Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nakłądki antypoślizgowe
Autor Wiadomość
Rafael
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2006, 13:06   Nakłądki antypoślizgowe

Czy ktoś spotkał się kiedys z "nakłądkami antyposlizgowymi na koła" - stosuje się je zamiast łańcuchów???
Kiedys miałem namiar na firme która się tymi sprawami zajmowała ale się gdzieś zagubił:)
Jest to dosyć droga bo kpl. kosztuje ok 1500 zł ale bardzo dobra sprawa. Żadne lody ani sniegi mi nie straszne:)
Pozdrwaim

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-12-2006, 14:48   

A jak to wogóle działa?

DiPi
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2006, 15:22   

nie wiem czy dokładnie o to chodzi ale..

tekstylne łańcuchy

KrisKros
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2006, 22:53   Re: Nakłądki antypoślizgowe

Rafael napisał/a:
Czy ktoś spotkał się kiedys z "nakłądkami antyposlizgowymi na koła" - stosuje się je zamiast łańcuchów???
Kiedys miałem namiar na firme która się tymi sprawami zajmowała ale się gdzieś zagubił:)
Jest to dosyć droga bo kpl. kosztuje ok 1500 zł ale bardzo dobra sprawa. Żadne lody ani sniegi mi nie straszne:)
Pozdrwaim

Nie chodziło Tobie przypadkiem o to??
http://www.aih.pl/sklep/index.php?kid=4&pid=27
http://www.sklep.tuning24...c42db8c907f5f9c

W sumie fajna sprawa z tego co wiem (nie mam sam doswiadczeń) działa świetnie jest banalne w montażu pod warunkiem że zamontujesz wcześniej sam pierścień razem z kołem (uwaga podono czasem nie pasują oryginalne śruby!) Cena - moze jakbym mieszkał w górach bym sie zastanawiał bo w Wlkp to śnieg już tylko na obrazkach ...
Pozdr
K

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 12-12-2006, 23:21   

Rafael napisał/a:
Kumpela mówiła że są jakieś "łańcuchy w sprayu". Wyśmiałem ją bo jakiś pic na wodę pewnie.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 13-12-2006, 14:08   

JCH napisał/a:
Kumpela mówiła że są jakieś "łańcuchy w sprayu". Wyśmiałem ją bo jakiś pic na wodę pewnie.

Są takowe "łańcuchy" i nie jest to chyba tak do końca pic na wodę. Kiedyś testowali taki wynalazek w TVN turbo. Powiedzmy, że coś tam działa. Nie jest tak dobre jak normalny łańuch, ale też poprawia trochę przyczepność względem samych gum zimowych.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 13-12-2006, 14:12   

no ale kosztuje 1500 zl - za tyle mozna miec naprawde fajny komplet opon i lancuchow (z tzw. latwym montazem)

Odpowiedz do tematu