|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sony Clie PEG SJ30 |
Autor |
Wiadomość |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 18-04-2012, 00:38 Sony Clie PEG SJ30
|
|
|
Sprzedałem mojego palma IIIc
ponieważ Ania używała go do grania, postanowiłem zakupić cos o podobnej funkcji za niewielkie pieniądze.
Kupiłem "sprawny" Sony CLie SJ30, który nie łączy się z PC, mimo oprogramowania, ponoć to częsty problem między Clie a WinXP. Kombinuje wszystkie porady, ale nie działa, ani na kablu, a nie na stacji dokującej. Nie da się nic do niego załadować. No i gierek nie ma.
Bo ładowanie i normalne działanie to ok, i w ogóle, ekran spoko, jogdial miód!
Mało tego - kupiłem kartę pamięci - bo myślałem że cos wcisne przez czytnik i będzie hulać.
Ale kupiłem memory stick micro i do tego obudowę i niby mam dużego memory sticka, ale dalej nie działa, widocznie w tej opcji nie polata. Znaczy musi byc normalny duży MS w jednym kawałku.
poradźcie bo mnie nosi
dobrze że koszty niewielkie, ale zawsze. sprzęt leży i nawet nie mozna używać - wyrzucić szkoda, bo może ktoś zreanimuje
licytuję dodatkowo palm TX i jak ten nie poleci pod PC, to normalnie będę gryzł i kupię tablet w netto |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 18-04-2012, 09:25
|
|
|
Tomaszuuuu czemu sobie strzelasz w kolana takimi rupieciami ? Przecież to są jakieś wynalazki rodem z ZSRR
Kup normalnego smartfona z Windą (jesli ci na niej zależy) i ciesz się spokojem i P&P. Tutaj wątpię, żeby ktoś ci pomógł. Telefon równie dobrze może mieć ubity hardware i dlatego nie ma z nim kontaktu. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 18-04-2012, 11:22
|
|
|
tomusn - kartę pamięci w tej przejściówce sprawdź w czytniku w komputerze czy coś. Nie ma czegoś takiego, że karta nie działa bo jest w przejściówce i trzeba "dużego" MS-a. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-04-2012, 12:54
|
|
|
PalmOS jest dużo szybszy niż Winda i stabilniejszy, poza tym cena niska
nie chcę smartfona
karta w przejściówce działa w czytniku
na razie wydałem 41+10+10
i wygrałem licytacje na Palm T|X za 95 z wysyłką,
czyta karty SD, łączy się z PC, ma BT i Wifi
ten SonyClie jak nie dam rady do niedzieli odpalić, to idzie na allegro od 1zł - szkoda kasy, ale niepotrzebny
chyba że ktoś chce
PS. jak w palmy wmontowali GSM - to się nie przyjęły
jak w telefon wmontowali duży dotykowy ekran - ludzie bez tego żyć nie mogą |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 18-04-2012, 22:46
|
|
|
tomusn napisał/a: | PalmOS jest dużo szybszy niż Winda i stabilniejszy, poza tym cena niska
nie chcę smartfona | Też tak kiedyś myślałem, niestety świat się kręci dużo szybciej i teraz telefon z winda ma ma 10-20x szybszy procesor i mimo że OS jest 3x wolniejszy, to całości pracuje wyraźniej wydajniej.
tomusn napisał/a: | PS. jak w palmy wmontowali GSM - to się nie przyjęły
jak w telefon wmontowali duży dotykowy ekran - ludzie bez tego żyć nie mogą | Jakie życie taki rap, palmy nie przyjęły się, skoro ludzie wolą wolniejszy szajs od Microsfoft/Google/Apple to kijem Wisły nie zawrócisz. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-04-2012, 15:05
|
|
|
elektryk, staram się zrozumieć co napisałeś
to szybszy jest z Win czy z palmOS-em ?
a ten wolnieszy szajs to jest od MS/G/A?
czy jest od wyżej wspomnianych wolniejszy? |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 19-04-2012, 20:11
|
|
|
To czy jest szybszy czy nie to zależy od konkretnego egzemplarza. A moja uwaga była ogólna. Też kiedyś uważałem że stare dobre sprzęty są lepsze niż nowe choćby były nawet badziewne. PalmOS niestety jest wypierany z rynku przez konkurencję i poza hobbystyczno-muzealnymi względami nie warto w niego inwestować. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-04-2012, 20:51
|
|
|
no, to racja
ale kupiłem tego T|X, jutro będzie, jak się wszystko uda to Ania sobie pogra w palmowego pasjansa, a i wifi ma i inne takie - może coś z tego będzie
[ Dodano: 23-04-2012, 23:01 ]
TX przyszedł - lepszy niż myślałem
wymyśliłem jak zrobić użytek z Sony - mogę z T|Xa wgrywac programy przez IR
tylko po co mi dwa palmy |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
|