Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc staruszkowi...
Autor Wiadomość
dm17
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2006, 19:27   Pomoc staruszkowi...

Panowie przez lata jezdzilem colcikiem 84r 1,2 silnik. Od jakiegos czasu jezdze Lancerkiem ale coltem dalej jezdzi mama :D :D za duzo pracy włożyłem w autko i jakos nie mam serca sie go pozbyć-a silnik hula ze hohoh blaszki troszke słabiej ale ogolnie autko oceniam na 6 jak na swoj wiek.
Do setna sprawy-poszukuje baku paliwa do colcika-wiecie gdzie moge znaleść??? i czy moze pasuje bak od coltów z lat 90-tych?? bo te jest łatwiej znaleść ale z mojego rocznika słabo. Ten bak juz sie wysłużyl w dodatki uległ małemu wgnieceniu i nalezy go wymienić.

Pozdrawiam

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-12-2006, 13:19   

Moja rada jest prosta wymontuj bo raczej nikt ci jednoznacznie nie zagwarantuje ze to to samo i jedz na szroty jezeli nie bedzie taki sam to szukaj czegos mniejszego uwazaj na zgr<zew -spaw w polowie jego wysokosci bo tam zazwyczj wypadaja dziury. A jak jest dziura to: mozna ja skleic np epidianem ale trzeba naprawde to dobrze oczyscic , spawanie jest klopotliwe trzeba go wtedy napelnic spalinami bo moga opary paliwa ..........

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2006, 15:13   

No własnie tak mi siew wydaje ze tamtedy jest wyciek-dokłądnie na tym "spłaszczonym" kawałku łączącym góre z dołem-jak samochód stanie na krawężniku kołami pasażera na chodniku a kierowcy na jezdni to wtedy cieknie bo bak jest przechylony-jak stoi na płasko to nie cieknie....
Myślisz ze mozna to czymś zakleić???

Pozdrawiam

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 06-12-2006, 12:08   

Cytat:
Myślisz ze mozna to czymś zakleić???

Sa specjalne kleje do baku paliwa. Cena cos ok 20 pln (za pasek jak plastelina). Ale podobno marne efekty.

Moj znajomy 3 m-ce temu sklejal mata szklana i zywica. Zrobil to solidnie i do tej pory jeszcze mu trzyma. Tylko nie wiem czy paliwo nie jest w stanie to rozpuscic.

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Wysłany: 07-12-2006, 22:26   

KaWu, ZYWICY NIC NIE RUSZY ale naprawde trzeba to pierw bardzo dokladnie przygotowac zeszlifowac ile sie da do golego potem aceton ze 2 3 razy najlepiej biala szmatka bo widac czy czysto potem
---- klej kazdy z wypelniaczem epoxy /zywica epidjam 5/ ja bym zalecal CX 80 /20-25zl/ odradzam poxyline i podobne mozna uzyc ewentualnie paste stalowa technicola ale ona raczej do blokow
----zywica najlepiej epidiam /zywica epoksydowa/ bo na jej bazie tworzy sie kleje do stali i innych metali
moja recepta patent: mieszasz zywice z utwardzaczem /10%/ odlewasz troche zywicy do osobnego pojemnika ,nastepnie bierzesz wate szklana taka zulta chodzi o to by wloski miala jak najciensze szarpiesz ja na pyl i dodajesz do zywicy mieszajac az do nasycenia wiecej nie wlezie .
1 zmarujesz miejsce klejenia ta zywica ktora kazalem odlac
2 nadmiar wlewasz do wzty z zywica i mieszasz przy mieszaniu musi dojsc do pelnego przesycenia waty zywica
3 nakladasz na wczesniej posmarowane miejsce ta wato-zywice np szpachelka ewentualnie troche mtraktujesz to miejsce pedzlem topujac tak by warstwa miala 1-2mm grubosci nie bylo powietrz w tym
i byla tak 2do3 cm od krawedzi dziury to stwardnieje po ok 8 godzinach przy 10 stopnich 3-4 godzin przy 18-20 calkowite utwardzenie konstrukcyjne ok. 26 godzin
4 po 24 godzinach mozna to sobie pomalowac jak i caly bak tankowac mozesz po 24/ a awaryjnie w lecie po 3 godzinach --- temperatura przyspiesza polimeryzacje.
Uwaga jak dziury sa duze to tzeba cos podlozyc np kawalek blaszki z puszki po piwie jak to zaszpachlujesz na rowno dokladnie bedzie trzymac na 100%
Zywice najlatwiej kupic w sklepach dla zeglarzy / epidian 55 cena ok 50zl kg nie kupuj zywicy polistyrenowej ma inne wlasciwosci /choc tansza ok 17,- za kg/
Szpachlowki z Epidianem maja za duzo wypelniacz dla takiego zadania i czasami talk.

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 08-12-2006, 12:55   

wojmi1, nie wiem czy to zbieznosc nazw.
Ale u nas w sklepach pod nazwa "cx-80" jest penetrator/odrdzewiacz.
Tansza wersja WD-40 :)

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Wysłany: 08-12-2006, 15:31   

ok nazywa sie to cx 80 metal weld JB WELD spawanie na zimno --- jest tej samej firmy ale dorownuje
Chestertonowi . Po prostu sprawdzony.

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2006, 19:52   

DZIEKUJE BARDZO ZA POMOC
TAK ZROBIE!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam

[ Dodano: 24-02-2007, 13:17 ]
To samo autko :wink: jak wyżej

Coraz słabiej działa grzanie-grzeje ale cienko-termostat jakis pada?? czy cos innego moze byc przyczyną??? I gdzie sie znajduje :?: :?: :?:

Odpowiedz do tematu