Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:33
[MSS ALL] HAMULCE Gorące jedno koło
Autor Wiadomość
skrzypek
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2005, 11:26   [MSS ALL] HAMULCE Gorące jedno koło

Przebieg: 30tys.

Czy potrafi ktos wytlumaczyc, albo przynajmniej moze mial podobna sytuacje:
Po przejechaniu wiekszej trasy (nie w miescie) sprawdzilem temperature felg. Prawe tylnie kolo bylo tak gorace ze nie mozna bylo dluzej przytrzymac reki, a kolpak byl miekki.

Odrazu nadmieniam ze lewe kolo na tej samej osi bylo tylko letnie.

Pomyslalme ze pewnie przyblokowal sie klocek (klocek, albo cylinderek, albo autoregulacja szczeki). Po podniesieniu samochodu zdzwiko....kolo obracalo sie tak jakby woogole nie bylo tam klockow - znaczy sie tak lekko.
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-02-2009, 09:31, w całości zmieniany 2 razy  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-09-2005, 11:27   

Bo się klocek już skończył.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

skrzypek
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2005, 12:16   

Hubeeert napisał/a:
Bo się klocek już skończył.

Nie, nie. Nic z tych rzeczy. Zreszta mysle ze ja bym zauwazyl ze dre tarcze.

Fakty sa takie: wczoraj widzialem klocki i jeszcze wystarcza.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2005, 12:31   

Może bicie na tarczy?

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 07-09-2005, 12:36   

Ciężko się cofa tłoczek i nie odskakuje na odpowiednią odległość. Trzeba wyjąć, wyczyścić, przesmarować, zamontować, odpowietrzyć hamulce i śmigać. Miałem podobnie z przodu, aż mi plastikowe kołpaki szlag trafiał

skrzypek
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2005, 15:26   

wichura1 napisał/a:
Ciężko się cofa tłoczek i nie odskakuje na odpowiednią odległość. Trzeba wyjąć, wyczyścić, przesmarować, zamontować, odpowietrzyć hamulce i śmigać. Miałem podobnie z przodu, aż mi plastikowe kołpaki szlag trafiał

Ale czy jak podniosles samochod, to kolo obracalo sie ciezko? Bo u mnie brak oporu.

Musze sprobowac jeszcze cos. Uniesc kolo, ale nie podnoszac nadwozie, tylko poprzez podparcie wahacza (chyba tak sie to nazywa :D ) i zobaczyc czy jest tak samo. Mysle o tej magicznej regulacji sily hamowania w zaleznosci od nacisku (EBD).

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 07-09-2005, 15:31   

Brak oporu miałem, tylko aż się mocowanie kołpaka odkształciło od temperatury felgi. Jak przejeżdżałem z otwartą szybą obok jakiejś ściany z prędkością 20km/h to było słychać delikatny pisk.

skrzypek
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2005, 15:36   

wichura1 napisał/a:
Brak oporu miałem, tylko aż się mocowanie kołpaka odkształciło od temperatury felgi. Jak przejeżdżałem z otwartą szybą obok jakiejś ściany z prędkością 20km/h to było słychać delikatny pisk.

Zaczynam wierzyc. Co nie zmienia postaci rzeczy ze w serwisie wyszedlem na glupa, bo powiedzialem ze kolo bylo gorace, a jak podniesli pieknie sie obracalo, wiec nie uwierzyli :oops:

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2005, 20:27   

skrzypek napisał/a:
Zaczynam wierzyc. Co nie zmienia postaci rzeczy ze w serwisie wyszedlem na glupa, bo powiedzialem ze kolo bylo gorace, a jak podniesli pieknie sie obracalo, wiec nie uwierzyli :oops:

Przepraszam, ale na głupa wyszedł serwis bo powinien koło zdjąc i zobaczyć klocek i tarcze, a nie pomachać kółkiem w lewo i w prawo. Poza tym jeszcze może być łożysko, ale to raczej mniej prawdopodobne jest...

Pzdrw.
R.B.

skrzypek
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2005, 20:38   

Robert Bryl napisał/a:
Przepraszam, ale na głupa wyszedł serwis bo powinien koło zdjąc i zobaczyć klocek i tarcze, a nie pomachać kółkiem w lewo i w prawo. Poza tym jeszcze może być łożysko, ale to raczej mniej prawdopodobne jest...

Spoko, spoko, to byl przeglad wiec kolko zaraz sciagali poniewaz ja chcialem zobaczyc stan klonkow. Ale przyznam ze juz nie wiem co bylo dalej bo musialem isc, a tloczka nie wciskalem.
Serwisu natomiast nie zamierzam bronic, ale to w innym watku (np. goscie maja jakies inne procedury przegladow niz w ksiazeczce serwisowej :mrgreen: ).

Odpowiedz do tematu