
Nowy Forumowicz
Auto: outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-11-2011, 14:59 [II 2.0 DID] Przerywa podczas rzyspieszenia
|
|
|
witam serdecznie wszystkich. Mam takie pytanie związane z 2-litrowym, 3 letnim outlanderem:)
Ostatnio zauwarzylem, że na 3-4 biegu dodając wiecej gazu auto zaczyna przerywac. Co prawda zbiera sie, ale strasznie szarpie. Zauważlem też, że dzieje sie tak jak auto nie jest rozgrzane.
Np. dzis auto pochodzilo z 5 minut zanim ruszylem, przejechalem z 5 km i cos takiego sie dzialo, a po pewnym czasie np. 30 minut juz bylo ok. Jestem przed wymiana filtru paliwa, ale nie wydaje mi sie, zeby to mialo cos do rzeczy. Czy spotkał się ktoś z Was z taką sytyacją?
Z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam |
|
|
|
 |
KaMiKaZe
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 16-11-2011, 09:13
|
|
|
Nie chcę snuć czarnych scenariuszy, ale takie przydławianie przy energicznym przyspieszaniu może sugerować problemy z turbiną. |
_________________ Łowca jeleni |
|
|
|
 |
AndrzejKrok
Nowy Forumowicz

Auto: Outek
|
Wysłany: 16-11-2011, 11:21
|
|
|
kierowniczki zapieczone |
|
|
|
 |
benq872
Nowy Forumowicz
Auto: outlander
|
Wysłany: 16-11-2011, 11:31
|
|
|
Bylem dzis w zaprzyjaznionym serwisie i Serwisant powiedzial, ze moze sie tak dziac przez filtry paliwa oraz powietrza. Jutro bede wymienial olej i powymieniam wszystkie filtry i zobaczymy. Oczywiscie napisze czy cos sie zmienilo, pozdro |
|
|
|
 |
|
|