Najlepsze auta wg polskich kobiet |
Autor |
Wiadomość |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2006, 17:16 Najlepsze auta wg polskich kobiet
|
|
|
Ogłoszono wyniki pierwszej edycji konkursu "Kobiecy Samochód Roku 2006" zorganizowanego przez magazyn "Twój Styl".
Nagrody przyznano w trzech kategoriach: auto prestiżowe, miejskie i rodzinne. W skład jury weszły Jolanta Fraszyńska, Ilona Łepkowska, Anna Mucha, Agnieszka Litorowicz-Siegert (odpowiedzialna za rubrykę Autoportret) i redaktor naczelna magazynu Jolanta Pieńkowska. Dodatkowo przyznano również nagrodę dla najlepszego kobiecego auta roku 2006, które wybrane zostało przez czytelniczki drogą sms-ową.
Tytuł najlepszego auta miejskiego zdobyło Suzuki SX4. Najbardziej prestiżowym samochodem wybrano Citroena C6, za najlepsze auto rodzinne uznano zaś Forda S-MAX. "Kobiecym Samochodem Roku 2006" została Toyota RAV4.
I co Panowie powiedza na wybor Pan ? |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-12-2006, 17:24
|
|
|
Meteo napisał/a: | "Kobiecym Samochodem Roku 2006" została Toyota RAV4. |
Dlaczego mnie to nie dziwi???? |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
|
Wysłany: 18-12-2006, 17:30
|
|
|
...a Outlander jest dla mezczyzn
co do reszty to sie nie bede wypowiadal...skoro akurat te sie podobaja kobietom...
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
misia27
Mitsumaniak KRÓLOWA MANHATTAŃSKA

Auto: Colt 1,5 glxi '91 4G15
|
Wysłany: 18-12-2006, 21:41
|
|
|
wniosek jeden-zadna z pan w jury nie jest mitsufanka...nie wiedza co traca..ale coz ich wybor... |
_________________ Monia
...
I used to have an open mind but my brains kept falling out.
17 czerwca 2011r.- impreza urodzinowa z okazji 20-tych urodzin Mitsusia |
|
|
|
 |
wlad [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2006, 07:47
|
|
|
no i zadna z pan w jury nie jest niestety polska kobieta-wszystkie to gwiazdy,wiec tytul w/g mnie jest troszke naciagany.lepiej brzmialoby -najlepsze auto w/g kobiecych gwiazd.chyba ze w przyszlej edycji zgarna jakas prosto z ulicy...
ogladalem wczoraj relacje z uroczystosci i ZADNA z pan jurorek jako jednego z wielu kryteriow wyboru nie podala ceny,wiec dla mnie dzieje sie to na jakiejs innej galaktyce,a nie w polsce. |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2006, 08:35
|
|
|
wlad napisał/a: |
ogladalem wczoraj relacje z uroczystosci i ZADNA z pan jurorek jako jednego z wielu kryteriow wyboru nie podala ceny,wiec dla mnie dzieje sie to na jakiejs innej galaktyce,a nie w polsce. |
Ale tam nie było kategorii tanie dobre auto... (dlaczego tanie wina....) IMO kryterium ceny jest przy tych kategoriach jakie wystepowały w konkursie jawnym kretynizmem. Tanie auto prestiżowe... piekne, to sie nazywa 20 letni folkswagen passat
Ja uważam, że Lancer jest o niebo lepszym autem niz Lacetti, ale oczywiście Lacetti wybieram jaki najlepszy kompakt, bo... A sorry, w sumie Logana to tez prawie kompakt (na wielkość...). Z Loganem Lancer nie ma najmniejszych szans. W kategorii cena.
Tu nie chodzi o poradnik jak tanio i szybko ugotowac zupę nie posiadając nic oprócz wody. Konkursy są projekcjami swego rodzaju marzeń i fascynacji. Co jest tańsze to sobie sprawdzisz w cennikach... promocja i marketing konkursowy jest jakgdyby nieco inny niz ten operujący pojęciem "tani"...
Po prostu może czas się tym przestac przejmowac i przyjać ze to nie sa werdykty kreoawane przez normalnych chlebkozjadaczy dla innych normalnych chlebkozjadaczy ale jest to cos dla ludzi o mocno wyższych możliwościach finansowych niż większośc z nas Albo dla chccych za takich być uważanymi
A swoja droga niektóre werdykty mnie zadziwiły...
C6 jako najlepsze auto prestiżowe... IMO C6 pięknym autem jest, ale to jest prestiż niszowosci i swego rodzaju 'awangardy' - patrzcie ja mimo wszystko jeżdżę czyms takim co specjalnie funkcjonalne nie jest ale jakze inne... IMO dośc nietradycyjne rozumienie prestizu, w sumie dla mnie dośc odświezające w stosunku do prestizu ze sznytem czarnego BMW... Mimo wszystko jednak wiecej w tym chyba zabiegów marketingowych Citroen Polska niż jakichkolwiek realiów..
Pzdrw. |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2006, 13:03
|
|
|
Mnie też jakoś to nie dziwi. Ale swoją drogą babeczki ładnie wyglądają w RAV'ce mimo, że to toyota. |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2006, 15:36
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Mnie też jakoś to nie dziwi. Ale swoją drogą babeczki ładnie wyglądają w RAV'ce mimo, że to toyota. |
masz Racje Fido - babeczki pasuja do RAV-ki i ze to auto wygralo wcale mnie nie dziwi |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
|
Wysłany: 19-12-2006, 19:00
|
|
|
...ale ze zadnej beemy albo merca czy mini nie bylo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
wlad [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2006, 21:02
|
|
|
Robert Bryl napisał/a: | wlad napisał/a: |
Ale tam nie było kategorii tanie dobre auto... (dlaczego tanie wina....) IMO kryterium ceny jest przy tych kategoriach jakie wystepowały w konkursie jawnym kretynizmem. Tanie auto prestiżowe... piekne, to sie nazywa 20 letni folkswagen passat :-
Tu nie chodzi o poradnik jak tanio i szybko ugotowac zupę nie posiadając nic oprócz wody. Konkursy są projekcjami swego rodzaju marzeń i fascynacji. Co jest tańsze to sobie sprawdzisz w cennikach... promocja i marketing konkursowy jest jakgdyby nieco inny niz ten operujący pojęciem "tani"...
Po prostu może czas się tym przestac przejmowac i przyjać ze to nie sa werdykty kreoawane przez normalnych chlebkozjadaczy dla innych normalnych chlebkozjadaczy ale jest to cos dla ludzi o mocno wyższych możliwościach finansowych niż większośc z nas Albo dla chccych za takich być uważanymi
Pzdrw. |
ja oczywiscie wiem,ze nie bylo takiej kategorii.chodzi mi o to,ze np.p.fraszynska na pytanie co bierze pod uwage przy ocenie auta wymienila chyba 6 pozycji,ale nie znalazla sie tam cena...tak jak juz powiedzialem nie mam nic przeciwko takim konkursom,ale niech maja nazwe nawiazujaca do tematyki a nie totalnie mylaca.ktos czytajacy wyniki konkursu,a nie znajacy realiow polski moglby wysnuc wniosek,ze polska to kraina miodem i pieniedzmi plynaca... |
|
|
|
 |
skaja [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2006, 16:06
|
|
|
Meteo napisał/a: | masz Racje Fido - babeczki pasuja do RAV-ki i ze to auto wygralo wcale mnie nie dziwi |
moim zdaniem tesh to autko pasuje do kobiet |
|
|
|
 |
|