|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:01 |
[I 2.0] Czy można jeździć bez tylnego dyfra? |
Autor |
Wiadomość |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 16-04-2012, 11:23 [I 2.0] Czy można jeździć bez tylnego dyfra?
|
|
|
Czy są jakieś przeciwskazania żeby nie jeździć bez tylnego dyfra? Potrzebuje zdemontować i naprawić, ale na wypadek braku jakieś części nie chciałbym się rozstawać na długo z samochodem. Co trzeba wymontować jeszcze? Wystarczy tylko wyjąć półosie czy trzeba jeszcze cały wał zdemontować? |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 16-04-2012, 13:27
|
|
|
Ale Outek I ma chyba centralny mechanizm różnicowy z wiskozą? Więc nie da się jeździć bez.... Ledwo pojedzie, a potem spali wiskozę. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 18-04-2012, 10:34
|
|
|
Mam wątpliwości czy tam jest wisco, ale na pewno jest jakiś dyferencjał przód-tył za skrzynią biegów. Rozumiem że hipotetycznie trzeba by zablokować mechanicznie most żeby cała moc szła na przednie koła.
Raczej gra nie warta świeczki, ja już się dogadałem, że przy przeglądzie skrzyni biegów zajrzą też do tylnego mostu. |
|
|
|
 |
|
|