Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kiedy nowy sport w polsce?
Autor Wiadomość
lk300 
Nowy Forumowicz

Auto: opel
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-03-2012, 17:14   Kiedy nowy sport w polsce?

Czy ktos moze orientuje sie kiedy zobaczymy nowego sporta w naszych salonach , czy moze nie jest przewidziany na rynki europejskie, jak narazie koledzy zza wschodu moga nim sie pobawic, jakby kosztowal 130-150 tys bylby ciekawa alternatywa dla SUVików

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 19-03-2012, 11:56   

Na rynek europejski na 100% nie jest przewidziany. Koszty i energia potrzebne na uzyskanie odpowiednich papierow przewyzszaja planowane zyski ze sprzedazy. Na ta chwile pozostaje sciaganie auta ze wschodu.

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 19-03-2012, 23:25   

Ten Sport to najbrzydsze auto Mitsubishi. Nie chcę go oglądać na polskich drogach :D

Mont 
Forumowicz

Auto: E82
Wysłany: 01-03-2013, 11:04   

Pajero Sport na Pilsku

Znane są już ceny i specyfikacja
Pajero Sport

aut.klima czy ksenony tylko w wersji AT :doubt:

nie napalam się ale chętnie sie przejadę

Rok z Bagien 
Forumowicz

Auto: ASX 1,6 Pb Invite
Wysłany: 03-03-2013, 11:10   

Dla mnie smutne nadeszły dni, kiedy owe ceny światło dzienne ujrzały... :? :|

Od lat Pajero Sport to moje marzenie. Kiedy dowiedziałem się, że będzie w Polsce i to na "bazie" L200 myślałem, że za niewiele większą cenę będzie można kupić bardziej cywilny niż pick-up samochód. A podobnie dzielny w terenie.

A tu klops ?
Patrzę na L200 Dakar Edition 118 kPLN, poza automatem i ksenonami, wyposażenie podobne do PS za 160 kPLN.
Ja wiem że inna buda i zawieszenie z tyłu, ale środek i silniki prawie to samo. A różnica 40 kPLN ?!
No chyba że cena L200 w cenniku to netto...... :wink:

Tak, czy inaczej DUPA z zakupu.

Mont 
Forumowicz

Wysłany: 04-03-2013, 19:00   

Jeździłem troszkę nowym Sportem, za mało by wyrobić sobie opinię ale wrażenia bardzo zaskakujące.
Na jednym z zakrętów omal się nie wyrobiłem :mrgreen: opony AT :?
Nigdy nie porwadziłem takiej terenówki, Outlander czy Forester to inna klasa.
Jak na rok 2013 wyposażenie i wykończenie wnętrza dość siermiężne, dlatego te 140tys. tak boli.
Wydaje mi się, że auto nie ma na rynku konkurencji stąd taki skok ponad cenę L200.

Zastanawia mnie jednak użytkowanie w warunkiach miejskich. Nie ukrywam, że to 60-70% moich tras. Jego zdolności terenowe są nie do przecenienia.

Rok z Bagien 
Forumowicz

Wysłany: 04-03-2013, 20:07   

Mont, opisz, jak możesz, te wrażenia z jazdy.
Ile km przejechałeś ?
Silnik jest głośny ? Zawieszenie ? Czuć dziury ?
Ile mniej więcej spalił ?
Układ kierowniczy ? Zrywność ? itd

Fakt, że pojazd nie ma konkurencji, nie oznacza, że nie ma co kupić. Albo w tej cenie b. dobrze wyposażony bulwarowy SUV typu Outek, CRV, RAV4, SantaFe albo L200. Jest jeszcze za 138 kPLN (wyprzedaż rocznika) Pathfinder. Porównywalny ze Sportem.

Kto co lubi i potrzebuje.

Siermiężność by mi nie przeszkadzała za 110 kPLN, za 140 lub 160 kPLN - no way. :!: :? :cry:

Ewidentnie Mitsu musi się najpierw na własnej skórze przekonać o idiotycznych założeniach co do ceny i braku rozeznania w konkurencji, by potem obniżać ceny. Może trzeba na to poczekać...

pzdr

Mont 
Forumowicz

Wysłany: 05-03-2013, 08:53   

Rok z Bagien napisał/a:
Ile km przejechałeś ?

zaledwie 5km więc moja ocena nie może być miarodajna
Rok z Bagien napisał/a:
Silnik jest głośny ? Zawieszenie ? Czuć dziury ?

nie mam porównania do innych diesli oprócz Outka 2,0D-ID więc mogę stwierdzić, że hałas jest akcpetowalny
Rok z Bagien napisał/a:
Układ kierowniczy ? Zrywność ? itd

tu byłem najbardziej zaskoczony bo ukł.kierowniczy wydał mi sie mało precyzyjny ale opony AT, napędy i masa auta robią swoje. Pracownik Mitsu zapewniał mnie, że całą trasę z Wawy na Śląsk jechał lewym pasem rugany przez innych użytkowników drogi :roll:
Dodam, że od 4lat głównie jeżdżę sportowymi "naleśnikami" :P

