Kiedy nowy sport w polsce? |
Autor |
Wiadomość |
lk300
Nowy Forumowicz
Auto: opel
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-03-2012, 17:14 Kiedy nowy sport w polsce?
|
|
|
Czy ktos moze orientuje sie kiedy zobaczymy nowego sporta w naszych salonach , czy moze nie jest przewidziany na rynki europejskie, jak narazie koledzy zza wschodu moga nim sie pobawic, jakby kosztowal 130-150 tys bylby ciekawa alternatywa dla SUVików |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-03-2012, 11:56
|
|
|
Na rynek europejski na 100% nie jest przewidziany. Koszty i energia potrzebne na uzyskanie odpowiednich papierow przewyzszaja planowane zyski ze sprzedazy. Na ta chwile pozostaje sciaganie auta ze wschodu. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 19-03-2012, 23:25
|
|
|
Ten Sport to najbrzydsze auto Mitsubishi. Nie chcę go oglądać na polskich drogach |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
Mont
Forumowicz

Auto: E82
|
Wysłany: 01-03-2013, 11:04
|
|
|
Pajero Sport na Pilsku
Znane są już ceny i specyfikacja
Pajero Sport
aut.klima czy ksenony tylko w wersji AT
nie napalam się ale chętnie sie przejadę |
|
|
|
 |
Rok z Bagien
Forumowicz
Auto: ASX 1,6 Pb Invite
|
Wysłany: 03-03-2013, 11:10
|
|
|
Dla mnie smutne nadeszły dni, kiedy owe ceny światło dzienne ujrzały...
Od lat Pajero Sport to moje marzenie. Kiedy dowiedziałem się, że będzie w Polsce i to na "bazie" L200 myślałem, że za niewiele większą cenę będzie można kupić bardziej cywilny niż pick-up samochód. A podobnie dzielny w terenie.
A tu klops ?
Patrzę na L200 Dakar Edition 118 kPLN, poza automatem i ksenonami, wyposażenie podobne do PS za 160 kPLN.
Ja wiem że inna buda i zawieszenie z tyłu, ale środek i silniki prawie to samo. A różnica 40 kPLN ?!
No chyba że cena L200 w cenniku to netto......
Tak, czy inaczej DUPA z zakupu. |
|
|
|
 |
Mont
Forumowicz

|
Wysłany: 04-03-2013, 19:00
|
|
|
Jeździłem troszkę nowym Sportem, za mało by wyrobić sobie opinię ale wrażenia bardzo zaskakujące.
Na jednym z zakrętów omal się nie wyrobiłem opony AT
Nigdy nie porwadziłem takiej terenówki, Outlander czy Forester to inna klasa.
Jak na rok 2013 wyposażenie i wykończenie wnętrza dość siermiężne, dlatego te 140tys. tak boli.
Wydaje mi się, że auto nie ma na rynku konkurencji stąd taki skok ponad cenę L200.
Zastanawia mnie jednak użytkowanie w warunkiach miejskich. Nie ukrywam, że to 60-70% moich tras. Jego zdolności terenowe są nie do przecenienia. |
|
|
|
 |
Rok z Bagien
Forumowicz
|
Wysłany: 04-03-2013, 20:07
|
|
|
Mont, opisz, jak możesz, te wrażenia z jazdy.
Ile km przejechałeś ?
Silnik jest głośny ? Zawieszenie ? Czuć dziury ?
Ile mniej więcej spalił ?
Układ kierowniczy ? Zrywność ? itd
Fakt, że pojazd nie ma konkurencji, nie oznacza, że nie ma co kupić. Albo w tej cenie b. dobrze wyposażony bulwarowy SUV typu Outek, CRV, RAV4, SantaFe albo L200. Jest jeszcze za 138 kPLN (wyprzedaż rocznika) Pathfinder. Porównywalny ze Sportem.
Kto co lubi i potrzebuje.
Siermiężność by mi nie przeszkadzała za 110 kPLN, za 140 lub 160 kPLN - no way.
Ewidentnie Mitsu musi się najpierw na własnej skórze przekonać o idiotycznych założeniach co do ceny i braku rozeznania w konkurencji, by potem obniżać ceny. Może trzeba na to poczekać...
pzdr |
|
|
|
 |
Mont
Forumowicz

