|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 22-11-2007, 15:18 |
zapalanie sie swiatel mijania |
Autor |
Wiadomość |
Kato [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2006, 19:25 zapalanie sie swiatel mijania
|
|
|
Witam,
Moj nowy Lancerek zachowuje sie pieknie podczas jazdy , ale ostatnio mialem wrazenie ze mi spod domu odjezdza , gdyz wygladam przez okno a swiatla mijania wlaczone.
Zainstalowany alarm qx002.
Przed wysjciem szyby drzwi wszystko pozamykane.
Swiatla mijania wlaczone.
Wyciagam kluczyk, otwieram drzwi swiatla gasna.
Wychodze, zamykam drzwi, uzbrajam alarm i ide do domu
Wczoraj wieczorem, wygladam wlasnie przez okno swiatla wlaczone.
Schodze na dol, juz jest wszystko w jak najlepszym porzadku.
Przepraszam ze tak szczegolowo, ale moze dzieki temu ktos bedzie mial jakis pomysl
Dzisiaj znowu taka sama sytuacja, bo samochod jest pod ciaglym nadzorem.
Tylko tym razem nie bylem juz tak zastresowany, ale mimo wszystko nadal mnie to drazni, bo nie wiem czy podczas tego "swiecenia" mozna wejsc do samochodu czy nie.
Dzisiaj zostawilem juz swiatla wylaczone i wtedy uzbroilem alarm i tak zerkam na niego. Czy efekt sie powtorzy, czy nie.
Moze ktos z Was mial juz cos podobnego?
Dzieki za wszelkie wskazowki |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2006, 23:00
|
|
|
Jeśli QX002 w stanie alarmu mruga światłami = jest wpięty w obwód sterowania światłami = pretensje do tych co instalowali.
Sprawdz koniecznie jeszcze taki wariant: nie wyłączasz świateł, gasisz silnik, wychodzisz, światła gasną i czekasz 5 minut zanim zakmniesz pilotem drzwi i uzbroisz alarm (jak przeczytasz w instrukcji o automatycznym wyłączaniu świateł to się domyślisz skąd ten pomysł ). Jeśli będzie ok, to winny jest alarm. |
Ostatnio zmieniony przez zulu 09-12-2006, 21:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kato [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2006, 15:41
|
|
|
Witam,
Zrobilem tak jak mowisz i nie wydarzylo sie nic. tzn wszystko poszlo tak jak bym nie czekal 5 minut. Obserwujac samochod podczas postoju tez nie widzialem zapalajacych sie swiatel, ale moglem to tez przegapic.
Swoja droga w instrukcji nie znalazlem nic na temat automatycznego gaszenia swiatel, ale moze cos przegapilem, dlatego pozniej jeszcze na spokojnie ja przejrze.
W kazdym badz razie dzieki za pomoc
Adam |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2006, 21:23
|
|
|
Czyli jak, w tym teście z czekaniem 5 minut potem nie wystąpiło "samoistne" zapalanie się świateł? Jeśli nie wystąpiło to jedź do instalatorów alarmu. |
|
|
|
 |
Kato [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2006, 22:16
|
|
|
Dokladnie, swiatla sie nie zapalily , na srode jestem juz umowiony w serwisie
Dzieki serdeczne za pomoc
[ Dodano: 14-12-2006, 22:11 ]
To juz tylko taka szybka odpowiedz ze alarm zostal podlaczony tylko do kierunkowskazow, problem przestal chyba istniec, chociaz samochod nadal obserwuje
Dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
|
|