System ostrzegania o nagłym hamowaniu ESS |
Autor |
Wiadomość |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 15-04-2012, 18:05 System ostrzegania o nagłym hamowaniu ESS
|
|
|
Witam,
Ciekawi mnie czy ten system działa w Outlanderze i skąd wie że nagle hamuję i czy działanie jest jakoś sygnalizowane na desce ?
Pozdrawiam |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
emil_d
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0DID Intense+ 2010
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2011 Posty: 248 Skąd: Stare Babice
|
Wysłany: 15-04-2012, 19:37 Re: System ostrzegania o nagłym hamowaniu ESS
|
|
|
DJ Fazi napisał/a: | Witam,
Ciekawi mnie czy ten system działa w Outlanderze i skąd wie że nagle hamuję i czy działanie jest jakoś sygnalizowane na desce ?
Pozdrawiam |
U mnie działa - a skąd wie - nie wiem może sprawdza siłę wciśnięcia hamulca. Miałem akcję pt. awaryjnew hamowanie i włączyły się wszystkie kierunkowskazy (mrugały dużo szybciej niż przy włączeniu awaryjnych). |
|
|
|
 |
Muciek
Mitsumaniak Amnetyst Black
Auto: O2 FL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 896 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 15-04-2012, 20:24 Re: System ostrzegania o nagłym hamowaniu ESS
|
|
|
emil_d napisał/a: | DJ Fazi napisał/a: | Witam,
Pozdrawiam |
U mnie działa - a skąd wie - nie wiem może sprawdza siłę wciśnięcia hamulca. Miałem akcję pt. awaryjnew hamowanie i włączyły się wszystkie kierunkowskazy (mrugały dużo szybciej niż przy włączeniu awaryjnych). |
Outlander ma takie coś:?:
Czy to jest zależne od rocznika/wersji wyposażenia/silnika? Czy każdy jest w to wyposażony, bo szczerze mówiąc nigdy u mojego taty nie zauważyłem aby kierunkowskazy się załączały, a było kilka gwałtownych hamowań. |
|
|
|
 |
emil_d
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0DID Intense+ 2010
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2011 Posty: 248 Skąd: Stare Babice
|
Wysłany: 15-04-2012, 20:41 Re: System ostrzegania o nagłym hamowaniu ESS
|
|
|
Muciek napisał/a: |
Outlander ma takie coś:?:
Czy to jest zależne od rocznika/wersji wyposażenia/silnika? Czy każdy jest w to wyposażony, bo szczerze mówiąc nigdy u mojego taty nie zauważyłem aby kierunkowskazy się załączały, a było kilka gwałtownych hamowań. |
Ma - aż sprawdziłem w instrukcji (str. 4-50) - Outlander II z 2010 2.0DID Intense+
Aby system zadziałał muszą być spełnione nasępujące warunki:
- prędkość pow. 55km/h
- naciśnięty pedał hamulca, a system wykrywa nagłe hamowanie pojazdu związane z mniejszą prędkością i działaniem układu ABS |
|
|
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 16-04-2012, 08:21
|
|
|
Ma ma dodam że stop zaczyna wówczas bardzo szybkopulsować sam się zdziwiłem kiesyś w nocy miałem takie nagłe hamowanie a tu nagle mrugająca choinka. Prawie jak Boże Narodzenie |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
|