Rok z Bagien napisał/a:
Fakt, że pojazd nie ma konkurencji, nie oznacza, że nie ma co kupić. Albo w tej cenie b. dobrze wyposażony bulwarowy SUV typu Outek, CRV, RAV4, SantaFe albo L200. Jest jeszcze za 138 kPLN (wyprzedaż rocznika) Pathfinder. Porównywalny ze Sportem.

to nie ta klasa, SUV mnie nie kręcą. To auta uniwersalne co oznacza, że są do d..niczego.
Do jazdy po asfalcie wolę niskie pojazdy a w teren te konstrukcje się nie nadają.
Pajero SPort to twardy wół, którym przejdziesz nie jedną przeprawę bez uszczerbku dla auta i Twojego zdrowia

TU znalazłem charakterystykę silnikia 178KM w L200

Rok z Bagien 
Forumowicz

Wysłany: 05-03-2013, 11:42   

Mont,
Dzięki za info.

Pozostaje jeszcze Pathfinder i.... "leśnik", który ma być w baaardzo przyzwoitej cenie 240 km, 350 Nm, 2.0 turbo za 34500 Euro z zacnym wyposażeniem.

pzdr

Mont 
Forumowicz

Wysłany: 05-03-2013, 15:03   

Cena leśnika XT To ok 160 tys zł

Rok z Bagien 
Forumowicz

Wysłany: 05-03-2013, 15:08   

Mont napisał/a:
Cena leśnika XT To ok 160 tys zł

Nie. Do końca maja 34500 wersja Comfort. Ma wszystko poza skórą i nawigacją. Łącznie z ksenonami. Z CVT.

Na dzisiaj to ok. 143 kPLN.

pzdr

Mont 
Forumowicz

Wysłany: 05-03-2013, 16:53   

Tak mi powiedziano w ASO ale to dobre wieści poza CVT :roll:
Na stronie producenta 39900€

Rok z Bagien 
Forumowicz

Wysłany: 05-03-2013, 18:20   

Oficjalne stanowisko bezp. importera SUBARU:

"W związku z bardzo dużym zainteresowaniem nowym Subaru Foresterem w wersji z silnikiem 2.0 DIT (o mocy 240 KM) Subaru Import Polska wspólnie z Autoryzowanymi Partnerami przy wsparciu Fuji Heavy Industries (FHI – producenta samochodów Subaru) podjęło decyzję o zastosowaniu wyjątkowych cen przy wprowadzeniu tego modelu na polski rynek.
Powrót legendarnych Foresterów z silnikiem turbodoładowanym do palety modelowej Subaru na rynku krajowym został umożliwiony poprzez ogólne zmniejszenie średniego zużycia paliwa wszystkich samochodów Subaru, a co za tym idzie spełnienie dyrektyw unijnych odnośnie flotowej emisji CO2.
Połączenie nowych technologii - bezstopniowej skrzyni biegów Lineratronic oraz bezpośredniego wtrysku paliwa w turbodoładowanych silnikach SUBARU BOXER - zaowocowało znakomitą dynamiką przy jednocześnie umiarkowanym zużyciu paliwa.
Chcąc jak najszybciej spopularyzować te technologie, a jednocześnie wyrazić wdzięczność wszystkim tym klientom, którzy cierpliwie oczekiwali na powrót Foresterów turbo do gamy modelowej Subaru Import Polska podjęło decyzję o rezygnacji z części marż oraz przekierowaniu części środków z marketingu (na poszukiwanie nowych klientów) na przejściowe obniżenie cen detalicznych (co oznacza korzyść głównie dla lojalnych klientów marki).
W konsekwencji podjętych decyzji inauguracyjne ceny detaliczne Foresterów 2.0 DIT będą się rozpoczynały od 34 500 €*, (zamiast 39 000€)
Cytowane ceny inauguracyjne będę obowiązywały dla zamówień składanych do końca maja 2013, lub wyczerpania zakontraktowanego z FHI kontyngentu.

* dla kursu € z dnia 4 marca 2013 roku oznacza to cenę ok. 143 000 PLN"

pzdr

Komandor 
Mitsumaniak

Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Wysłany: 05-03-2013, 21:20   

U którego dealera Mitsubishi mają PS do jazd testowych?

Mont 
Forumowicz

Wysłany: 05-03-2013, 21:29   

Komandor napisał/a:
U którego dealera Mitsubishi mają PS do jazd testowych?

akcję pod Pilskiem organizował Japan Motors

[ Dodano: 11-03-2013, 07:45 ]
Rok z Bagien napisał/a:

* dla kursu € z dnia 4 marca 2013 roku oznacza to cenę ok. 143 000 PLN"

Chyba nie przez przypadek tańsze PS jest w tej samej cenie i mie przypadek akcja marketingowa przypada na czas debiutu Forka w salonach.
PS trafi do salonów dopiero w maju. :roll:

Odpowiedz do tematu