|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak bezinwazyjnie usunąć listwę z klapy bagażnika |
Autor |
Wiadomość |
Lobuz33
Forumowicz
Auto: Lancer 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-03-2012, 10:06 Jak bezinwazyjnie usunąć listwę z klapy bagażnika
|
|
|
Witam, jak w temacie chodzi o ozdobną listwę (przyklejona na samym dole klapy), zerkałem na to ale jest jakoś mocno przyklejona, i zastanawiam się czy użyć jakiś środków, czy ciągnąć na siłę? Czy ktoś miał doświadczenie z demontażem takich części? Wiem że lakier jest mizerny! |
|
|
|
 |
olosoft
Mitsumaniak 02431/KMM

Auto: Sportback Instyle CVT
|
Wysłany: 15-03-2012, 11:03
|
|
|
Trzeba to zrobić w ciepłym miejscu. Listwę trzeba ostrożnie zagrzać opalarką ustawioną na niską temperaturę lub zwykłą suszarką do włosów. Następnie należy użyć cienkiego drutu (lub żyłki, plecionki wędkarskiej, etc.), który trzeba ostrożnie przeciągnąć pomiędzy listwą i karoserią. Pozostałości kleju zmywa się np. benzyną ekstrakcyjną. Klapę wypada po tej operacji wypolerować drobnoziarnistą pastą lub mleczkiem. Enjoy |
|
|
|
 |
zelu
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan
|
Wysłany: 16-03-2012, 15:52
|
|
|
ja bym najpierw polecil samo mocne podgrzanie suszarka do wlosow i sprobowac od krawedzi klapy to odrywac. Jakby nie chcialo odejsc to dopiero probowac jakis mechanicznych metod. |
|
|
|
 |
|
|