Nakłądki antypoślizgowe |
Autor |
Wiadomość |
Rafael [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2006, 13:06 Nakłądki antypoślizgowe
|
|
|
Czy ktoś spotkał się kiedys z "nakłądkami antyposlizgowymi na koła" - stosuje się je zamiast łańcuchów???
Kiedys miałem namiar na firme która się tymi sprawami zajmowała ale się gdzieś zagubił:)
Jest to dosyć droga bo kpl. kosztuje ok 1500 zł ale bardzo dobra sprawa. Żadne lody ani sniegi mi nie straszne:)
Pozdrwaim |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|
|
 |
DiPi [Usunięty]
|
|
|
|
 |
KrisKros [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2006, 22:53 Re: Nakłądki antypoślizgowe
|
|
|
Rafael napisał/a: | Czy ktoś spotkał się kiedys z "nakłądkami antyposlizgowymi na koła" - stosuje się je zamiast łańcuchów???
Kiedys miałem namiar na firme która się tymi sprawami zajmowała ale się gdzieś zagubił:)
Jest to dosyć droga bo kpl. kosztuje ok 1500 zł ale bardzo dobra sprawa. Żadne lody ani sniegi mi nie straszne:)
Pozdrwaim |
Nie chodziło Tobie przypadkiem o to??
http://www.aih.pl/sklep/index.php?kid=4&pid=27
http://www.sklep.tuning24...c42db8c907f5f9c
W sumie fajna sprawa z tego co wiem (nie mam sam doswiadczeń) działa świetnie jest banalne w montażu pod warunkiem że zamontujesz wcześniej sam pierścień razem z kołem (uwaga podono czasem nie pasują oryginalne śruby!) Cena - moze jakbym mieszkał w górach bym sie zastanawiał bo w Wlkp to śnieg już tylko na obrazkach ...
Pozdr
K |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 12-12-2006, 23:21
|
|
|
Rafael napisał/a: | Czy ktoś spotkał się kiedys z "nakłądkami antyposlizgowymi na koła" - stosuje się je zamiast łańcuchów??? | Kumpela mówiła że są jakieś "łańcuchy w sprayu". Wyśmiałem ją bo jakiś pic na wodę pewnie. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-12-2006, 14:08
|
|
|
JCH napisał/a: | Kumpela mówiła że są jakieś "łańcuchy w sprayu". Wyśmiałem ją bo jakiś pic na wodę pewnie. |
Są takowe "łańcuchy" i nie jest to chyba tak do końca pic na wodę. Kiedyś testowali taki wynalazek w TVN turbo. Powiedzmy, że coś tam działa. Nie jest tak dobre jak normalny łańuch, ale też poprawia trochę przyczepność względem samych gum zimowych. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 13-12-2006, 14:12
|
|
|
no ale kosztuje 1500 zl - za tyle mozna miec naprawde fajny komplet opon i lancuchow (z tzw. latwym montazem) |
|
|
|
 |
|