|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Kontrolka SC i pomarańczowa silnika |
Autor |
Wiadomość |
lookaszp
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DID
|
Wysłany: 27-01-2012, 20:15 [3.2 DID] Kontrolka SC i pomarańczowa silnika
|
|
|
Witam kolegów,
mam problem z moim PAJERO 3,2 DId który objawia się świeceniem kontrolki SC oraz pomarańczowej silnika i wtedy samochód nie odpala - po przekręceniu kluczyka słychać tylko pod maską przełączenie jakby przekaźnika , elektromagnesu a silnik nawet nie drgnie (są to podobne objawy jakby próbowało się odpalić pajero na biegu) - mówię o wersji z automatem- czyli jak mamy skrzynie w położeniu D to po przekręceniu kluczyka nie ma reakcji.
Po kilkunastu próbach samochód w końcu odpala bez problemu. Muszę również dodać że mam uszkodzoną pompę wtryskową - samochód jeździ normalnie ale po rozgrzaniu nieraz zgaśnie przy ruszaniu. Drodzy koledzy proszę o poradę czy jest to związane z uszkodzoną pompą czy jeszcze coś innego. Zaznaczam również że pompa ma przebieg ok 400tys a silnik ok 120tys ponieważ auto mam od nowego a silnik musiałem wymienić.
Z góry dziękuje. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 27-01-2012, 20:58 Re: Kontrolka SC i pomarańczowa silnika
|
|
|
lookaszp napisał/a: | Witam kolegów,
mam problem z moim PAJERO 3,2 DId który objawia się świeceniem kontrolki SC oraz pomarańczowej silnika i wtedy samochód nie odpala - po przekręceniu kluczyka słychać tylko pod maską przełączenie jakby przekaźnika , elektromagnesu a silnik nawet nie drgnie (są to podobne objawy jakby próbowało się odpalić pajero na biegu) - mówię o wersji z automatem- czyli jak mamy skrzynie w położeniu D to po przekręceniu kluczyka nie ma reakcji.
Po kilkunastu próbach samochód w końcu odpala bez problemu. Muszę również dodać że mam uszkodzoną pompę wtryskową - samochód jeździ normalnie ale po rozgrzaniu nieraz zgaśnie przy ruszaniu. Drodzy koledzy proszę o poradę czy jest to związane z uszkodzoną pompą czy jeszcze coś innego. Zaznaczam również że pompa ma przebieg ok 400tys a silnik ok 120tys ponieważ auto mam od nowego a silnik musiałem wymienić.
Z góry dziękuje. |
To pampa wtryskowa, ale ma dwie usterki. Na tym etapie to jeszcze do naprawy. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|