|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:14 |
Carisma 1.6 |
Autor |
Wiadomość |
Tomi1984
Nowy Forumowicz
Auto: narazie brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-03-2012, 11:51 Carisma 1.6
|
|
|
Na poczatku witam wszystkich serdecznie Moim celem jest zakup Carismy 1.6 i prosilbym o jakakolwiek pomoc w tym, chocby podanie jakiegos linku do ciekawej waszym zdaniem oferty(najlepiej na Slasku, interesuja mnie roczniki 2003/04). Przyznaje, ze troszeczke zaczalem sie zastanawiac nad pojemnoscia 1.6, w zwiazku z ta francuska skrzynia biegow ( mozna wiedziec, ile by kosztowala wymiana calkowita takiej skrzyni?), ale w sumie juz podjalem decyzje i mysle, ze nie mozna zmieniac zdania, po kazdym przeczytaniu mniej pochlebnej opini, bo sie w koncu nic nie kupi. To co mnie interesuje w samochodzie, to bezawaryjnosc i wygoda, osiagi to drugorzedna rzecz, ale mam tez pytanie co do tego. Piszecie ze 1.8 GDI ma duza wieksza moc, ale czy Carisma z silnikiem 1.6 jest jakas hm mulowata? Jak jest z wyprzedzaniem itp, czy ta pojemnosci daje rade? Druga rzecz to koszty napraw, w jakich cenach sa czesci? Sa drozsze niz w popularnych autach typu Golf, Focus itp. I jeszcze jedno, czytalem duzo opini o instalacjach gazowych, ze lepiej nie kupowac samochodu z juz zainstalaowana instalacja, co wy na to? Ja sobie zaplanowalem kupno bemzyny i do roku chce sam sobie taka instalacje zasponsorowac, ale moze jednak warto kupic juz z gazem? Jak sprawdzic tylko, ze taka instalacja jest w danym aucie ok? Troszke duzo tego, ale mimo to prosilbym o jakies wskazowki |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 15-03-2012, 12:13
|
|
|
Warto kupić bez instalacji i założyć nową u dobrego specjalisty. Zawsze w takiej sytuacji masz gwarancję i pewny serwis w warsztacie gdzie zakładałeś gaz. Ludzie często zakładają gaz bo zamierzają na nim dużo jeździć lub robią to by podnieść wartość sprzedaży i najczęściej montują wtedy najtańsze instalacje. Z tą francuską skrzynią najczęstrzym problemem są tulejki wybieraka których komplet kosztuje maksymalnie 100zł i można je samemu wymienić. Auto z silnikiem ma około 100 koni więc jest przeciętniakiem który nie najgorzej daje sobie radę. Miałem też GDI i powiem, że lepiej się zbiera, co najlepiej widać przy wyższych biegach ale 1.6 z LPG jest bardziej ekonomiczne co u mnie wzięło górę nad trochę większą dynamiką. |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 15-03-2012, 21:44
|
|
|
Tomi1984, zapraszam na spota regionalnego, dam ci sie przejechac i sam ocenisz oraz pogadamy o carismach a mam dwie
Nie warto szukac tylko na sląsku bo bedziesz szukać 6 miesiecy. |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
Tomi1984
Nowy Forumowicz
Auto: narazie brak
|
|