|
Wysłany: 05-03-2013, 08:53
|
|
|
Rok z Bagien napisał/a: | Ile km przejechałeś ? |
zaledwie 5km więc moja ocena nie może być miarodajna
Rok z Bagien napisał/a: | Silnik jest głośny ? Zawieszenie ? Czuć dziury ? |
nie mam porównania do innych diesli oprócz Outka 2,0D-ID więc mogę stwierdzić, że hałas jest akcpetowalny
Rok z Bagien napisał/a: | Układ kierowniczy ? Zrywność ? itd |
tu byłem najbardziej zaskoczony bo ukł.kierowniczy wydał mi sie mało precyzyjny ale opony AT, napędy i masa auta robią swoje. Pracownik Mitsu zapewniał mnie, że całą trasę z Wawy na Śląsk jechał lewym pasem rugany przez innych użytkowników drogi
Dodam, że od 4lat głównie jeżdżę sportowymi "naleśnikami"
Rok z Bagien napisał/a: | Fakt, że pojazd nie ma konkurencji, nie oznacza, że nie ma co kupić. Albo w tej cenie b. dobrze wyposażony bulwarowy SUV typu Outek, CRV, RAV4, SantaFe albo L200. Jest jeszcze za 138 kPLN (wyprzedaż rocznika) Pathfinder. Porównywalny ze Sportem. |
to nie ta klasa, SUV mnie nie kręcą. To auta uniwersalne co oznacza, że są do d..niczego.
Do jazdy po asfalcie wolę niskie pojazdy a w teren te konstrukcje się nie nadają.
Pajero SPort to twardy wół, którym przejdziesz nie jedną przeprawę bez uszczerbku dla auta i Twojego zdrowia
TU znalazłem charakterystykę silnikia 178KM w L200 |
|
|
|
 |
Rok z Bagien
Forumowicz
|
Wysłany: 05-03-2013, 11:42
|
|
|
Mont,
Dzięki za info.
Pozostaje jeszcze Pathfinder i.... "leśnik", który ma być w baaardzo przyzwoitej cenie 240 km, 350 Nm, 2.0 turbo za 34500 Euro z zacnym wyposażeniem.
pzdr |
|
|
|
 |
Mont
Forumowicz

|
Wysłany: 05-03-2013, 15:03
|
|
|
Cena leśnika XT To ok 160 tys zł |
|
|
|
 |
Rok z Bagien
Forumowicz
|
Wysłany: 05-03-2013, 15:08
|
|
|
Mont napisał/a: | Cena leśnika XT To ok 160 tys zł |
Nie. Do końca maja 34500 wersja Comfort. Ma wszystko poza skórą i nawigacją. Łącznie z ksenonami. Z CVT.
Na dzisiaj to ok. 143 kPLN.
pzdr |
|
|
|
 |
Mont
Forumowicz

|
Wysłany: 05-03-2013, 16:53
|
|
|
Tak mi powiedziano w ASO ale to dobre wieści poza CVT
Na stronie producenta 39900€ |
|
|
|
 |
Rok z Bagien
Forumowicz
|
Wysłany: 05-03-2013, 18:20
|
|
|
Oficjalne stanowisko bezp. importera SUBARU:
"W związku z bardzo dużym zainteresowaniem nowym Subaru Foresterem w wersji z silnikiem 2.0 DIT (o mocy 240 KM) Subaru Import Polska wspólnie z Autoryzowanymi Partnerami przy wsparciu Fuji Heavy Industries (FHI – producenta samochodów Subaru) podjęło decyzję o zastosowaniu wyjątkowych cen przy wprowadzeniu tego modelu na polski rynek.
Powrót legendarnych Foresterów z silnikiem turbodoładowanym do palety modelowej Subaru na rynku krajowym został umożliwiony poprzez ogólne zmniejszenie średniego zużycia paliwa wszystkich samochodów Subaru, a co za tym idzie spełnienie dyrektyw unijnych odnośnie flotowej emisji CO2.
Połączenie nowych technologii - bezstopniowej skrzyni biegów Lineratronic oraz bezpośredniego wtrysku paliwa w turbodoładowanych silnikach SUBARU BOXER - zaowocowało znakomitą dynamiką przy jednocześnie umiarkowanym zużyciu paliwa.
Chcąc jak najszybciej spopularyzować te technologie, a jednocześnie wyrazić wdzięczność wszystkim tym klientom, którzy cierpliwie oczekiwali na powrót Foresterów turbo do gamy modelowej Subaru Import Polska podjęło decyzję o rezygnacji z części marż oraz przekierowaniu części środków z marketingu (na poszukiwanie nowych klientów) na przejściowe obniżenie cen detalicznych (co oznacza korzyść głównie dla lojalnych klientów marki).
W konsekwencji podjętych decyzji inauguracyjne ceny detaliczne Foresterów 2.0 DIT będą się rozpoczynały od 34 500 €*, (zamiast 39 000€)
Cytowane ceny inauguracyjne będę obowiązywały dla zamówień składanych do końca maja 2013, lub wyczerpania zakontraktowanego z FHI kontyngentu.
* dla kursu € z dnia 4 marca 2013 roku oznacza to cenę ok. 143 000 PLN"
pzdr |
|
|
|
 |
Komandor
Mitsumaniak
Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 493 Skąd: Z morza
|
Wysłany: 05-03-2013, 21:20
|
|
|
U którego dealera Mitsubishi mają PS do jazd testowych? |
_________________ Wolność ma zapach benzyny... |
|
|
|
 |
Mont
Forumowicz

|
Wysłany: 05-03-2013, 21:29
|
|
|
Komandor napisał/a: | U którego dealera Mitsubishi mają PS do jazd testowych? |
akcję pod Pilskiem organizował Japan Motors
[ Dodano: 11-03-2013, 07:45 ]
Rok z Bagien napisał/a: |
* dla kursu € z dnia 4 marca 2013 roku oznacza to cenę ok. 143 000 PLN"
|
Chyba nie przez przypadek tańsze PS jest w tej samej cenie i mie przypadek akcja marketingowa przypada na czas debiutu Forka w salonach.
PS trafi do salonów dopiero w maju. |
|
|
|
 |
|