|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Skrzynia biegów tiptronic |
Autor |
Wiadomość |
abrax [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2006, 21:00 Skrzynia biegów tiptronic
|
|
|
Mam mitsubishi outlander wersja USA 2,4l. skrzynia tiptronic. Czy można w czasie jazdy na automacie można przejśc na manual, czy tylko przy zatrzymanym samochodzie mozna na manual ? przy jakich predkosciach mozna jechac na manualnym (tzn czy mozna np 160) ? Czy tygo outlandera wersja amrykanska mozna ta wersje zagazowac? bo slyszalem ze tak ze bez problemu ale tylko tą. ogolnie napiszcie mi wszystko bo nic na ten temat nie wiem. |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-12-2006, 10:01
|
|
|
Hej,
Z Tiptronica możesz korzystać podczas jazdy i dowolnie zmieniać z aut na manual przy dowolnej prędkości. Jeżeli jest to silnik z technologią MIVEC - mocno odradzam gaz bo sobie narobisz kłopotów, jeżeli to stary silnik 2,4 - luzik ale też nie może być to najtańsza instalka. Co jeszcze chcesz wiedzieć? |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
abrax [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2006, 18:57
|
|
|
Mam silnik model: 4G69 Engine displacement: 145.1 (2,378 cm szesciennych). Czy to jest ten system MANIC? Jak to sprawdzic? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 05-12-2006, 20:53
|