[MSS 1.6] Prośba o zerknięcie |
Autor |
Wiadomość |
jacek1982r
Nowy Forumowicz
Auto: berlingo
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-11-2011, 19:37 [MSS 1.6] Prośba o zerknięcie
|
|
|
Na początku chciałbym się z wami serdecznie przywitać. Jestem tu świeży i przepraszam za jakieś uchybienia. Mam prośbę abyście użytkownicy znający auto MMS 1.6 oceńcie mi to auto
http://otomoto.pl/mitsubi...-C21206810.html
Z góry dziękuje i pozdrawiam |
|
|
|
 |
sqza
Mitsumaniak SpaceRowicz
Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Paź 2010 Posty: 105 Skąd: Rzeszów (St-ce)
|
Wysłany: 15-11-2011, 08:58
|
|
|
Po zapoznaniu się z opisem i fotkami mogę stwierdzić, że jest to bardzo dobrze utrzymane autko - nie wpadło mi w oko nic niepokojącego.
Jedyne to czego można się czepić to wg mnie wysoka cena - ale to tylko moje odczucie. Myślę, że w tej kwestii powinni wypowiedzieć się właściciele podobnych autek |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 15-11-2011, 15:16
|
|
|
sqza napisał/a: | Jedyne to czego można się czepić to wg mnie wysoka cena | Cena adekwatna do stanu i rocznika. Chyba się przyzwyczailiście do cen u handlarzy Szkoda ze u nich jakość nie idzie w parze z ceną Za darmo nikt auta z 2005 nie odda |
|
 |
jurek11
Forumowicz

Auto: mitsubishi space star 1,6
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Mar 2009 Posty: 57 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 15-11-2011, 16:16
|
|
|
Witam
Jakbym miał brać wg fotek to ani chwili bym się nie zastanawiał.
Jeżeli faktycznie takie zadbane , to trzeba jechać i oglądać ... to najlepszy sposób bo jak wiemy w rzeczywistości bywa różnie.
Jeśli przebieg autentyczny to i z wymianą rozrządu nie trzeba się spieszyć a to jakby nie było dodatkowy koszt.
Dla mnie ok
ps. czasem lepiej wydać więcej na początku aby później nie dokładać.....u mnie się sprawdziło
pozdrawiam Wojtek |
|
 |
ZbujMadej
Forumowicz
Auto: Dacia Duster Ph2 1.6PB 4x2
|
Wysłany: 15-11-2011, 17:36
|
|
|
Bardzo ładne autko na pierwszy rzut oka i ciężko się czepić. Przydał by się jeszcze komplet kół z zimowymi oponami, bo tak trzeba doliczyć jeszcze z 1.000zł do ceny.
Cena wysoka - trzeba sprawdzić czy odpowiada jakości. Kupiłem w zeszłym roku latem też rocznik 2005 za troszkę więcej i nie żałuję. Nie robiłem kompletnie nic przy mechanice. teraz tylko wymieniłem rozrząd, bo serwis przewiduje co 6 lat. Zamienniki + robocizna = ok. 500zł. |
_________________ Mój były Space Star >> http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=55754 |
|
|
|
 |
sqza
Mitsumaniak SpaceRowicz
Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Paź 2010 Posty: 105 Skąd: Rzeszów (St-ce)
|
Wysłany: 15-11-2011, 21:25
|
|
|
Oczywiście w wielu przypadkach powiedzenie, że da się więcej na początku a później się zaoszczędzi może sięsprawdzić - ale ja w sumie przy moim ograniczonym zasobie finansowym kupiłem 1,3B 99r i w sumie też nie narzekam.
Rozrząd trzeba było zrobić bo było to auto sprowadzane i ciężko było dowiedzieć się co się pod tym względem działo - a wolałem nie ryzykować i w sumie odrazu z tym poszedł olej.
W sumie rok jazdy bez wydatków - poza typową eksploatacją.
Teraz fakt wyszło kilka rzeczy:
* sworzeń - niestety nowa wersja i nie pasował do wahacza - poszedł cały wahacz do wymiany,
* cylinderek w tylnym bębnie,
* przy okazji wymiany wahacza okazało si, że klocki się kończą z przodu - więc też przy okazji wymieniłem - mechanik mówił, że te które były to najwyższa półka z tych które zna (niestety nie pamiętam nazwy),
Ciężko mi powiedzieć czy to dużo czy mało - to moje pierwsze auto więc nie mam jeszcze w tych kwestiach doświadczenia - ale wydaje mi się, że jak na taki rocznik to tragedii niema.
Pozdrawiam i udałych zakupuf ;P |
|
|
|
 |
futrzany
Forumowicz Futrzany
Auto: Space Star DID
Pomógł: 19 razy Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 185 Skąd: Radzymin
|
Wysłany: 22-11-2011, 17:18
|
|
|
Coś o tym aucie z prawej strony miało malowane obydwie drzwi i lewe tylne przytarte razem z listwą (foto) wszystko z wypowiedzi właściciela |
|
 |
|